Mój ogród
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Jestem z rewizytą,miłego wypoczynku,zakupy na wakacjach?? czemu mnie to nie dzwi 

strasznie mi się podbają yukki w ogrodach jak kwitną
i nawet jak nie kwitną to te liście super wyglądają 

Witam Was gorąco
Słońce grzeje cały czas! Nie ma chwili wytchnienia
Jedynie wieczorem jest przyjemnie chłodno!
Iwek dziękuję po prostu nie mogłam się im oprzeć
Paulii Tobie również bardzo dziękuję
Ta jukka to było moje wielkie chciejstwo
To był czysty przypadek
Nie tylko ja taką będę miała
To zdjęcie Zatoki Puckiej - tam zawsze jest najwięcej surferów! Dla nich to istny raj!
Jolifleur może i nieuleczalne, ale jakie przyjemne
Chalaputkowo o matko ja mam tak samo! W planach powrotu muszę zaliczyć Palmiarnię w Gdańsku i już pytałam dziewczyny na FO gdzie w pobliżu są jakieś centra ogrodnicze lub szkółki
Jak dobrze, że nie jestem sama
PEPSI mnie trochę korci zagranica, ale jak ma się swój ogród to żal zostawiać! Ja cały czas myślę o zwierzyńcu! Sześć kotów i trzy duże psy to trochę zabawy jest!
Szostani malino jeżynę warto mieć u siebie! Owoce bardzo duże i smaczne! Ja też kocham nasze polskie morze!
Jolifleur ja nie lubię tłoku. Tu gdzie jesteśmy, czyli w Kuźnicy jest bardzo mało ludzi. Polecam na odpoczynek! Przyjechali do nas znajomi, którzy mieszkają ww Władysławowie i byli zszokowani, że tutaj w ogóle nie ma ludzi! Blisko do Zatoki i blisko do morza! Ścieżka rowerowa od Władysławowa do Helu! Coś pięknego!
JAKUCH witaj
Oczywiście, że pozdrowienia są również dla Ciebie
Uzależniamy się wzajemnie oglądając Nasze ogrody
Dziękuję za miłe słowa - wypoczynek jest bardzo udany, ale dobiega już końca
Dorcia7 witaj i dziękuję bardzo! Jak dobrze, że mnie rozumiesz
Anushka to prawda jukki to piękne i majestatyczne rośliny!
Przed wyjazdem zrobiłam kilka zdjęć w ogrodzie. Jestem ciekawa co się tam ciekawego dzieje

Iwek dziękuję po prostu nie mogłam się im oprzeć

Paulii Tobie również bardzo dziękuję

Nie tylko ja taką będę miała

Jolifleur może i nieuleczalne, ale jakie przyjemne

Chalaputkowo o matko ja mam tak samo! W planach powrotu muszę zaliczyć Palmiarnię w Gdańsku i już pytałam dziewczyny na FO gdzie w pobliżu są jakieś centra ogrodnicze lub szkółki

PEPSI mnie trochę korci zagranica, ale jak ma się swój ogród to żal zostawiać! Ja cały czas myślę o zwierzyńcu! Sześć kotów i trzy duże psy to trochę zabawy jest!

Szostani malino jeżynę warto mieć u siebie! Owoce bardzo duże i smaczne! Ja też kocham nasze polskie morze!

Jolifleur ja nie lubię tłoku. Tu gdzie jesteśmy, czyli w Kuźnicy jest bardzo mało ludzi. Polecam na odpoczynek! Przyjechali do nas znajomi, którzy mieszkają ww Władysławowie i byli zszokowani, że tutaj w ogóle nie ma ludzi! Blisko do Zatoki i blisko do morza! Ścieżka rowerowa od Władysławowa do Helu! Coś pięknego!
JAKUCH witaj

Dorcia7 witaj i dziękuję bardzo! Jak dobrze, że mnie rozumiesz

Anushka to prawda jukki to piękne i majestatyczne rośliny!

Przed wyjazdem zrobiłam kilka zdjęć w ogrodzie. Jestem ciekawa co się tam ciekawego dzieje

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Wypoczywaj a nie chodzisz po sklepach ogrodniczych , chociaż chyba każda z nas tak ma że gdzie by nie była to zawsze wypatrzy taki sklep . U mnie kwitną dwie juki a 4 odpoczywają ..
Witaj Janeczko
Jestem już wypoczęta do granic możliwości
Chcę do domu
Do moich roślinek i sierściuchów
W tym roku jukki kwitną na potęgę
Na szczęście nie ma tutaj centrów ogrodniczych, bo nie wiem co by było
Ale kilka ładnych ogrodów widziałam. Ogródki są mikroskopijne, ale cudne. Na takich piaskach rosną też ciekawe rośliny

Spotkaliśmy - no właśnie nie wiemy, co to za owad? Miał rudawe włoski na odnóżach i chował się do tej norki

W tym roku jukki kwitną na potęgę

Na szczęście nie ma tutaj centrów ogrodniczych, bo nie wiem co by było

Ale kilka ładnych ogrodów widziałam. Ogródki są mikroskopijne, ale cudne. Na takich piaskach rosną też ciekawe rośliny

Spotkaliśmy - no właśnie nie wiemy, co to za owad? Miał rudawe włoski na odnóżach i chował się do tej norki

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
A którędy bedziesz wracać z nad morza , polecam ogrod w Dobrzycy , Hortulus sie nazywa , co za cudeńka oni tam maja naprawdę warto zobaczyc , ja bylam tam w kwietniu jak jeszcze niewiele kwitło a co musi sie dziac tam teraz ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Super juka i ciekawe zdjęcia znad morza
pieski kochane
Czy ten owad to nie pszczoła samotnica?

