Mój ogród - 2014
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - 2014
Moja laguna też ma pąki... .. Giardinę już widziałam bo miała kwiat... śliczny.
A teraz jeszcze kombinuję nad jedną pnącą i parkowymi... też szukam i czytam...
A gdzie dostałaś "doktorka" ?...
A teraz jeszcze kombinuję nad jedną pnącą i parkowymi... też szukam i czytam...
A gdzie dostałaś "doktorka" ?...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tym wirusem spotkałam się w zeszłym roku na forum. Tak bardzo mi się podobała ciapata lilia, a potem okazało się, że to jest wirus i to groźny dla pozostałych lilii Od tego czasu bacznie obserwuje swoje lilie. Chyba lepiej być ostrożnym...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Gabi, U Ewy Gloriadei
Kupowałam u niej Pashminę i aby opłacało się z wysyłką to dobrałam inne. Doktorek był i chyba jeszcze jest
Z zakupów jak najbardziej jestem zadowolona. Super wypasione różyce dostałam
Aniu, ja pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Wiedziałam o tulipanach, a że lilie też ... Zdziwiła mnie ta informacja.
Dziękuję za czujność. Mi też one bardzo się podobają. Aż żal wyrzucać ...
Kupowałam u niej Pashminę i aby opłacało się z wysyłką to dobrałam inne. Doktorek był i chyba jeszcze jest
Z zakupów jak najbardziej jestem zadowolona. Super wypasione różyce dostałam
Aniu, ja pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Wiedziałam o tulipanach, a że lilie też ... Zdziwiła mnie ta informacja.
Dziękuję za czujność. Mi też one bardzo się podobają. Aż żal wyrzucać ...
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Czy Souvenir du dr Jamain to tegoroczny nabytek? Ciekawa jestem jak wysoki jest u Ciebie? Ma piękny kwiat Czekam aż mój zakwitnie, ma kilka pączków
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Piękne lilie i liliowce wianuszek uroczy
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Wiolu cudnie te Twoje róże wyglądają, nie ujmując całej reszcie, powojniki piękne a liliowce , powiększam swoją kolekcję co trochę , dzisiaj wyrywając chwaściory w przydomowym ,zachwycił mnie widok Błekitnego Anioła pnącego i przewalonego na drugą stronę siatki w połączeniu z Annabellą Strong z przodu nie mogę darować sobie ,
że tak późno zaczęłam ukorzeniać hortensje ( przedtem usiłowałam krzewiaste ukorzeniać w wodzie a one gniły) i tylko połączać ją z innymi powojnikami kwitnącymi w tym samym okresie to tak miałam dzisiaj pewnie jutro zachwyci mnie inna aranżacja. Teraz będę czekała na kwitnienie Twoich hortensji , u mnie w sporych pąkach ale jeszcze muszę dłużej poczekać rosną bardziej w półcieniu stąd to opóźnienie pozdrawiam serdecznie Ela
że tak późno zaczęłam ukorzeniać hortensje ( przedtem usiłowałam krzewiaste ukorzeniać w wodzie a one gniły) i tylko połączać ją z innymi powojnikami kwitnącymi w tym samym okresie to tak miałam dzisiaj pewnie jutro zachwyci mnie inna aranżacja. Teraz będę czekała na kwitnienie Twoich hortensji , u mnie w sporych pąkach ale jeszcze muszę dłużej poczekać rosną bardziej w półcieniu stąd to opóźnienie pozdrawiam serdecznie Ela
pozdrawiam Ela
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wiolu, skoro wianuszek taki piękny zrobiłaś, to znaczy że już lawendę pościnałaś, tak? A może nie całą? U mnie akurat teraz jest apogeum , a niektóre sadzonki jeszcze nawet nie zaczęły. Przymierzam się po raz pierwszy do samodzielnego rozmnożenia lawendy, bo potrzebuję jej sporo.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Też muszę pościnać lawendę, już coraz brzydsza, może zakwitnie jeszcze raz w tym roku?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj to szkoda, że takich masz więcej.
W takim razie wirus na pewno.
U mnie znowu inny grasuje, na szczęście tylko na jednej rabacie.
Same karzełki mi się pokazały a w tym roku tylko szczoteczki z jednym malusim kwiatkiem.
Niestety za póżno jak dla tej rabaty, żeby tam lilie sadzić, ale dobrze, że tylko na tej się pojawił.
W takim razie wirus na pewno.
U mnie znowu inny grasuje, na szczęście tylko na jednej rabacie.
Same karzełki mi się pokazały a w tym roku tylko szczoteczki z jednym malusim kwiatkiem.
