Lilie-uprawa cz.5

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Lilie-uprawa cz.5

Post »

Okaże się w przyszłym roku :)
Pozdrawiam Eugenia
malorolny
100p
100p
Od: 20 maja 2014, o 06:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwitna azjatyckie:

Staccato
Obrazek
Black Eye
Obrazek
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj Piękna ta Black Eye.
Moje NN
Obrazek
Obrazek
marcin11
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 11 kwie 2014, o 18:32

Post »

Malorolny masz przepiękną lilię Black Eye jeszcze takiej nie widziałem. U mnie pięknie kwitną lilie złotogłów. Niestety nie jestem wstanie sfotografować ich, ale postaram sie jak najszybciej pochwalić się nimi. Jedna z kwitnących okazów ma różowe kwiaty bez plamek, natomiast inny osobnik ma omszoną łodygę. Wszystkie osobniki pochodzą od jednej rośliny.
Co do tych lilii bulwkowatych Lilium bulbiverum ssp croceum to czy zdarza im się od czasu do czasu wytworzyć jakąś bulwkę powietrzną u podstawy liści?
Ma może ktoś z was lilium bulbiverum ssp. bulbiverum, tą co wytwarza bulwki? Mozliwe że gdzieś tam w ogrodzie mam tą croceum.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Halinka
200p
200p
Od: 20 lut 2010, o 15:18

Post »

Witam serdecznie. W tym roku po raz pierwszy zajrzałam, żeby zobaczyć wasze piękności. Ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam przygodę z liliami. Jak popatrzyłam na wasze to kupiłam dla siebie. I z jednej odmiany mam już niezły lasek, zobaczcie sami, a kwitną mi na razie tylko dwie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Halinko!
Zapowiada się liliowy festiwal! Niedługo zakwitną :)
malorolny
100p
100p

Post »

Jolek, marcin11 -dziekuje milo, ze sie podoba, szczegolnie po tym co przeszly bidule :( , Halinka fantastyczny liliowy lasek, wszystkie tutaj pokazane lilie sa piekne, bo to wyjatkowy kwiat :), ja na wiosne zamowilem pare cebulek, przesylka inpostem zwlekalem z odbiorem caly dzien i noc przelezaly w zoltej skrzynce, a bylo bardzo cieplo wtedy, slonecznie, no wiec przychodze po odbior na drugi dzien otwieram skrzynke i stwierdzam, ze tam taka mini sauna, w domu po poludniu gdy otworzylem paczke wszystkie torebki foliowe z cebulkami wewnatrz cale skroplone i zaparowane, szybko powyciagalem cebulki troche je zaparzylo, wykroilem najbardziej nadpsute i przyplesniale zewnetrzne luski, pare lusek uszkodzonych, ktore nie zdazyly sie cale zepsuc posmarowalem funabenem, cebulki podsuszylem chwile na sloncu i posadzilem. Poza tym u mnie sporo kwiatow zaatakowala szara plesn lisci lilii, najbardziej chyba biala Sw Jozefa, lodyga taka oskalpowana, ale paczki kwiatowe wygladaja na dobre, nie pryskam niczym, tylko uszczykuje najbardziej zniszczone liscie, reszte pozostawiam przyrodzie, pogodzie i losowi. :roll:

to wlasnie dol lodygi tej Black Eye i szara plesn przed uszczyknieciem porazonych lisci
Obrazek
i Sw. Jozefa
Obrazek
washi
200p
200p
Od: 5 lut 2012, o 19:57

Post »

Kolejne rozkwitają:
1 Rosella`s Dream
Obrazek
2 Beau Soleil
Obrazek
3 Mapira
Obrazek
moja bajka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 cze 2014, o 12:09

Post »

Witam . Lilie cudne. Bardzo je lubie. od 4 lat co roku dokupuje nowe gatunki. Jak na razie nie mam zadnych problemów z nim chorobowych. Jedynie od czasu do czasu pojawiaja sie poskrzypek. -czerwone robaczki. Zbieram je zeby tyle . Niczym nie pryskam . i jest z nimi spokój. Wrzucam tez fotki jakie rozkwitają u mnie , Pozdrawiam - Jola
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Kontakt:

Post »

Obrazek
Pozdrawiam :wit Beata
malorolny
100p
100p

Post »

;:224 Same cudenka macie ;:303 , dzisiaj u mnie zakwitla hybryda azjatycka
Solfarino, cebule wsadzilem do gruntu 7 kwietnia, kosztowala 1.75 zl tak niewiele, a cieszy oko.

Hybryda LA Solfarino
Obrazek
Halinka
200p
200p

Post »

Washi- dzięki za podpowiedź. Właśnie u mnie taka sama zakwitła i nie miałam pojęcia jak się nazywa.
A na drugim zdjęciu pokażę kilka Coctail Twins Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Ale Ci ,,wybuchła" kolorami Coctail Twins - moja jeszcze w pąkach :D

:wink: NN
Obrazek Obrazek

Fata Morgana .......................................................................................Annemaries Dream

Obrazek Obrazek
Św Jóżefa skromnie zakwitła tylko 3 pąkami
Obrazek
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Coctail Twins ale cudo ;:oj kolor piękny muszę nabyć ;:3
Halinka
200p
200p

Post »

slimak- jak widzisz na tym zdjęciu ,,dobrą pracę ,, wykonało słoneczko, ale i bez niego ta odmiana jest naprawdę piękna. A u mnie najszybciej zakwitła grządka z siewkami i jeszcze odmiana typu Tango, ale też nie znam nazwy. Dla mnie jest nieciekawa, niska i nie za duże kwiaty. Nie wiem czy jesienią się jej nie pozbędę. Ja "choruję na taką malinowo wiśniową, może wśród reszty będzie, tylko nie zakwitła. Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”