Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Post »

Kasiu szacun za taką plantację ;:180 Ja bym się chyba tak nie zmobilizowała ;:224
To ja się pochwalę publicznie swoją porażką. Miałam piękne sadzonki pomidorków własnoręcznie wyhodowanych, dopieszczonych i załatwiłam je nawozem do pomidorów ze sklepu na literkę L ;:223 Niby nie był mocny, na dodatek wymieszany z kompostem, no i podsypywałam po malutkiej porcji. Spaliło dokładnie połowę :evil: Dosadziłam jakichś samosiejek z wioski, z których nie wiadomo co i kiedy wyrośnie. Zła jestem jak ch...a.

A papryczka też u mnie nędznawa, że o ogórkach nie wspomnę. Dla nich to z kolei jest za zimno, no ale w końcu chyba będzie ciepło ;:218
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, pomidorki pierwsza klasa. Jeśli chodzi o papryczki to myślę, że to zahamowanie wzrostu spowodowane jest zimnymi nocami. Papryka lubi ciepło a tu nocami 6*C. ;:223
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Nolinko współczuję..szkoda, że wcześniej nie wiedziałam..dałabym ci trochę jak były mniejsze ;:168 , swoją drogą to co za świństwo w tej miksturze było??? szok! ;:202

Dorotko masz rację najpewniej, bo ja też tak sądzę, że im za zimno..w tamtym roku padało i padało..ale nie było takie zimno..nie aż takie... ale teraz temperatury skaczą bardzo, a ja to wiesz powysiewałam same cudaczne odmiany i teraz zostanę z niczym ;:222
A tak się cieszyłam, że zdobyłam piękne nasiona.. ;:223

mmax widzisz, mnie też nie idą te moje eksperymentalne hodowle...może faktycznie psiknąć Florovitem jak pisze Oxalis ???
Ale czy Florovit jest podzielony na różne gatunki..?? Czy jest jeden uniwersalny???

Kasia-oxalis jaki dokładnie Skarbie ten Florowit??? A ty pryskałaś czy podlałaś??? ;:173

U mnie od wieczora znowu lało...ustało dopiero z godzinę temu, i było ciepło a jest ziąb okropny..tez się martwię o ogórki jeszcze, bo mam pierwszy raz w uprawie workowo-doniczkowej i właśnie zaczęły pierwsze kwitnąć ;:215 , wyglądają chyba dobrze? ale żółte listki dwa znalazłam.. ;:222 .Przydałoby się czymś je psiknąć bezpiecznym...może jakieś podpowiedzi???? ;:224 :tan

Dla poprawy nastroju pokaże troszkę kolorowych kwiatów..
;:138 ;:138 ;:138

Pysznogłówka od Anny

Obrazek Obrazek

Olbrzymia Pelargonia hybrydowa

Obrazek Obrazek

Równie wielka Surfinia pełna i jej mniejsza koleżanka zdobiąca kwietniki

Obrazek Obrazek

Razem dwa olbrzymy...i zestaw Surfinkowy z odmianą ekri, strasznie mi się ten kolor podoba.. ;:215

Obrazek Obrazek

Sezon Hibiskusowy rozpoczęty ;:138 ...u mnie otworzył go Czerwony Hibiskus...następnie zakwitły morelkowe

Obrazek Obrazek

Do następnego razu kochani... ;:4 ;:138 ;:167
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękne pelargonie, surfinie, hibiskusy ;:138 ;:138 ;:138 a do tego plantacja pomidorów i papryk ;:oj ;:138
A wiesz że kolega robi smaczny napój z pysznogłówki, idealny na lato ;:108 tylko coś upałów na razie nie ma ;:306
guru302
500p
500p
Od: 14 lip 2012, o 23:09

Post »

