Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko sielsko, kolorowo i pachnąco.
Przesyłam promienie słońca ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Otwarłam w tym tygodniu sezon przetworów, dlatego na FO jestem jedynie przelotem. Zwiedzam ogrody, ale niestety jak przyjdzie do pisania to brakuje mi czasu. Na pocieszenie muszę się pochwalić, że zapas wszelkiego rodzaju ogórków w słoikach, soków malinowych i agrestowych rośnie w zadowalającym tempie ;:173

Alu, ja kupowałam do tej pory na allegroo właśnie. Tulipany w większości były zgodne (trafiały się sporadyczne pomyłki), lilie były totalnie pomylone, ale liliom się wybacza, bo wszystkie są piękne, a jeżówki to przechodziły same siebie, bo zamiast fajnych odmianowych, miałam zapas właśnie tych podstawowych różowych i białe ;:223
Iwonka, będę musiała je przenieść, tylko nie mam na nie pomysłu..myślałam, że wypełnią lukę między lawendami, ale ta szalona rozrasta się bardziej niż przewidywałam..oczywiście nie narzekam- uwielbiam lawendowe obwódki :heja
Basiu, dziękuję za miłe słowa. Lobelie pierwszy raz przetrwały zimę, dlatego tym bardziej się ucieszyłam.. :D
Ewo, w tym roku posiałam 4 paczuszki lobelii. Wszystko zjadły mi ziemiórki. Dałam więc za wygraną. No trudno, w tym roku nie będzie mi dane podziwiać tych niebieściuchnych poduszeczek, a tu taka niespodziewajka :tan
Grażynko, te lilie mam drugi rok..tyle że były przesadzane. W tamtym roku tłumaczyłam sobie, że to pierwszy rok i jeszcze coś z nich będzie. W tym roku tłumaczę sobie przeprowadzką..a może one po prostu takie są :roll:
Stasiu, po pierwsze oszukaństwo z tymi jeżówkowymi nasionami ;:306 trzeba dzielić, nie ma wyjścia :lol: Po drugie, co raz częściej łapię się na tym, że jednak podświadomie szukam dla tego powojnika miejsca. Już kombinuję jak wyeksmitować męża z drukarką, którą podobno "da się naprawić", a w jej miejsce wstawię doniczkę z powojnikiem ;:183
Aguś, pominęłam cię kochana..ale to tylko dlatego że pisze na raty, pomiędzy wyciąganiem słoików z pasteryzacji ;:223 Słońca to u mnie jak na lekarstwo, od wczoraj pada średnio co pół godziny..Nie narzekam, przyda się trochę podlewania ;:108

nareszcie zaczyna kwitnąć Alinka. Długo kazała na siebie czekać

Obrazek

Chopin, nie dość że cały w pąkach, to jeszcze wypuszcza jeden długi mocny pęd w górę..podobno może dobić do 1.7m, więc czekam ;:65

Obrazek

Peace, cała spryskana miedzianem..

Obrazek

Obrazek

hortensja Annabelle

Obrazek

budleja, która miała podobno przyciągać motyle..nadal czekam :evil:

Obrazek

gratisik od Stasi ;:196

Obrazek

Garden Affaire

Obrazek

Golden Splendor

Obrazek

beznazwowe :lol:

Obrazek

Obrazek

przez moment hot papaya mnie przestraszyła..wyrosło takie pomarańczowe coś..

