Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
Iwonko! Alu! witam Was serdecznie i dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu.
Perukowiec jest młody , rośnie u mnie 4 rok. Widocznie dobre znalazłam mu stanowisko, w pobliżu stawu. Zdjęcie nie oddaje w całości jego uroku .
Perukowiec jest młody , rośnie u mnie 4 rok. Widocznie dobre znalazłam mu stanowisko, w pobliżu stawu. Zdjęcie nie oddaje w całości jego uroku .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
Kochani!
Paula dziękuje za gratulacje , a babcia pochwali się jeszcze wzorową uczennicą.

Dla wszystkich , którzy mnie odwiedzają ...bukiet róż.

dzisiejsze zdjęcia

Paula dziękuje za gratulacje , a babcia pochwali się jeszcze wzorową uczennicą.

Dla wszystkich , którzy mnie odwiedzają ...bukiet róż.

dzisiejsze zdjęcia

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu, dumna babciu
, wspaniała dziewczynka
jeszcze raz gratulujemy, a my dziś już z trójką wnucząt szalejemy, właśnie nam popadały, więc chwila oddechu, no i pogoda się poprawiła, pozdrowienia również od Adasia i dla M, buziaki 

- bwoj54
Iwonko!dziękujemy za pozdrowienia i przesyłamy zwrotnie. Paula dziękuje za gratulacje!Miała pomóc zbierać szyszki przed koszeniem , zawaliła sprawę.
Ja dzisiaj od rana przygotowywałam "pergolę" dla rózyczki od Ciebie. No, ja tylko malowałam...a konstrukcja była gotowa już od dawna.Jak już Waldziu zamontuje w ogrodzie , pokażę jak prezentuje się.Później sprzątanie , gotowanie Wczoraj odjechał szwagier z Jawora , dzisiaj po południu przyjechała siostra synowej z mężem i dwójką dzieci / nastolatków/. W ogrodzie gwarno, tłoczno, wielkie grillowanie
...basen oblegany , bo pogoda super. Ja ze starszym synem kosiłam trawę do 17. Teraz jestem padnięta...dobrze,ze jutro niedziela .

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne róże .lilie ,krwawniki całokształt ale największa duma to wnuczka i wysokie wyniki

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Dawno nie spacerowałam po Twoim ogrodzie ale teraz jakoś czasu na wszystko mi brakuje
Wiadomo co albo kto jest tego przyczyną
U Ciebie jak zwykle pięknie w ogrodzie ale perukowiec mnie powalił jest cudowny
Wnuczki gratuluję 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
Beatko!/ beatrix/ Paula szczęściara, zdolniacha- nie musi wkuwać
Beciu123!miło,ze jesteś. Z różami dopiero eksperymentuję . Posadziłam wiosną ponad 20 krzaczków , ale w tym moim mega ogrodzie - to kropla w morzu. Wnuczka w szkole i na zajęciach pozalekcyjnych / strzelectwo, sztuki walki jiu jitsu- odnosi znaczące sukcesy/. Krwawniki choć mają nieprzyjemny zapach-bardzo lubię za ich bezproblemowość. Doskonale tez zdobią ogród.
Elu!wiem ,ze słodkie maleństwo całkowicie absorbuje teraz Ciebie. Normalne - rozumiem!
Perukowiec podolski Royal Purple w duecie z żółtymi krwawnikami
Ja dzisiaj od 6:30 też juz " na nogach". Na 7: 30 byliśmy w kościółku , teraz kawka , przygotowywanie obiadu...krótko na FO, reszta dnia to czas dla siebie. Po pracowitym tygodniu należy się. Mój eM namawia mnie na jakąś przejażdżkę" przed siebie"
ale jakoś dzisiaj nie mam ochoty.