Czy ten owad to nie pszczoła samotnica?

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izuś
Piękne kwiatuszki tawułki. Piękne ogrodowe kwitnienia
A kto się Twoimi psiakami zajmuje pewnie tęskną za pańcią jak pańcia za Nimi tęskni
Bardzo ciekawe roślinki rosną nad morzem
Fajnego owada spotkaliście.

A kto się Twoimi psiakami zajmuje pewnie tęskną za pańcią jak pańcia za Nimi tęskni

Bardzo ciekawe roślinki rosną nad morzem

Fajnego owada spotkaliście.
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Oj Iza jak ja Ci zazdroszczę. Teraz jak Zuza ma swinkę, to nawet nad morze na weekend nie wyskoczymy
. Masz piękną pogodę.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Izka witaj
Przybiegłam z rewizytą i już zostaje bo pięknie u Ciebie
Na razie przejrzałam tylko kilka stron ale w najbliższym czasie to nadrobię. Tym czasem pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę 

Przybiegłam z rewizytą i już zostaje bo pięknie u Ciebie

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Izo
Chyba dobrze trafiłaś z terminem pobytu nad morzem. Pogoda była w tym czasie jak marzenie.
Wstawiłaś bardzo ciekawe zdjęcia znad morza.
Podobnie , jak i Ty , też zawsze bardzo tęsknię za ogrodem podczas każdego dłuższego wyjazdu.
Mało tego, to nawet mam wyrzuty sumienia, że nie zajmuję się w tym czasie ogrodem.
Miłego dnia

Chyba dobrze trafiłaś z terminem pobytu nad morzem. Pogoda była w tym czasie jak marzenie.
Wstawiłaś bardzo ciekawe zdjęcia znad morza.

Podobnie , jak i Ty , też zawsze bardzo tęsknię za ogrodem podczas każdego dłuższego wyjazdu.
Mało tego, to nawet mam wyrzuty sumienia, że nie zajmuję się w tym czasie ogrodem.

Miłego dnia

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Takie dzikie kwiaty rosną i u mnie przy rowie ,ziele wygląda mi na trzykrotkę a u nas pada i pada to i my nie oglądamy swoich kwiatuszków choć sierściuchy siedzą na parapecie i stole na tarasie to można nawet przez okno na nich popatrzeć ..
Witajcie po urlopie!
Nadrabiam zaległości u siebie i u Was. Po dwóch tygodniach nieobecności miałam dużo pracy w ogrodzie, ale udało się uchwycić kwitnienia liliowców, które przez cały czas urlopu podziwiałam u Was
Chalaputkowo też pomyślałam o Hortulus, ale to niestety nie było po drodze. Planowałam odwiedzić Palmiarnię w Gdańsku, ale nie zdążyłam, bo odległość z Półwyspu Helskiego do Gdańska pokonałam w czasie 5 godzin
W domy byłam po 9 godzinach jazdy!
Fraszka_1 dziękuję bardzo
Masz rację to była pszczoła samotnica
Bardo pożyteczny owad i zupełnie niegroźny!
Paulii
Do piesków jeździła moja mama. Najbardziej tęskniła Lara - owczarek niemiecki, bardzo schudła
Ale teraz nie odstępuje mnie na krok
Koty to chyba nawet nie zauważyły, że nas nie było!
PEPSI choroba niestety nie wybiera! Pogoda nad morzem była fantastyczna!
Mam nadzieję, że córka lepiej się czuje
JAKUCH już po wypoczynku
To jest złoty wąs - roślina lecznicza!
Anym witam Ciebie w moich skromnych progach
Zaglądaj i odwiedzaj mnie do woli
Zawsze miło jest słyszeć takie pochwały!
Ignis05 trochę się bałam, że koniec czerwca to nie jest dobry moment na rozpoczęcie urlopu nad morzem, ale muszę powiedzieć, że było przepięknie
Zamiast wypoczywać to my zamęczamy się wyrzutami sumienia
Ile to ja bym przez te dwa tygodnie zrobiła w ogrodzie
Maniusika nie mam pojęcia co to za roślina. Dużo jej było na wydmach! Moje koty jak pada to uciekają do domu
Zgodnie z zapowiedzią na początek liliowce

Nadrabiam zaległości u siebie i u Was. Po dwóch tygodniach nieobecności miałam dużo pracy w ogrodzie, ale udało się uchwycić kwitnienia liliowców, które przez cały czas urlopu podziwiałam u Was

Chalaputkowo też pomyślałam o Hortulus, ale to niestety nie było po drodze. Planowałam odwiedzić Palmiarnię w Gdańsku, ale nie zdążyłam, bo odległość z Półwyspu Helskiego do Gdańska pokonałam w czasie 5 godzin

Fraszka_1 dziękuję bardzo

Paulii

PEPSI choroba niestety nie wybiera! Pogoda nad morzem była fantastyczna!

JAKUCH już po wypoczynku

Anym witam Ciebie w moich skromnych progach

Ignis05 trochę się bałam, że koniec czerwca to nie jest dobry moment na rozpoczęcie urlopu nad morzem, ale muszę powiedzieć, że było przepięknie

Maniusika nie mam pojęcia co to za roślina. Dużo jej było na wydmach! Moje koty jak pada to uciekają do domu

Zgodnie z zapowiedzią na początek liliowce

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Izo po urlopie Dziękuję za przypomnienie zaraz muszę sobie napisać to rzeczywiście Złoty wąs.Cudne masz liliowce