Obrazek

całe szczęście zaczęła się wybarwiać

Obrazek

Obrazek

maczki

Obrazek

zdjęcia poglądowe ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko ale masz fajnie ;:333 Róże kwitną wraz z liliami i lawendą ;:333 U mnie pierwsze kwitnienie już minęło,czekam na następne ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko ślicznie u Ciebie.
Podam Ci adres na PW -wyślij mi kilka słoiczków. :lol:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko, no cóż u Ciebie bez zmian- "niestety" ;:oj uroczo. Gratuluję ;:333
Malinki masz swoje? ja mam te późniejsze więc nie muszę się jeszcze spinać a ogórce właśnie się zaczynają.
Mi taka pogoda odpowiada, spokojnie mogłam wykonać wreszcie przeróbke rabatki rozwalonej od wiosny. Nawet jestem zadowolona :oops:
Małgoś
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Sabinko, wydaje mi się, że miedzianu używa się tylko na wiosnę, przed fazą pękania pąków.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudnie i kolorowo u Ciebie ;:215 Róże prezentują się niesamowicie ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Anes77, moje róże są kapryśne i niektóre, tak jak Alinka zaczęły dopiero kwitnąć :roll: Monika kwitnie nieprzerwanie i jakoś tak się złożyło, że zgrały się z liliami. Chociaż w jednym będę fuksiarą ;:183
Aneczka, ogórkowa paczka poszła ;:170 ..Nie wiem jak ty stoisz smakowo, ale w tym roku postawiłam na nowość i zrobiłam ogromną porcję sałatki ogórkowej z chilli. Jest mega pikantna i już ją widzę z grillowaną karkówką ;:224 gdyby tylko była jutro pogoda przyzwoita..hmn..
Małgoś, malinki mam swoje, a że totalnie nie wiedziałam jaka odmiana jest smaczna tak posadziliśmy w jednym rządku 4 odmiany ;:306 jedne są porządne i ułożone max 1.5m inne szaleństwa ponad 2m :;230 plusem jest to, że dzięki różnorodności owocują od końcówki czerwca aż po same przymrozki ;:108 Baardzo, chciałabym zobaczyć co stworzyłaś w swoim królestwie.. Czekam z niecierpliwością na twój wątek ;:65 .
Nena, no właśnie psikałam na wiosnę, a teraz mam utarczkę z plamistością i polecono mi właśnie miedzian..Chętnie skorzystam z alternatywy, bo obdarłam większość zarażonych liści, a choroba postępuje ;:223
Smolka, dziękuję ci za miłe słowa ;:168 nie wiem jak to się stało, że jeszcze nie byłam u ciebie...gdyby ogrody i doba były z gumy ;:224

czas na fotki ;:306 ;:306 ..

uwaga, uwaga, kupiona na ryneczku Regale Album zakwitła :;230
Uwielbiam takie chwile..chyba się zastrzelę- same żółcielki

Obrazek

niesamowity zapach plus ogromne kwiaty..za to kochamy lilie..

Obrazek

niewiele u mnie liliowców, głównie za sprawą braku zorganizowanego miejsca..
kilka się jednak gdzieś upchnęło tam i ówdzie ;:173

Obrazek

Obrazek

więcej motyli ściąga na jeżówki niż na budleję

Obrazek

mama mia

Obrazek

marmoladka

Obrazek

hot papaya

Obrazek

urocza Alinka..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Augusta Louise szykuje mi miłą niespodziankę

Obrazek

First Lady w objęciach lilii

Obrazek

rozwar..ktoś mądry wsadził go między lawendę ;:224

Obrazek

siane werbeny..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

spóźnione ( bo późno wsadzone :lol: ) iryski cebulkowe dopiero zaczynają kwitnienie

Obrazek

Obrazek

na koniec kwitnące juki ;:167

Obrazek

i moja niespodziankowa lobelia

Obrazek
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Oo, i ja się zjawiam w Twoim ogrodzie.
Masz rację, królują lilie, ale nie tylko. Masz jeszcze mnóstwo innych kwiatów.
Siałaś maczki - ;:oj ja też siałam 2 lata temu. Niestety były jakoś takie mało okazałe.
A Garden Afaire pokazowe - nie ma co ;:138 ;:138 .
Tak się zastanawiam, jaką nazwę róży ci podpowiedziałam?

Już wiem, to nie róża tylko lilia, ups coś nie doczytałam sobie ;:131
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko no to dałaś po oczach wszelakim kwieciem ;:oj Dobrze,że nie zajrzałam tu wieczorem bo bezsenna noc murowana ;:306 Jeśli istnieje pozytywna zazdrość to właśnie mnie dopadła ;:108 Po prostu pięknie.U mnie budleja oblepiona jest motylami chyba z tego powodu,że mam tylko jedną maleńką jeżówkę ;:306
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Widzę , że juka u Ciebie mocno ukwiecona a moja coś nie lubi mojej gleby gliniastej bo taka licha kolejny rok.
Z wątkiem :oops: u leniuszka ciężko ;:224 .Ja jestem systematyczna ale tylko w ogrodowym działąniu. :oops: Ale nie mówię nigdy ;:14
Małgoś
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Sabinko piękne róże ;:oj O jeżówkach to już nawet nie wspomnę ;:138 ;:215 I bardzo ładnie wyglądają te jukki posadzone w grupie :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Szpaler juk powala na kolana ;:215 a inne kwiatki powalają na twarz ;:180
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Piękna jest ta rabatka różowo - lawendowa ale fontanny białych kwiatów juki robią wrażenie.
Ślicznie i kolorowo u Ciebie.
Biała lilia , której zdjęcie wstawiłaś w wątku liliowym jako nn To Eye Liner. To ta z ciemną obwódką na płatkach.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Och Sabinko, zakochałam się w Twoich liliach, jakie ogromne ;:oj kolekcja jeżówek też już spora a juki w bieli jak panny młode, czekające na królewicza. ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”