Beciu123!miło,ze jesteś. Z różami dopiero eksperymentuję . Posadziłam wiosną ponad 20 krzaczków , ale w tym moim mega ogrodzie - to kropla w morzu. Wnuczka w szkole i na zajęciach pozalekcyjnych / strzelectwo, sztuki walki jiu jitsu- odnosi znaczące sukcesy/. Krwawniki choć mają nieprzyjemny zapach-bardzo lubię za ich bezproblemowość. Doskonale tez zdobią ogród.
Elu!wiem ,ze słodkie maleństwo całkowicie absorbuje teraz Ciebie. Normalne - rozumiem!
Perukowiec podolski Royal Purple w duecie z żółtymi krwawnikami

Ja dzisiaj od 6:30 też juz " na nogach". Na 7: 30 byliśmy w kościółku , teraz kawka , przygotowywanie obiadu...krótko na FO, reszta dnia to czas dla siebie. Po pracowitym tygodniu należy się. Mój eM namawia mnie na jakąś przejażdżkę" przed siebie"

ale jakoś dzisiaj nie mam ochoty.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mój perukowiec po zimie, choć ciepłej, nie odbił
Na razie wycięłam go w góry. Może jeszcze odbije od korzeni? A jak nie, to trudno. I tak nigdy nie doczekałam się peruczek, bo wiosenne przymrozki robiły swoje. Choc lubiłam jego bordowe liście. No i krople deszczu czy rosy świetnie na nich wyglądały
Miłej niedzieli, Bogusiu!

Miłej niedzieli, Bogusiu!
- bwoj54
Aniu!
mam jeszcze jednego perukowca, ale niestety nie jest tak ładny. / z jedną peruczką/.
Tez przymrozek tego roku zrobił swoje.
Kochani , wczoraj wynalazłam w domowych " skarbach" takie oto ścianki z prętów, które kilkanaście, a może nawet ponad 20 lat temu stanowiły podporę dla pnącej róży , nad stawem. Oczyściłam , pomalowałam i cierpliwie czekam na zamontowanie w ogrodzie jako podporę dla róży pnącej od Iwonki . Druga węższa będzie służyła powojnikowi . We wtorek wybieram się do szkółki i na pewno coć odpowiedniego wybiorę.

...ja 'utwalona w kadrze" po wczorajszej renowacji scianek

Kochani , wczoraj wynalazłam w domowych " skarbach" takie oto ścianki z prętów, które kilkanaście, a może nawet ponad 20 lat temu stanowiły podporę dla pnącej róży , nad stawem. Oczyściłam , pomalowałam i cierpliwie czekam na zamontowanie w ogrodzie jako podporę dla róży pnącej od Iwonki . Druga węższa będzie służyła powojnikowi . We wtorek wybieram się do szkółki i na pewno coć odpowiedniego wybiorę.

...ja 'utwalona w kadrze" po wczorajszej renowacji scianek

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Bogusiu oj nieźle się dzieje w foliowym tunelu

A i w ogródku ile przepięknych kwitnień

Pięknie będzie się pięła różyczka po pergoli

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Fajne te podpory, solidne
Powojnik na ścianie masz gigantyczny 
Ale podziwiam wejście do domu bardzo ładnie wyłożone płaskimi kamieniami
bardzo mi się podoba 

Ale podziwiam wejście do domu bardzo ładnie wyłożone płaskimi kamieniami

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Bogusiu dużo się dzieje u Ciebie,gwarno ,wesoło,rodzinnie,wspaniałe masz życie a ogród aż bucha roślinnością i przepięknym kwieciem

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No i co mam Ci napisać
Ty pięknie wyglądasz i Twoje roślinki też
Ja cały czas spaceruję po Twojim ogrodzie i jestem pełna podziwu dla Ciebie 

Pozdrawiam, Ela
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Miło Cie widzieć Bogusiu Witaj. 