Niestety za póżno jak dla tej rabaty, żeby tam lilie sadzić, ale dobrze, że tylko na tej się pojawił.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorota, tak 'doktorek' sadzony był z miesiąc temu. Krzaczek standardowej wielkości, ma moze ze 40 cm. Już trochę podrósł.
Kwiat ma cudowny. Mam nadzieję, że jeszcze pokaże kilka w tym roku.
Elu, moje hortensje bukietowe też opóźnione, mimo wczesnej wiosny Dopiero nieśmiało pierwsze rozchylają kwiaty. W ubiegłym roku wiele z nich już kwitło na całego.
Połączenia Annabel i Błękitnego A wygląda pewnie zjawiskowo
Dzidziu, dziękuję. Robienie wianuszków z lawendy wcale nie okazało się takie trudne i mam zamiar jeszcze coś tam wytworzyć
Wandziu, odpowiedziałam u Ciebie w wątku.
Gdyby nie wczorajszy deszcz, lawenda była by już całkowicie ścięta ...
Aniu, jak teraz ją zetniesz, to zakwitnie. Ja w ubiegłym roku opóźniłam cięcie z powodu wyjazdu apotem ani ładnych kwiatów do suszenia nie było, ani powtórnego kwitnienia
Grażynko, trudno, jakoś to przeżyję Poczekam jeszcze aż wszystkie z tej kępy rozkwitną i zobaczę, które do utylizacji. A na to miejsce posadzę jakieś byliny. Nie będę ryzykować z liliami.
A u mnie znowu wczoraj polało. Najpierw niebo się zaciągnęło i przez kilka godzin padał spokojny deszcz. Potem się wypogodziło i momentalnie zrobiło się upalnie i duszno a potem nadeszła burza, potem kolejna .... a dziś zimno i pochmurnie od samego rana
Kwiat ma cudowny. Mam nadzieję, że jeszcze pokaże kilka w tym roku.
Elu, moje hortensje bukietowe też opóźnione, mimo wczesnej wiosny Dopiero nieśmiało pierwsze rozchylają kwiaty. W ubiegłym roku wiele z nich już kwitło na całego.
Połączenia Annabel i Błękitnego A wygląda pewnie zjawiskowo
Dzidziu, dziękuję. Robienie wianuszków z lawendy wcale nie okazało się takie trudne i mam zamiar jeszcze coś tam wytworzyć
Wandziu, odpowiedziałam u Ciebie w wątku.
Gdyby nie wczorajszy deszcz, lawenda była by już całkowicie ścięta ...
Aniu, jak teraz ją zetniesz, to zakwitnie. Ja w ubiegłym roku opóźniłam cięcie z powodu wyjazdu apotem ani ładnych kwiatów do suszenia nie było, ani powtórnego kwitnienia
Grażynko, trudno, jakoś to przeżyję Poczekam jeszcze aż wszystkie z tej kępy rozkwitną i zobaczę, które do utylizacji. A na to miejsce posadzę jakieś byliny. Nie będę ryzykować z liliami.
A u mnie znowu wczoraj polało. Najpierw niebo się zaciągnęło i przez kilka godzin padał spokojny deszcz. Potem się wypogodziło i momentalnie zrobiło się upalnie i duszno a potem nadeszła burza, potem kolejna .... a dziś zimno i pochmurnie od samego rana
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Oto kolejny dowód na wpływ forum: kupiłam wczoraj Alionuszkę Jeszcze nie wiem gdzie posadzę ale kupiłam Rogucci też był, nie wzięłam tylko dlatego że miał mączniaka
Cudowne zdjęcie zdrobiłaś Bouquete Parfait. Mam dwie sztuki ale nie umiem oddać ich piękna
Cudowne zdjęcie zdrobiłaś Bouquete Parfait. Mam dwie sztuki ale nie umiem oddać ich piękna
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 mar 2012, o 21:28
Witam Wiolu napisz troszkę o pielęgnacji powojnika Jana Pawła II , mam ten sam powojnik i nie udało mi się nigdy u niego wyhodować kwiatów. Czy chodzi o jakieś cięcie specjalne , czy coś innego ?
Pozdrawiam piękny ogród.
Pozdrawiam piękny ogród.
Nieśmiała, początkująca ogrodniczka
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Dzięki za namiary... szykuję miejsce...
Wiolu, są dwie odmiany różowych hortensji tych od Annabell... jak je rozróżnić ?... ... a może jest ich więcej ?
... mam jedną i nie wiem która to...
Wiolu, są dwie odmiany różowych hortensji tych od Annabell... jak je rozróżnić ?... ... a może jest ich więcej ?
... mam jedną i nie wiem która to...