Mój ogród - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - 2014

Post »

Moja laguna też ma pąki... :heja .. Giardinę już widziałam bo miała kwiat... śliczny.
A teraz jeszcze kombinuję nad jedną pnącą i parkowymi... też szukam i czytam...
A gdzie dostałaś "doktorka" ?... ;:oj
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z tym wirusem spotkałam się w zeszłym roku na forum. Tak bardzo mi się podobała ciapata lilia, a potem okazało się, że to jest wirus i to groźny dla pozostałych lilii ;:oj Od tego czasu bacznie obserwuje swoje lilie. Chyba lepiej być ostrożnym...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi, U Ewy Gloriadei :D
Kupowałam u niej Pashminę i aby opłacało się z wysyłką to dobrałam inne. Doktorek był i chyba jeszcze jest :;230
Z zakupów jak najbardziej jestem zadowolona. Super wypasione różyce dostałam ;:108

Aniu, ja pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Wiedziałam o tulipanach, a że lilie też ... :shock: Zdziwiła mnie ta informacja.
Dziękuję za czujność. Mi też one bardzo się podobają. Aż żal wyrzucać ...
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Czy Souvenir du dr Jamain to tegoroczny nabytek? Ciekawa jestem jak wysoki jest u Ciebie? Ma piękny kwiat ;:224 Czekam aż mój zakwitnie, ma kilka pączków :heja
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Piękne lilie i liliowce ;:215 wianuszek uroczy ;:108 ;:168
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Wiolu cudnie te Twoje róże wyglądają, nie ujmując całej reszcie, powojniki piękne a liliowce ;:167 , powiększam swoją kolekcję co trochę , dzisiaj wyrywając chwaściory w przydomowym ,zachwycił mnie widok Błekitnego Anioła pnącego i przewalonego na drugą stronę siatki w połączeniu z Annabellą Strong z przodu nie mogę darować sobie ,
że tak późno zaczęłam ukorzeniać hortensje ( przedtem usiłowałam krzewiaste ukorzeniać w wodzie a one gniły) i tylko połączać ją z innymi powojnikami kwitnącymi w tym samym okresie to tak miałam dzisiaj pewnie jutro zachwyci mnie inna aranżacja. Teraz będę czekała na kwitnienie Twoich hortensji , u mnie w sporych pąkach ale jeszcze muszę dłużej poczekać rosną bardziej w półcieniu stąd to opóźnienie pozdrawiam serdecznie Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wiolu, skoro wianuszek taki piękny zrobiłaś, to znaczy że już lawendę pościnałaś, tak? A może nie całą? U mnie akurat teraz jest apogeum , a niektóre sadzonki jeszcze nawet nie zaczęły. Przymierzam się po raz pierwszy do samodzielnego rozmnożenia lawendy, bo potrzebuję jej sporo.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Też muszę pościnać lawendę, już coraz brzydsza, może zakwitnie jeszcze raz w tym roku?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj to szkoda, że takich masz więcej.
W takim razie wirus na pewno.
U mnie znowu inny grasuje, na szczęście tylko na jednej rabacie.
Same karzełki mi się pokazały a w tym roku tylko szczoteczki z jednym malusim kwiatkiem.
Niestety za póżno jak dla tej rabaty, żeby tam lilie sadzić, ale dobrze, że tylko na tej się pojawił.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorota, tak 'doktorek' sadzony był z miesiąc temu. Krzaczek standardowej wielkości, ma moze ze 40 cm. Już trochę podrósł.
Kwiat ma cudowny. Mam nadzieję, że jeszcze pokaże kilka w tym roku.

Elu, moje hortensje bukietowe też opóźnione, mimo wczesnej wiosny :roll: Dopiero nieśmiało pierwsze rozchylają kwiaty. W ubiegłym roku wiele z nich już kwitło na całego.
Połączenia Annabel i Błękitnego A wygląda pewnie zjawiskowo ;:215

Dzidziu, dziękuję. Robienie wianuszków z lawendy wcale nie okazało się takie trudne i mam zamiar jeszcze coś tam wytworzyć :lol:

Wandziu, odpowiedziałam u Ciebie w wątku.
Gdyby nie wczorajszy deszcz, lawenda była by już całkowicie ścięta ...

Aniu, jak teraz ją zetniesz, to zakwitnie. Ja w ubiegłym roku opóźniłam cięcie z powodu wyjazdu apotem ani ładnych kwiatów do suszenia nie było, ani powtórnego kwitnienia :roll:

Grażynko, trudno, jakoś to przeżyję :wink: Poczekam jeszcze aż wszystkie z tej kępy rozkwitną i zobaczę, które do utylizacji. A na to miejsce posadzę jakieś byliny. Nie będę ryzykować z liliami.

A u mnie znowu wczoraj polało. Najpierw niebo się zaciągnęło i przez kilka godzin padał spokojny deszcz. Potem się wypogodziło i momentalnie zrobiło się upalnie i duszno a potem nadeszła burza, potem kolejna .... a dziś zimno i pochmurnie od samego rana :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oto kolejny dowód na wpływ forum: kupiłam wczoraj Alionuszkę ;:306 Jeszcze nie wiem gdzie posadzę ale kupiłam ;:224 Rogucci też był, nie wzięłam tylko dlatego że miał mączniaka ;:145

Cudowne zdjęcie zdrobiłaś Bouquete Parfait. Mam dwie sztuki ale nie umiem oddać ich piękna ;:131
Renia911
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 mar 2012, o 21:28

Post »

Witam Wiolu napisz troszkę o pielęgnacji powojnika Jana Pawła II , mam ten sam powojnik i nie udało mi się nigdy u niego wyhodować kwiatów. Czy chodzi o jakieś cięcie specjalne , czy coś innego ?
Pozdrawiam piękny ogród.
Nieśmiała, początkująca ogrodniczka
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dzięki za namiary... szykuję miejsce... ;:306
Wiolu, są dwie odmiany różowych hortensji tych od Annabell... jak je rozróżnić ?... ... a może jest ich więcej ?
... mam jedną i nie wiem która to...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”