- jak byłem ostatnio w Giżycku, była jeszcze w budowie możliwe, że będę miał okazję zobaczyć ten nowy obiekt w tym roku, jeszcze nie wiem kiedy, ale planuję krótki wypad do Rodziny do Rydzewa.Na naszej kochanej nówce-kładce przerzuconej z Ekomariny aż do centrum.
- jak długo utrzymują się kwiaty na Twoim Adenium, od momentu pełnego rozkwitnięcia, do zwiędnięcia (opadnięcia) ? Na moich Adenium, które kwitły w tym roku, kwiaty utrzymywały się różnie. Najdłużej poszczególne kwiaty utrzymywały "świeży" wygląd na ostatniej kwitnącej roślinie, której pąki bardzo szybko "dorastały" i rozkwitały w bardzo krótkim odstępie jeden po drugim. Wnioskuję, że na trwałość kwiatów Adenium, bardzo duży wpływ ma pogoda i długość (naturalna) dnia oraz nasłonecznienie. Nie mam konta na "fotosiku" i nie mogę powiększyć zdjęć kwiatów Twoich Adenium. Nie mogę zobaczyć więcej szczegółów, szczególnie tego na pierwszej fotce - wygląda bardzo interesująco. Kwiat na drugiej fotce, podobny do kwiatów jednego z moich Adenium.Adenium kwitnie dość długo.by się nim nacieszyć...