Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Iwonko! Alu! witam Was serdecznie i dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu.
Perukowiec jest młody , rośnie u mnie 4 rok. Widocznie dobre znalazłam mu stanowisko, w pobliżu stawu. Zdjęcie nie oddaje w całości jego uroku .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!
Paula dziękuje za gratulacje , a babcia pochwali się jeszcze wzorową uczennicą.

Obrazek

Dla wszystkich , którzy mnie odwiedzają ...bukiet róż.

Obrazek

dzisiejsze zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu, dumna babciu ;:167 , wspaniała dziewczynka ;:138 ;:138 ;:138 jeszcze raz gratulujemy, a my dziś już z trójką wnucząt szalejemy, właśnie nam popadały, więc chwila oddechu, no i pogoda się poprawiła, pozdrowienia również od Adasia i dla M, buziaki :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!dziękujemy za pozdrowienia i przesyłamy zwrotnie. Paula dziękuje za gratulacje!Miała pomóc zbierać szyszki przed koszeniem , zawaliła sprawę. ;:306 ;:306 ;:306 Ja dzisiaj od rana przygotowywałam "pergolę" dla rózyczki od Ciebie. No, ja tylko malowałam...a konstrukcja była gotowa już od dawna.Jak już Waldziu zamontuje w ogrodzie , pokażę jak prezentuje się.Później sprzątanie , gotowanie Wczoraj odjechał szwagier z Jawora , dzisiaj po południu przyjechała siostra synowej z mężem i dwójką dzieci / nastolatków/. W ogrodzie gwarno, tłoczno, wielkie grillowanie ;:306 ...basen oblegany , bo pogoda super. Ja ze starszym synem kosiłam trawę do 17. Teraz jestem padnięta...dobrze,ze jutro niedziela .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne róże .lilie ,krwawniki całokształt ale największa duma to wnuczka i wysokie wyniki ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dawno nie spacerowałam po Twoim ogrodzie ale teraz jakoś czasu na wszystko mi brakuje ;:7 Wiadomo co albo kto jest tego przyczyną ;:108 U Ciebie jak zwykle pięknie w ogrodzie ale perukowiec mnie powalił jest cudowny ;:196 Wnuczki gratuluję ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!/ beatrix/ Paula szczęściara, zdolniacha- nie musi wkuwać ;:108
Beciu123!miło,ze jesteś. Z różami dopiero eksperymentuję . Posadziłam wiosną ponad 20 krzaczków , ale w tym moim mega ogrodzie - to kropla w morzu. Wnuczka w szkole i na zajęciach pozalekcyjnych / strzelectwo, sztuki walki jiu jitsu- odnosi znaczące sukcesy/. Krwawniki choć mają nieprzyjemny zapach-bardzo lubię za ich bezproblemowość. Doskonale tez zdobią ogród.
Elu!wiem ,ze słodkie maleństwo całkowicie absorbuje teraz Ciebie. Normalne - rozumiem!
Perukowiec podolski Royal Purple w duecie z żółtymi krwawnikami ;:215
Ja dzisiaj od 6:30 też juz " na nogach". Na 7: 30 byliśmy w kościółku , teraz kawka , przygotowywanie obiadu...krótko na FO, reszta dnia to czas dla siebie. Po pracowitym tygodniu należy się. Mój eM namawia mnie na jakąś przejażdżkę" przed siebie" ;:306
ale jakoś dzisiaj nie mam ochoty.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mój perukowiec po zimie, choć ciepłej, nie odbił :( Na razie wycięłam go w góry. Może jeszcze odbije od korzeni? A jak nie, to trudno. I tak nigdy nie doczekałam się peruczek, bo wiosenne przymrozki robiły swoje. Choc lubiłam jego bordowe liście. No i krople deszczu czy rosy świetnie na nich wyglądały ;:173
Miłej niedzieli, Bogusiu!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :wit mam jeszcze jednego perukowca, ale niestety nie jest tak ładny. / z jedną peruczką/. ;:306 Tez przymrozek tego roku zrobił swoje.

