Ogródek Goni@k

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gonia, a gdzie to się zdobywa takie okazy liliowców??? Te pełne, te falbankowe, ale też te zwykłe, gładkie, jedno i dwubarwne, wszystkie piękne jak jeden mąż :)

Tylko nie mów, że w Rogowie :roll: albo innym ogrodzie botanicznym :roll: Wolałabym, żebyś odpowiedziała, że masz świetny sklep w okolicy i tam za pół darmo kupisz dla mnie dwadzieścia liliowców :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Nalewka pisze:Gonia, a gdzie to się zdobywa takie okazy liliowców??? Te pełne, te falbankowe, ale też te zwykłe, gładkie, jedno i dwubarwne, wszystkie piękne jak jeden mąż :)

Tylko nie mów, że w Rogowie :roll: albo innym ogrodzie botanicznym :roll: Wolałabym, żebyś odpowiedziała, że masz świetny sklep w okolicy i tam za pół darmo kupisz dla mnie dwadzieścia liliowców :lol: :lol: :lol:
Beatko ,liliowce nie pochodzą z ogrodów botanicznych,słowo :D
Niestety nie ma też świetnego sklepu z cenami pół darmo :(
Niektóre pochodzą z wymian a inne kupiłam na Słowacji tej wiosny ,jeszcze stoją w donicach.Niestety nie wszystkie okazały się zgodne z tym co kupiłam ,zauważyłam już dwie pomyłki.
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam;
Gosiu liliowce przecudne :D :!:
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgosiu a jak nazywa się ten ostatni liliowiec ? Bardzo mi się podoba.
Czy zakwitły Ci jeszcze jakieś z tych kupionych na Słowacji ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgosiu co tam u Ciebie ?
Dawno Cię tu nie było.
Halo, halo........ ;:17
Grażyna.
kogro-linki
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Goniu :!:
pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie
cieszę się bo zobaczyłam u Ciebie kwitnącą
hortensję dębolistną, ja swoją kupiłam niedawno
i nie kwitnie a nie widziałam wcześniej kwiatów
byłam ciekawa jak wygląda, ale się nie rozczarowałam

Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Goniu :wit Wreszcie nadrobiłam zaległości i z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim wymuskanym ogrodzie. W tym roku jest bardziej dostojny - przybyło i rozrosło się tyle roślin ... aż miło popatrzeć! ;:333
Liliowce, hortensja mniam, mniam ... Wspaniałe też te różowe przetaczniki (?) :shock: Mam tylko niebieskie i chyba narobiłam sobie apetytu i na takiego :D

Pozdrawiam Urlopowiczkę i czekam na kolejną fotorelację ;:65
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Gosiu ,jak wrócisz na forum to pomogę Ci rozpoznac liliowce :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Gonia - dlaczego Cię nie ma tak długo? Pokaż nam co tam robisz w ogrodzie.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agrazka pisze:Gonia - dlaczego Cię nie ma tak długo? Pokaż nam co tam robisz w ogrodzie.
Jestem ,jestem dziewczyny :D :D :D
Jakoś w tym sezonie pochłonęły mnie różne,dosyć absorbujące zajęcia .Zaglądam oczywiście na forum ,wpadam do Waszych ogródków ale na wpisy nie starcza już czasu :oops: .
Cały czas robię zdjęcia ogródkowe ,które przyjemnie będzie oglądać w długie jesienno-zimowe wieczory :D Wtedy na pewno wiecej czasu będę spędzała z Wami :D
W czasie wakacji odwiedziałm ogrody pokazowe Hortulus w Dobrzycy ,mam stamtąd sporo fotek ,które też w późniejszych czasie wkleję.
Mój ogród się rozrasta ,zagęszcza ,powoli staje się coraz ciekawszy .Oczywiście robię też nowe nasadzenia ,skomponowałam nową kompozycję z roślin zakupionych w Hortulusie .
Obrazek Obrazek
W zeszłym tygodniu sadziliśmy kawałek żywopłotu ,ciężka to praca :roll: :D
Poprzednio rosły tam jałowce Spartany ale niestety większość z nich wypadła ,podejrzewam ,że były niezbyt umiejętnie wykopane ,bo kupowaliśmy jako kopane z gruntu.
Tym razem wybór padł na jałowce Blue Arrow ale jak widać na fotkach rośliny są z dużymi bryłami korzeniowymi ,świetnie zabezpieczone jutą i siatką .
Obrazek Obrazek Obrazek

