Wreszcie po tych wszystkich ulewach i gwałtownych zawieruchach przyszło i do nas lato. Dlatego od kilku dni namiętnie sprzątam to, co pogoda zniszczyła i pielę, bo chwasty lubią mokro i rosną jak na potęgę. Niestety zaliczyłam kilka strat, głównie różanych. Bo choć trudno w to uwierzyć u nas w górach tak wiało, że nie obyło się bez 'atrakcji'. Same deszcze spowodowały także, że musiałam wyciąć sporo zagniwających pąków róż. Trzeba jednak o tym zapomnieć i iść dalej

Ogród został posprzątany z pozostałości po tej paskudnej pogodzie i za chwilę nie będzie nawet śladu po tym wszystkim.
Moja Agunia dostała się wszędzie tam, gdzie chciała

Jestem z niej bardzo dumna. Ostatecznie wybrała jednak Politechnikę Wrocławską. Będzie studiować Fizykę techniczną na Wydziale Podstawowych Problemów Technicznych. Wstępnie chce wybrać specjalizację Fotonika, a jak będzie -zobaczymy. Właściwie na tyle dobrze zdała maturę, że dostałaby się na każdy wydział. Ją jednak fascynuje fizyką, więc niech robi to, co lubi najbardziej. Tyle, że w październiku moje jedyne dziecię wyfruwa z gniazda

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje

To bardzo miłe móc się pochwalić swoim dzieckiem.
Te i inne jednak perturbację, o których wielu z Was wie, spowodowały, że mam kosmiczne zaległości na forum. Po raz kolejny jestem zatem zmuszona Was prosić o wyrozumiałość. Odpowiem na konkretne pytania, a reszcie na prawdę serdecznie dziękuję za wizyty w wątku i tyle miłych słów.
Sławku (slanka-flora), Alu (a_nie), Aniu (wielkakulka),Teresko (tesia39), Dorotko (dorcia7), Majeczko (edulkot), Grażynko (kogra), Kasiu (oxalis), Madziu (MID2006), Beatko (Syringa), Kasiu (kasiula17), Reniu (reniulek) Aguniu (aage), Asiu (cyganka77), Mariolu (kropelka), Marzko (sosenki4), Jolu (jode22), Bohusiu (bwij54), Stasiu (stasia_ogrod), Sabinko (nifredil), Wiolu (tulipanka), Ilonko (ilona2715), Małgosiu (pepsi), Andrzeju (any57), Krysiu (Ignis05), Majeczko (majka411), Małgosiu (małgocha1960)! jesteście na prawdę kochani
Ewo (e-mienta)! Jak na razie nie mam problemu z ekspansywnością chabrów. Ale w razie czego będę pielić bezlitośnie...
Iwonko (Ivona44)! Dziękuję za poprawienie mnie. jesienią sadziłam kilka odmian i mi się pomyliło.
Milenko (Mandragora)! Liczi przywyknie. Okuś nawet jak jest znacznie zimniej paraduje obcięty na krótko. Ma to wiele zalet, również dla niego. Biedermeier to niewielka róża. U mnie 2gi sezon i jak na razie nie chorowała. Oby tak dalej! Kwiaty średnio reagują na deszcz i jak jest zimno ma kłopot z otwarciem pąka. Ale jak już zakwitnie ...
Małgosiu (Margo2)! Tak na prawdę nie wiem, skąd wzięła się u nie ta drakiew. Ale jest na prawdę śliczna. szczególnie ta biała przypadła mi do gustu!
Tadku! Niestety nie mogłam być w Wojsławicach
Justynko (justyna_gl)! Najważniejsze, że jesteś
Teraz najlepszy okres mają liliowce. Wręcz trzeba je pokazywać tak szybko przekwitają
A to chyba mój obecny ulubieniec
Z nowości...
Zaczyna kwitnąć White Koster
Została także rozpoznana kolejna - Gebruder Grimm
Kwitnie kolejny irysek od Marysi (Mufka)
My girl od Majki (majka411)
Zaczynają hortensje ogrodowe, co do których miałam po tej dziwnej zimie obawy...
i kosmata
Floksy
Zakwitł berberys
Lykkefund pożera pergolę
A macierzanka piaskowa żwirek
Natomiast perukowiec podolski jednak żyje
A na koniec tradycyjnie roślinki do rozpoznania