- bwoj54
Kochani! witam Was serdecznie i po deszczowym wczorajszym dniu i nocy posyłam promyki
Cieszę się ponieważ roślinki solidnie "napiły się . Temperatura rano 16 C i rośnie zatem idealne warunki dla ogórków. U mnie sezon na ogórki gruntowe otwarty , w sobotę zakisiłam dwa słoiki małosolnych, po których nie ma już śladu. Myślę ,ze zbiory będą już obfitsze.
Słuchajcie - coś niesamowitego, budzę się w nocy i snuję plany przeróbkowo- aranzacyjne w ogrodzie. Całkowicie już jestem "zamotana" ogrodowo.
Ewuniu!oj, dzieje się w tunelu foliowym , dzieje. Mizerię z ogórków foliowych jemy już drugi tydzień,kalarepka z ogrodu już zjedzona , ziemniaczki "pychotki" swojskie, szpinak, różne sałaty , rzodkiewka już po raz drugi rosną a teraz delektujemy się bobem, gruntowymi ogórkami i buraczkami. Do tego wszystkiego swojskie zioła i inne warzywka/ majeranek, lubczyk, tymianek,koper, seler, pietruszka, marchew. Uwielbiam ten czas swojskich warzyw.
Wczoraj jeszcze jedną zdobyłam , a właściwie /przypomniał mąż /... pergolę . Radość moja była ogromna , bo zaoszczędzę , a te pomalowane na biało- podobają mi się .
Celinko!bardzo cieszę się ,z tych podpór. Teraz szukam odpowiedniego miejsca docelowego. Niestety mam z tym problem bo ogród ogromniasty. Na pewno będzie to ściana oddzielająca warzywnik od "kwiecistych". Już oczyma wyobraźni widzę taką różano- powojnikową ścianę
To wejście do domu i fundamenty wyłożone są odpadami marmuru, trochę chyba granitu i jeszcze jakieś .
Mam jeszcze trochę takich w 'zanadrzu" wykorzystam do wyłożenia obrzeży rabatek w połączeniu z kamyczkami.
Grażynko! u nas codziennie jest wesoło , rodzinnie ponieważ mieszkamy razem w obszernym domu / każdy ma swoje przestronne mieszkanie, Rafał-młodszy syn czeka z utęsknieniem na końcowe efekty swojego mieszkania. Dużo już zrobione , ale wziąwszy pod uwagę ,ze mój eM sam tam działa , jeszcze trochę to potrwa. Jest to totalna przeróbka , z nowymi ścianami, stropami, podłogami. Teraz na etapie podwieszanych sufitów .
Okres wakacji to czas wzmożonych odwiedzin , jeśli są goście u naszych dzieci, to my tez to odczuwamy , zwłaszcza w ogrodzie
Elu!jesteś bardzo miła
Dziękuję!Powinnam już siedzieć w ogrodzie i realizować wymyślone nocą plany
Beatko!
nastał dla Ciebie okres odpoczynku od obowiązków zawodowych, prawda?

Cieszę się ponieważ roślinki solidnie "napiły się . Temperatura rano 16 C i rośnie zatem idealne warunki dla ogórków. U mnie sezon na ogórki gruntowe otwarty , w sobotę zakisiłam dwa słoiki małosolnych, po których nie ma już śladu. Myślę ,ze zbiory będą już obfitsze.
Słuchajcie - coś niesamowitego, budzę się w nocy i snuję plany przeróbkowo- aranzacyjne w ogrodzie. Całkowicie już jestem "zamotana" ogrodowo.
Ewuniu!oj, dzieje się w tunelu foliowym , dzieje. Mizerię z ogórków foliowych jemy już drugi tydzień,kalarepka z ogrodu już zjedzona , ziemniaczki "pychotki" swojskie, szpinak, różne sałaty , rzodkiewka już po raz drugi rosną a teraz delektujemy się bobem, gruntowymi ogórkami i buraczkami. Do tego wszystkiego swojskie zioła i inne warzywka/ majeranek, lubczyk, tymianek,koper, seler, pietruszka, marchew. Uwielbiam ten czas swojskich warzyw.
Wczoraj jeszcze jedną zdobyłam , a właściwie /przypomniał mąż /... pergolę . Radość moja była ogromna , bo zaoszczędzę , a te pomalowane na biało- podobają mi się .

Celinko!bardzo cieszę się ,z tych podpór. Teraz szukam odpowiedniego miejsca docelowego. Niestety mam z tym problem bo ogród ogromniasty. Na pewno będzie to ściana oddzielająca warzywnik od "kwiecistych". Już oczyma wyobraźni widzę taką różano- powojnikową ścianę

Mam jeszcze trochę takich w 'zanadrzu" wykorzystam do wyłożenia obrzeży rabatek w połączeniu z kamyczkami.

Grażynko! u nas codziennie jest wesoło , rodzinnie ponieważ mieszkamy razem w obszernym domu / każdy ma swoje przestronne mieszkanie, Rafał-młodszy syn czeka z utęsknieniem na końcowe efekty swojego mieszkania. Dużo już zrobione , ale wziąwszy pod uwagę ,ze mój eM sam tam działa , jeszcze trochę to potrwa. Jest to totalna przeróbka , z nowymi ścianami, stropami, podłogami. Teraz na etapie podwieszanych sufitów .

Okres wakacji to czas wzmożonych odwiedzin , jeśli są goście u naszych dzieci, to my tez to odczuwamy , zwłaszcza w ogrodzie

Elu!jesteś bardzo miła

Beatko!