Byłam już w tym sezonie kilka razy na grzybobraniu :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

no.no no proszę jak pięknie... i jaka ładna dziewczyna to wszystko robi! ;:109 ;:111
Gosiu miło mi bardzo zobaczyć Ciebie poza avatarem.
Ogród zmienia sie w zadziwiającym tempie. Widzę też Black Magic vel Barcarola vel...;;; :D
Bardzo ładnie utrzymane rabaty ,jestem pełna podziwu ,zresztą lubię tu zaglądać...popatrzeć co w trawie piszczy a piszczy coraz coś nowego,nawet ropucha polubiła ten zakątek :lol:
No i lewizja???Czy ona teraz Ci kwitnie? Czy to zdjęcie z wiosny Gosiu?
Powiedz jak utrzymujesz w miarę w ryzach trawę by nie zarastała tego skalniaczka ?
Przestawiasz ciągle te kamyki ... czy pryskasz ?

Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:no.no no proszę jak pięknie... i jaka ładna dziewczyna to wszystko robi! ;:109 ;:111
Gosiu miło mi bardzo zobaczyć Ciebie poza avatarem.
Dziękuje Karo :oops: :D co prawda ta fotka wkradła się przypadkiem ale niech tam......... :wink: :D
KaRo pisze:Ogród zmienia się w zadziwiającym tempie. Widzę też Black Magic vel Barcarola vel...;;; :D
Nie ukrywam ,że od dawna jestem pod wrażeniem Twojej Barcarolli ale niestety nie mogę jej nigdzie zdobyć .To znaczy raz mi się udało ale unicestwiły ją wiosenne przymrozki więc nie wiem do końca czy to była ona :roll: .Tę przywlokłam aż z Dobrzycy ,jest podobna ale to jeszcze nie to :lol:
KaRo pisze:No i lewizja???Czy ona teraz Ci kwitnie? Czy to zdjęcie z wiosny Gosiu?
Lewizja kwitnie właśnie w tej chwili .Jestem zadziwiona ponieważ sądziłam ,że lewizje kwitną wiosną .To nowy nabytek również z wyprawy wakacyjnej .
KaRo pisze:Powiedz jak utrzymujesz w miarę w ryzach trawę by nie zarastała tego skalniaczka ?
Przestawiasz ciągle te kamyki ... czy pryskasz ?

Murawa była wycięta szpadlem ,wokół ułożone są płytki skalne na płasko (pozostałości po budowie skalniaka) i póki co nic więcej z tym nie robię.Podczas koszenia kołem kosiarki wjeżdżam na te płytki co pozwala mi dokładnie skosić trawę w tych miejscach.Pewnie za jakiś czas trzeba będzie podciąc i wyrównać na okragło szpadlem ale na razie jest dobrze.Niczym absolutnie nie pryskam ponieważ staram sie nie nadużywać chemicznych środków.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Gosia - przepięknie tam u Ciebie! Aż mi oczy wyszły. Masz talent i fantazję :D A inspiracji dla mnie tyle że fiu fiu..
Powiedz mi dobra kobieto co to jest??
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kocina pisze:Gosia - przepięknie tam u Ciebie! Aż mi oczy wyszły. Masz talent i fantazję :D A inspiracji dla mnie tyle że fiu fiu..
Powiedz mi dobra kobieto co to jest??
Obrazek
Cześć Marta :D
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej :D
Roślinka , o którą pytasz to Lewizja ,tutaj znajdziesz wiecej informacji na jej temat.
jackon
500p
500p
Od: 6 sty 2008, o 07:24

Post »

gdzieś już widziałem tą kaskadę z oczkiem
nie mogę sobie przypomnieć
pozdrawiam
Jacek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”