Ogród różany nad stawem

Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różany nad stawem

Post »

Alu, wspaniałe ujęcia z szerszym planem :D Widać jaki masz przemyślany i profesjonalnie skomponowany ogród. Przepięknie ;:215 Co to za róża Cezar? Pierwszy raz się z nią spotykam... Bardzo interesująca ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róże na żywo wyglądają o wiele lepiej.
Zdjęcia nie oddają np. wrażenia jakie robią Stadt Romy
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Dorotko w donicy rośnie róża Giardynia,niech trochę dojrzeje może w przyszłym roku posadzę ją do gruntu.

Elwi Cezar to pnąca róża Maillanda.Bardzo ładna i szybko odbija po zimie.Kwiaty bardzo zmienne,tak jak widać na zdjęciu.

Gosiu bardzo jestem zadowolona ze Stadt Rom.To róża z ADR nawet jej nie pryskam i jest zdrowa.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu przepiękne widoczki z ogrodu, róze cudne Bailando ;:oj , ale hortensja pnąca ;:138 to istny gigancik na czym ja prowadzisz i ile lat ma ?
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Peace

Obrazek

Lavende Parfumee

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angie

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Pięknie wybarwiona Peace ;:333 Moja ma właśnie drugie podejście. Co prawda kwiat wyjątkowo ' napakowany', ale bladzioch okrutny. Jutro wstawię u siebie jej fotkę.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Znalazłam w twoim poprzednim wątku Clair R. z zeszłego roku i również bardziej wygląda na muzykantów niż renesansową.
Wydaje mi się, że to bardzo korzystna pomyłka. Jest o wile ładniejsza niż Clair.
Ale rozumiem Twoje niezadowolenie na tej rabacie masz kolekcję renesansowych i ta Ci nie będzie pasowała.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko pomimo że bladziocha ale jest naprawdę piękna. :lol:

Monisiu Jeśli znajdę miejsce to po prostu ją przesadzę.Są jeszcze renesansowe których nie mam i może inna niż Claire.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Alicjo, a jak radzi sobie u Ciebie Giardina? Jak zimuje i jak wysoka urosła? Jest urocza i chciałabym ją zaprosić do siebie. Mamy podobną strefę, więc Twoja opinia ma duże znaczenie ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Alicjo, ściągnęłaś mnie myślami ;:306 Dzięki za info o imprezie. Już się próbuję organizować.
Wczoraj podziwiałam twój ogród i robiłam notatki ale już nie zdążyłam się wpisać. Zbyt długo mi zajmuje wnikliwe zapisywanie spostrzeżeń i nazw różanych ;:306
Ale warto chwalić twój ogród bo jest niesamowity. Takim laikom jak ja to po prostu brak słów ;:167

A wiesz że ja Peace oddałam...no jakoś mi nie pasowała do lasu...a tak długo ją wybierałam :;230
Awatar użytkownika
Phragboy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2009, o 10:16

Post »

Alicjo twój Palais Royal coś mocno różowy, mój ma tylko leciutko zaróżowiony środek który po rozkwitnięciu bieleje. Ja swojego pięciokrotnie owinąłem agrowłókniną zimową i ani jeden pęd nie wymarzł. Poza tym piękny masz ogród.
Pozdrawiam
Przemek
moje storczyki - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=28065
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko Giardinę i Elfe mam posadzone w dużych donicach.Ale posadzone wiosną więc o zimowanie nic nie powiem.Będą zimowały w pomieszczeniu i wtedy zobaczę jak sobie poradzą.Jak trochę się rozrosną i zmężnieją spróbuję posadzić je do gruntu.Mój ogród zimą nie jest zbyt przyjazny i dlatego może ta metoda sprawdzi się dla róż bardziej wrażliwych.Stoją na tym miejscu gdzie ewentualnie mogły by być posadzone.Pierwsze kwiaty były na wys. 80 cm teraz wypuszczają długie pędy.

Jolu to bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na wyjazd. ;:215 No i dziękuję za miłe słowa. ;:196 Mnie kiedyś nigdzie nie pasował Westerland a teraz pewnie go kupię,już mi pasuje. ;:7 Poczekamy ,może i u Ciebie tak będzie. :lol:

Przemku w tym roku jest zupełnie inny niż w ubiegłym i też tak myślałam że robi się coraz bardziej podobny do Eden Rose .Mam dwa krzaczki z różnych źródeł ,zupełnie inaczej się zachowują i inaczej rosną.Mają inny pokrój i do tej pory różniły się nawet kolorem kwiatów.Jednak nie wykluczam że to te same róże.Będę obserwować, być może mam dwie takie same Edenki.
Awatar użytkownika
rozmalinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2013, o 11:54

Post »

Alu mam na różach czarną plamistość :-( Jak myślisz, wyjdą z tego?
Pozdrawiam. Ania
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jeśli masz trochę to oberwij chore liście i zbierz te opadłe liście spod róż.Opryskaj np.Falconem.Oczywiście wszystkie róże,nie tylko te chore. Pryskaj z wierzchu,potem od spodu liści i również ziemię pod różami.Róże w drugiej połowie lata zwykle łapią czarna plamistość i to nie tylko u Ciebie.W tym roku pewnie trochę pochorują ,niektóre silnie zaatakowane mogą nawet zupełnie stracić liście.Zdarza się też że odbijają nowymi liśćmi.
No i najważniejsze... robimy opryski przeciw chorobom grzybowym,już od początku ,wtedy kiedy róże są jeszcze zdrowe.Jak zachorują to już trochę za późno.Ja mówię o opryskach chemicznych, ale możesz stosować też opryski ekologiczne w gnojówek i wywarów roślinnych.Wzmacniają roślinę i ograniczają choroby.Poszukaj w wątkach o ekologicznej ochronie róż.Będą też tam przepisy na te specyfiki.
Awatar użytkownika
rozmalinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2013, o 11:54

Post »

Dziękuję Alu ;:196
Pozdrawiam. Ania
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”