Piękne wszystko u Ciebie Kasiu :) i cytruski . . I pomidory , papryczki aż juz nie mogę sie nadziwić ile tego wszystkiego masz . Hibiskusy chyba jednak najpiękniejsze . Masz rękę do roślinek .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Kochana ty uprawę w doniczkach masz lepszą niż niejeden w gruncie ;:303 Pomidorki u mnie ...te od ciebie, też juz ładne owocki mają ;:215
Czy ja dobrze widze czy pysznogłówka jest czerwona?
Pelargonia piękna ale surfinie ;:oj ;:180
Awatar użytkownika
Frodo1
500p
500p
Od: 31 lip 2013, o 09:09

Post »

I ja miałam wczoraj zaciesz jak zobaczyłam maleńkie pomidorki w uprawie balkonowej - moje pierwsze w życiu samodzielnie wyhodowane :)
Radocha oczywiście dzięki Tobie Kasiu :)
Cudne masz surfinie i hibiskusy :D
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138
Ach jak lubię kiedy mnie chwalą... :heja :heja :heja
;:306

Dziękuję Skarbeczki...i bardzo się cieszę,że macie też radość z roślinek..co wyrosły z moich nasionek, ale to Wy je hodowałyście...ja się śmieję i żartuję..ale tak serio to tylko Wasza zasługa, że teraz takie cudne ;:63 ;:63 ;:63

Tak, tak..Kasiu przecudny bordowy kolor tej Pysznogłówki...piękne ma kwiaty i takie duże.. ;:215
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Kasiu piekne kwiaty pokazalas ;:138
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

labka1 pisze: Ale czy Florovit jest podzielony na różne gatunki..?? Czy jest jeden uniwersalny???

Kasia-oxalis jaki dokładnie Skarbie ten Florowit??? A ty pryskałaś czy podlałaś??? ;:173
Florowity są różne, uniwersalny też jest, ale ten do pelargonii ma chyba najbardziej optymalny skład.
Chodzi o skład NPK, który u niego wynosi 4:6:8.
Możesz podlać, ale lepiej zadziała oprysk dolistny.
Owszem są też inne nawozy dedykowane specjalnie pomidorom, ale cenowo mniej atrakcyjne ;:219 .
Naczytałam się w wątku warzywnym , więc podaję dalej ;:108 .
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To blondi pyta jeszcze raz...
Florovitem do Pelargonii opryskać pomidory??? tak???
Rozrobić jak na opakowaniu??? ;:224
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

:;230 :;230 :;230
Nawet wiem dlaczego wolisz się upewnić :oops: .
Tak, z całą stanowczością i w pełni świadoma stwierdzam, że florowitem do pelargonii możesz dokonać oprysku dolistnego zarówno pomidorów jak i papryk, bo o nich była tutaj w pierwszej kolejności mowa, ze względu na ich mikre postępy w nabieraniu masy zielonej :;230 .
Byłam odważna i tym florowitem spryskałam wszystko na działce co nie uciekło spod spryskiwacza ;:224 .
Gdyby ktoś kiedyś wymyślił miksturę do skutecznego, czyt. śmiertelnego ale ekologicznego oprysku wrednych, gołych ślimorów byłabym niezmiernie wdzięczna...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia czy ty nie widzisz, że to są 'bezdomne' ślimaczki..na pewno żyją w stresie,depresji i biedzie..więc wykorzystają okazję każdą ,żeby zapełnić brzuszek.. ;:224 :;230 a Ty kobieto bez serca, nawet ślimaczej 'kromki chleba' im żałujesz.. a napisane jest: " Głodnych nakarmić..Przyodziać nagich..."... ;:224
;:306 ;:306 ;:306

;:196 dzięki za skrupulatne tłumaczenie..po dzisiejszym wydarzeniu, naprawdę wolę się upewnić czy rozumiem co się do mnie mówi.. ;:224 ;:306
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

I kwiaty i warzywa robią duuuże wrażenie! Nie dziwię się, że masz mniej czasu na forumowanie!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale busz Ci rośnie ;:oj Warzywna część hodowli całkiem, całkiem ;:108 Ale kwiaty po prostu powalające ;:oj A jakie wielkie :shock:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”