Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Uświadomiłaś mi, że mój jedyny powojnik to Oberek. Po zakupie nie kwitł i w porównaniu z Twoimi jest rachityczny
. Aktualnie ma może pół metra. Jest chyba z 2012 roku.

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu 32 powojniki
niezłą ilość
Już sobie wyobrażam ten widok, gdy wszystkie rozrosną się i zakwitną.... Będzie bajkowo 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Niech Powojnik Tentel zdrowo i szybciutko Ci urośnie

Drakiew Kaukaska z Firletką pięknie razem się prezentują
Niezłą gromadkę powojników posiadasz

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ale tego uzależnienia się nie leczy 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,powojniki śuper,wysokie,i taka tylko cena
Jak mój M jedzie na budowwlane działy a ja wiadomo tak samo jak ty na ogrodowy,i tak mamy wszędzie i jak coś to się szukamuy albo zdzwaniamy
-tułacz pstry jest ładniutki i pod warynkiem,że rośnie w tym posadzonym miejscu,ja już go przesadzałam,bomi przeszkadzał,a teraz w starym jeszcze po 2 latach wychodzi,więc usuwam i wyrzucam

Jak mój M jedzie na budowwlane działy a ja wiadomo tak samo jak ty na ogrodowy,i tak mamy wszędzie i jak coś to się szukamuy albo zdzwaniamy

-tułacz pstry jest ładniutki i pod warynkiem,że rośnie w tym posadzonym miejscu,ja już go przesadzałam,bomi przeszkadzał,a teraz w starym jeszcze po 2 latach wychodzi,więc usuwam i wyrzucam

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Pełne powojniki wyglądają imponująco!
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Witaj Aneczko
Przyszłam z rewizytą i już zostaję
piękną masz działeczkę a skalniak pierwszorzędny i ten dzban
Jeszcze nie przejrzałam całych wątków ale w najbliższym czasie to nadrobię. Tym czasem pozdrawiam serdecznie

Przyszłam z rewizytą i już zostaję

Jeszcze nie przejrzałam całych wątków ale w najbliższym czasie to nadrobię. Tym czasem pozdrawiam serdecznie

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Aniu przyszłam z rewizytą i jak widzę ty masz również słabość do powojników. Nazbierałaś całkiem ładną kolekcję. Kupiłam w tym roku Innocent Blush i Proteus ale zakwitły tylko pustymi kwiatami. Mam jednak nadzieję że jak nie przemarzną wiosną to już w przyszłym roku będę miała pełne kwiaty tych clematisów.
- aneczka1979
Paulii
Danusiu witaj u mnie. Mój Innocent Blush kupiony w tym sezonie kwitł przepięknie pełnymi kwiatami. Na samo wspomnienie się rozmarzyłam...
I kwitnie nadal, choć już pojedynczymi kwiatami. Oszalałam na jego punkcie, gdy pokazał pierwsze kwiaty. Katowałam tu wszystkich jego kwiatami, codziennie! I on się chyba odwdzięczył za mój pakiet uczuć, bo jak na wielkokwiatowego świeżaka wyjątkowo dobrze się spisuje.
Aniu i Ty witaj u mnie. Wątki nadrobisz, w najgorszym wypadku zimą. Spokojnie. Teraz trzeba chwytać lato pełnymi garściami.
Priam masz rację -są imponujące ale często tez bardzo kapryśne. Jednak nie umiem się im oprzeć.
Aniu wierzę Ci, że do teraz możesz tego tułacza wygrzebywać ze starego miejsca. W końcu nie na darmo dostał nazwę taką a nie inną.
Mój został przeze mnie posadzony jesienią w całkiem nieprzemyślanym przeze mnie miejscu. Też będę musiała go przeprowadzić, bo jak się rozwałęsa po jeżókowo-liatrowo-przetacznikowej rabatce to tyle go będzie widać... a on mimo, że taki ekspansywny to jednak taki uroczy...

Danusiu witaj u mnie. Mój Innocent Blush kupiony w tym sezonie kwitł przepięknie pełnymi kwiatami. Na samo wspomnienie się rozmarzyłam...

Aniu i Ty witaj u mnie. Wątki nadrobisz, w najgorszym wypadku zimą. Spokojnie. Teraz trzeba chwytać lato pełnymi garściami.

Priam masz rację -są imponujące ale często tez bardzo kapryśne. Jednak nie umiem się im oprzeć.
Aniu wierzę Ci, że do teraz możesz tego tułacza wygrzebywać ze starego miejsca. W końcu nie na darmo dostał nazwę taką a nie inną.

-
- 500p
Z moich doświadczeń z tułaczem, po poprzedniej zimie u Teściowej wyginął gleba gliniasta i wysoki poziom wód gruntowych, u mnie na piasku nie chce żyć, natomiast przy pracy rośnie, ale tak jak go posadzę i bez rewelacji. Nie wyrasta zbyt daleko od miejsca posadzenia i też po ostatnich 2 zimach jest go dużo mniej.
- aneczka1979
Dziękuję za słowo o tułaczu Iwono i Piotrze. Mój bardzo ładnie się rozrósł, w porównaniu do tego co posadziłam jesienią. Choć nie chciałabym by był aż tak inwazyjny jak straszą.
Kochani napaliłam się na czyśćca wełnistego. Ma ktoś i wspomoże?

Kochani napaliłam się na czyśćca wełnistego. Ma ktoś i wspomoże?

-
- 500p
Ja mam, ale tylko do parzenia ;)... O masz myślałam o czystku. Mam na działce i z tego co pamiętam wysiewałam ostatnio. Popatrz u sąsiadów to dość popularna roślina. Jest też o jasnozielonych listkach
.

- aneczka1979
I ja się rozejrzę wśród swoich działkowych sąsiadów. Będę jednak wdzięczna i Tobie.
Dziękuję
Dobranoc.

Dobranoc.