Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Post »

Ania jesteś etatową portrecistką na forum, Twoje makro -fotki są świetne, w sumie to zapomniałam jak wygląda Twój ogródek :heja . Ania na 45 str. pokazałaś czosnek - to nie Schubert to Hair, sprawdź sobie ;:196 . U mnie się chmurzy, wszystko ledwo powstawało ma pół żywe i znowu idzie deszcz z wiatrem ;:145 , nie dogodzi ;:219
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, tle cudnych różyczek u Ciebie, że tylko nowe chciejstwa przybywają :;230
Ja już powinnam mieć zakaz wchodzenia do takich wątków :lol:
Deszczowe fotki mają swój urok, ale ileż można :?
U mnie właśnie leje ;:174
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję córci ;:138
Po wczorajszym suchym dniu, od nocy pada nieustannie.. Do tego momentami przechodzą fale ostrego wiatru. Liczi po porannym spacerze nie wychodzi spod koca. Nie wiem, czy to był dobry pomysł - bidula marznie, bez kocyka na legowisku trząsł się jak galareta nawet już po wyschnięciu :roll: Oby szybko odrósł do jesieni..
Nieśmiało proszę o odpowiedź nt. Biedermeier ;:173
Miłego popołudnia, a na weekend Tobie i sobie życzę dużo ciepła i słońca. Deszcz posyłamy potrzebującym :D :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, oglądając ostatnie fotki, zastanawiałam się czy jest jeszcze jakaś roślina, której nie masz, stworzyłaś mały ogród botaniczny, tyle w nim wszystkiego, że nie mogę się nadziwić, jak i gdzie Ty to wszystko upchałaś, to jest to, co mi się podoba, z tym, że ja już na prawdę nie mam pomysłu na dalsze upychanie, a chciejstw jeszcze co nie miara ;:223 , chociażby złocienie, na które się nie mogłam napatrzeć, a maruna to już szczególnie podbił moje serducho. Pogoda nie ciekawa, u mnie takie ściany deszczu z burzami naprzemiennie z wychodzącym słońcem na okrągło od poniedziałku, łudzę się, że może to już koniec i że w weekend da się jednak coś porobić. Twoje pysznogłówki są niesamowite, widać je z daleka, szczerze mówiąc nie widziałam nigdzie jeszcze takich gigantów, piękne donice, a w nich równie piękne róże zapraszające do wejścia ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, Twoje portrety są cudowne.A dzieci, cóż, wyfruwają, ale zawsze wracają. :D Córka wie, gdzie najcieplej.Choć serce matki pobolewa. Mój pierworodny na szczęście wybrał mniejsze zło. Jak dla mnie. :D Studia na UMK w Toruniu to żabi skok, więc mamuni nie zabraknie synusia. :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

sweety pisze: ten deszcz mnie .... ;:224 Mam tego serdecznie dość.
a ja nie :wink: bo takie piękne "mokre" zdjęcia robisz ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 Ty już masz za dużo deszczu a u mnie dopiero dzisiaj zaczęło siąpić.
Przynajmniej na Twoich zdjęciach widać dobrze nasączone i bujne rośliny, nie to , co u nas.
Gratulacje dla Córki ;:138 , teraz będziesz miała okazję może częściej bywać we Wrocławiu a stamtąd już i do Wojsławic nie daleko. ;:215
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

