Marysiu net mi ucieka ale może się choć słowo uda.... śliczny spacer przed snem zaliczyłam u Ciebie Ja na niebieskości i fiolety bardzo łasa jestem Pochwale się że mam całą beczke czyli 200l i połowe drugiej wody deszczowej po nocnym środowym deszczyku Uciekam, ale jutro piątek
No zaraz lepiej sie czyta ,ze ów obywatel. jest za tęczowym mostem szkoda domek mógł sobie też zabrać dzisiaj robiąc porządki w płożakach aż sie zszokowałam ile tam było pomrowów i to jakieś wielkoludy się namnożyły .Teraz gdyby nie lilie to byłoby smutnawo w ogródku .Teraz one będą ozdabiać ogródek przez jakiś czas .Wiesz Marysiu ,że tylko jedna Lollypop w tym roku zakwitła a miałam ich multum .Ciekawe co sie z nimi stało .To samo zauważyła też Basia .Przeceniasz mnie z tymi różami na lepszy sen http://www.youtube.com/watch?v=9o_66SHv0bM
Witaj Marysiu nadrabiam znowu, ale warto było zajrzeć do Ciebie, takie niebieskości cudne pokazałaś, a ta mała tawuła bardzo ciekawa, już sobie o niej czytam i szukam
Kochana, takie łany ostróżek, wielka szkoda, że już przekwitają, ale po przycięciu powtórzą jesienią, tylko mniej obficie. Tawuła typowo skalniakowa 40cm. a ja szukam coś do 1m. i niezbyt rozłożystego, żeby pasowało do pięciorników.
Jest tyle pięknych odmian ostróżek Ale nie można mieć wszystkiego
Piękna biała cantedeskia! Może wśród moich nie kwitnących jeszcze znajdzie się biała?
To normalna pora kwitnienia dla irysa grzebieniastego?
Anetko u mnie też wody nalało do beczek będzie zapas do doniczkowych, u Ciebie piachy to musisz podlewać działkę mnie to nie grozi Jadziu psiaczki i różyczki piękne tylko ja bym do tego jazz dołączyła
Widzisz ile ja się muszę tego łysego tałatajstwa nazbierać pod każdym krzakiem się ukryją i każdym liściem a po deszczu to tylko zgrzyta pod butami tam gzie nie widzę
Lilie zaczynają ładnie kwitnąć ale liliowce jakieś nie wydarzone, jeszcze takich nie miałam Iwonko cieszę się, że miło Ci się u mnie spaceruje wirtualnie mam wysłać patyki trzmieliny to może i patyki tawuły pobawisz się w ukorzenianie Stasiu ostróżki przypominają mi ogródek rodzinny z dzieciństwa, to taki sentyment do pewnych starych roślin nie mam takich krzewów wysokości pięciorników Jacku masz rację, wszystkiego nie można mieć, trzeba się na coś zdecydować
Cantedeskia nie jest biała, lekko wpada w kolor żółty a potem jest zielona
Irys grzebieniasty kwitnie wiosną i później jeszcze powtarza kwitnienie ale to jest koniec lipca sierpień a w tym roku wszystko się poprzestawiało
Fangio
Navarin
Lankon
NN
NN
Tiger Babies
Pearl Jessica
Night Flyer
Liliowce w tym roku są okropne, większość kwiatostanów wygląda tak
Znowu podgrzewasz ogród Lilie wszystkie kwitną i pysznogłówki ! a u mnie pada. Grzyby może będą, bo to najwyższy czas żeby coś zacząć zbierać
Śliczna cynia miałam kiedyś takie A modelkę na ostatnim zdjęciu podrap za uszkiem a co tam masz w tych doniczkach
Marysiu ja nie podgrzewam, podkładam im pod nóżki futerko Samci
Grzybki piszesz chcesdz mnie zwabić zobaczymy ale najpierw B przyjedzie do mnie
To nie cynia to jeżówka a w doniczkach to jest to co nad Pusiowym zdjęciem
Pusię poprzytulam jak pójdziemy lulu
Tosiu albo dom albo działka i FO, trzeba coś wybrać potem na FO nadrobisz a jak robotę w domu przerwiesz i będziesz siedzieć w bałaganie to żadna przyjemność
Na poprawę nastroju
campanula makashvilii
campanula alliariifolia
campanula punctata 'Hot Lips'
bodziszek 'Southern Double'
I jeszcze róże w roli głównej
Jacqueline du Pre
Artemis
The Pilgrim
Excelsa
Kronenburg
Maryniu lilie rewelacja Piękne A liliowce i ummie jakoś zagniewają im kwiaty nie są takie jak inne lata były.....Piękny łan pysznogłówek Zakupy też obfite doniczki wielkie jak ten pies domowy Maryniu pogłaskaj Pusię odemnie..
No i różyczki na pochwałę zasługują,,, przecież Ty masz taką dużą ilość roślin i piękny ogród, którym nieustannie się zachwycam....
Marysiu trzymamy z Jadzią Cię za słowo. Myślę że przy moim zakręceniu potrzeba mi do odreagowania pogaduszek o zieloności i takich tam wiadomości o roślinkach.Mam nadzieje że jak pogoda się ustabilizuje to dacie mi z Jadzią cynk i będę czekała na pętli