Kochani , wczoraj wynalazłam w domowych " skarbach" takie oto ścianki z prętów, które kilkanaście, a może nawet ponad 20 lat temu stanowiły podporę dla pnącej róży , nad stawem. Oczyściłam , pomalowałam i cierpliwie czekam na zamontowanie w ogrodzie jako podporę dla róży pnącej od Iwonki . Druga węższa będzie służyła powojnikowi . We wtorek wybieram się do szkółki i na pewno coć odpowiedniego wybiorę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...ja 'utwalona w kadrze" po wczorajszej renowacji scianek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Bogusiu oj nieźle się dzieje w foliowym tunelu ;:138
A i w ogródku ile przepięknych kwitnień ;:215
Pięknie będzie się pięła różyczka po pergoli ;:173
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Fajne te podpory, solidne :) Powojnik na ścianie masz gigantyczny :)
Ale podziwiam wejście do domu bardzo ładnie wyłożone płaskimi kamieniami :D bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu dużo się dzieje u Ciebie,gwarno ,wesoło,rodzinnie,wspaniałe masz życie a ogród aż bucha roślinnością i przepięknym kwieciem ;:138 ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No i co mam Ci napisać ;:180 Ty pięknie wyglądasz i Twoje roślinki też ;:215 Ja cały czas spaceruję po Twojim ogrodzie i jestem pełna podziwu dla Ciebie ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Miło Cie widzieć Bogusiu Witaj. ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! witam Was serdecznie i po deszczowym wczorajszym dniu i nocy posyłam promyki ;:3 ;:168
Cieszę się ponieważ roślinki solidnie "napiły się . Temperatura rano 16 C i rośnie zatem idealne warunki dla ogórków. U mnie sezon na ogórki gruntowe otwarty , w sobotę zakisiłam dwa słoiki małosolnych, po których nie ma już śladu. Myślę ,ze zbiory będą już obfitsze.
Słuchajcie - coś niesamowitego, budzę się w nocy i snuję plany przeróbkowo- aranzacyjne w ogrodzie. Całkowicie już jestem "zamotana" ogrodowo.
Ewuniu!oj, dzieje się w tunelu foliowym , dzieje. Mizerię z ogórków foliowych jemy już drugi tydzień,kalarepka z ogrodu już zjedzona , ziemniaczki "pychotki" swojskie, szpinak, różne sałaty , rzodkiewka już po raz drugi rosną a teraz delektujemy się bobem, gruntowymi ogórkami i buraczkami. Do tego wszystkiego swojskie zioła i inne warzywka/ majeranek, lubczyk, tymianek,koper, seler, pietruszka, marchew. Uwielbiam ten czas swojskich warzyw.
Wczoraj jeszcze jedną zdobyłam , a właściwie /przypomniał mąż /... pergolę . Radość moja była ogromna , bo zaoszczędzę , a te pomalowane na biało- podobają mi się . ;:168
Celinko!bardzo cieszę się ,z tych podpór. Teraz szukam odpowiedniego miejsca docelowego. Niestety mam z tym problem bo ogród ogromniasty. Na pewno będzie to ściana oddzielająca warzywnik od "kwiecistych". Już oczyma wyobraźni widzę taką różano- powojnikową ścianę ;:108 To wejście do domu i fundamenty wyłożone są odpadami marmuru, trochę chyba granitu i jeszcze jakieś .
Mam jeszcze trochę takich w 'zanadrzu" wykorzystam do wyłożenia obrzeży rabatek w połączeniu z kamyczkami. ;:168
Grażynko! u nas codziennie jest wesoło , rodzinnie ponieważ mieszkamy razem w obszernym domu / każdy ma swoje przestronne mieszkanie, Rafał-młodszy syn czeka z utęsknieniem na końcowe efekty swojego mieszkania. Dużo już zrobione , ale wziąwszy pod uwagę ,ze mój eM sam tam działa , jeszcze trochę to potrwa. Jest to totalna przeróbka , z nowymi ścianami, stropami, podłogami. Teraz na etapie podwieszanych sufitów . ;:196
Okres wakacji to czas wzmożonych odwiedzin , jeśli są goście u naszych dzieci, to my tez to odczuwamy , zwłaszcza w ogrodzie :;230
Elu!jesteś bardzo miła ;:108 Dziękuję!Powinnam już siedzieć w ogrodzie i realizować wymyślone nocą plany ;:306 ;:168
Beatko! ;:168 nastał dla Ciebie okres odpoczynku od obowiązków zawodowych, prawda?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”