sweety pisze: Garden of Roses
Obrazek
:wit Aniu i jak tu można spokojnie przejść dalej...... :;230 zdjęcie jest tak cudne, że tylko che się ją mieć. ;:196
Przytulanko dla Okusia ;:168
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Takie obsypane perełkami rosy dziewicze cudenko... ;:224 miało byc poetycko
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ja mam drakiew, ale kwiaty mnie zawiodły. Dopiero jak zobaczyłam na własne oczy tę o dużych kwiatach jestem nią zachwycona
Czy mozesz mi napisać, gdzie ją kupiłaś?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu ,Sweetee gdzieś mi się zapodziałaś ;:oj ;:oj
Coś o Wojsławicach mowa , będziesz :?: A wariatka biega po ogrodzie z aparatem :?: jak biega niech fotki robi ;:215 Liliowce szaleją , mokro , deszcz i wilgoci nie brak. Kwiaty wielkie ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,zdjęcia robione z kropelkami deszczu są powalające,a różnorodność roślin to raj dla oczu.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Nie dam rady nadrobić aż tyle ale chociaż będę śledzić dalej... ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wreszcie po tych wszystkich ulewach i gwałtownych zawieruchach przyszło i do nas lato. Dlatego od kilku dni namiętnie sprzątam to, co pogoda zniszczyła i pielę, bo chwasty lubią mokro i rosną jak na potęgę. Niestety zaliczyłam kilka strat, głównie różanych. Bo choć trudno w to uwierzyć u nas w górach tak wiało, że nie obyło się bez 'atrakcji'. Same deszcze spowodowały także, że musiałam wyciąć sporo zagniwających pąków róż. Trzeba jednak o tym zapomnieć i iść dalej :D Ogród został posprzątany z pozostałości po tej paskudnej pogodzie i za chwilę nie będzie nawet śladu po tym wszystkim.
Moja Agunia dostała się wszędzie tam, gdzie chciała :D Jestem z niej bardzo dumna. Ostatecznie wybrała jednak Politechnikę Wrocławską. Będzie studiować Fizykę techniczną na Wydziale Podstawowych Problemów Technicznych. Wstępnie chce wybrać specjalizację Fotonika, a jak będzie -zobaczymy. Właściwie na tyle dobrze zdała maturę, że dostałaby się na każdy wydział. Ją jednak fascynuje fizyką, więc niech robi to, co lubi najbardziej. Tyle, że w październiku moje jedyne dziecię wyfruwa z gniazda ;:145 Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje ;:196 To bardzo miłe móc się pochwalić swoim dzieckiem.
Te i inne jednak perturbację, o których wielu z Was wie, spowodowały, że mam kosmiczne zaległości na forum. Po raz kolejny jestem zatem zmuszona Was prosić o wyrozumiałość. Odpowiem na konkretne pytania, a reszcie na prawdę serdecznie dziękuję za wizyty w wątku i tyle miłych słów. Sławku (slanka-flora), Alu (a_nie), Aniu (wielkakulka),Teresko (tesia39), Dorotko (dorcia7), Majeczko (edulkot), Grażynko (kogra), Kasiu (oxalis), Madziu (MID2006), Beatko (Syringa), Kasiu (kasiula17), Reniu (reniulek) Aguniu (aage), Asiu (cyganka77), Mariolu (kropelka), Marzko (sosenki4), Jolu (jode22), Bohusiu (bwij54), Stasiu (stasia_ogrod), Sabinko (nifredil), Wiolu (tulipanka), Ilonko (ilona2715), Małgosiu (pepsi), Andrzeju (any57), Krysiu (Ignis05), Majeczko (majka411), Małgosiu (małgocha1960)! jesteście na prawdę kochani ;:196
Ewo (e-mienta)! Jak na razie nie mam problemu z ekspansywnością chabrów. Ale w razie czego będę pielić bezlitośnie...
Iwonko (Ivona44)! Dziękuję za poprawienie mnie. jesienią sadziłam kilka odmian i mi się pomyliło.
Milenko (Mandragora)! Liczi przywyknie. Okuś nawet jak jest znacznie zimniej paraduje obcięty na krótko. Ma to wiele zalet, również dla niego. Biedermeier to niewielka róża. U mnie 2gi sezon i jak na razie nie chorowała. Oby tak dalej! Kwiaty średnio reagują na deszcz i jak jest zimno ma kłopot z otwarciem pąka. Ale jak już zakwitnie ... :D
Małgosiu (Margo2)! Tak na prawdę nie wiem, skąd wzięła się u nie ta drakiew. Ale jest na prawdę śliczna. szczególnie ta biała przypadła mi do gustu!
Tadku! Niestety nie mogłam być w Wojsławicach :(
Justynko (justyna_gl)! Najważniejsze, że jesteś ;:168

Teraz najlepszy okres mają liliowce. Wręcz trzeba je pokazywać tak szybko przekwitają :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to chyba mój obecny ulubieniec ;:167

Obrazek

Z nowości...

Zaczyna kwitnąć White Koster

Obrazek

Została także rozpoznana kolejna - Gebruder Grimm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitnie kolejny irysek od Marysi (Mufka)

Obrazek

Obrazek

My girl od Majki (majka411)

Obrazek

Zaczynają hortensje ogrodowe, co do których miałam po tej dziwnej zimie obawy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kosmata

Obrazek

Floksy

Obrazek

Obrazek

Zakwitł berberys :wink:

Obrazek

Lykkefund pożera pergolę

Obrazek

A macierzanka piaskowa żwirek

Obrazek

Natomiast perukowiec podolski jednak żyje

Obrazek

A na koniec tradycyjnie roślinki do rozpoznania :D

Obrazek

Obrazek

:wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , liliowce bardzo szybko przekwitają , szczególnie problem z tymi nowymi , które mają tylko jeden pęd kwiatowy . Nożna liczyć na niego co 2-3 dni ;:oj Piękna kolekcja , fotki bardzo wyraźne ;:138 ;:138 U mnie już szczyt kwitnienia, chyba sobota była tym dniem , kiedy najwięcej kwiatów pojawiło się. Teraz już coraz mniej będzie. ;:202
Roślinki nieco w małym wycinku widać , ale myślę , że pierwsza to Krwawnica , druga mięta jednoroczna ( w naszych warunkach) . Jaka , nie pamiętam. ;:24
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”