Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

Mogę już spokojniej wstąpić w Twoje progi.U mnie pracy co niemiara przy porządkowaniu płotow obsadzonych Ghislaine a i Lagunę ,Ru też ścinam ,gdy kwiaty są brzydkie.Terminatorki w trzymaniu kwiecia to Giardina (od 20 maja już w pelni rozwinięte kwiaty) nadal dość ładna i Blaze.Gdyby nie grad to jeszcze dłużej by cieszyly nasze oczy.Kwitną lilie i liliowce a lipa tak pachnie upojnie jakby to był 20 lipiec.Pozdrawiam.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie kochani ;:196 dziękuję Wam za wsparcie i wizyty ;:196
Dziś już mogę trochę dłużej posiedzieć w murach rozlatującego się domostwa. Po wielkich pęknięciach ścian i dachu zalało nam strop i ścianę, wyrosły jakieś grzyby i pleśnie które uczuliły mnie i syna. Uczulenie tak silne, że w murach zaczynamy się dusić, jedynie na wolnym powietrzu możemy swobodnie oddychać. No ale przecież nie zamieszkamy na dworze. Po badaniach i dobraniu leków, bo nie każdy dawał ulgę, mogę trochę dłużej przysiąść i coś więcej poczytać co u Was słychać. Zaległości w odpowiedziach nadrobię później, wybaczcie ;:196
W ogrodzie powoli zmienia się kolorystyka bo sporo róż przekwitło, zaczęły kwitnąć byliny i lilie, jednym słowem mamy lato. Ale o tym postaram się opowiedzieć w najbliższym czasie.
Nie uwierzycie ale ostatnie zrzucone zdjęcie na Picasa mam z 5 czerwca ;:219 muszę trochę uaktualnić bazę zdjęciową ;:27
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teraz chyba nie ma innego wyjścia, tylko trzeba się pobudować :roll: Alergia jest okropna, chyba i ja się jakiejś dorobiłam, bo ciągle coś mi się przytrafia :evil:
Moje róże nadal nie wszystkie kwitną, choć historyczne już szaleją. Dr van Fleet dopiero zaczyna i nie mogę się doczekać, kiedy wejdzie na dach garażu :wink: Powojniki też dają na siebie czekać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Majeczko ;:196 , zdrówka Wam życzę i szybkiej przeprowadzki ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majka zdrówka, wiem ile zdrowia i sił kosztuje alergia, mój syn długo się z nią męczył, wyszedł choć nie do końca ale jest duzo lepiej ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

edulkot pisze: Nie uwierzycie ale ostatnie zrzucone zdjęcie na Picasa mam z 5 czerwca ;:219 muszę trochę uaktualnić bazę zdjęciową ;:27

Majeczko ;:196 poczekamy :D ja poproszę zdjęcia nawet z 5 czerwca :;230 i tak dalej..... :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani goście ;:196

Budować się trzeba mieć za co, póki co Kompania Węglowa wszystko odwleka a i sądownictwo jest nierychliwe - rozprawa ma się odbyć dopiero we wrześniu :twisted: a dom, chlewnia, stodoła i garaże sypią się w oczach :twisted: Przyjdzie nam zamieszkać w wozie Drzymały, chyba ;:219

Majeczko z 5 czerwca już były pokazane, pokażę z kolejnych dni czyli 6-8 czerwca,
a potem odpowiem na konkretne pytania.
No bo za wsparcia i pocieszenia dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna ;:196 ;:180

Obrazek Westerland jak nigdy dotąd wygląda wspaniale

Obrazek

Obrazek Eden Rose ze swoją świtą

Obrazek

Obrazek u stóp Edenki

Obrazek i na górze choć Sympathie bardzo licho wygląda

Obrazek zakątek najstarszych Souvenirów

Obrazek

Obrazek ściana różana

Obrazek widok z drugiej strony
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Tylko powzdychać z zachwytu!!!
Majka, macie problem z tą kampanią węglową. Jak coś, to wal do mnie. Mam duże miueszkanie.
Jakoś się pomieścimy. ;:196 ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tomaszkowa pisze:Majeczko a mnie interesuje Twoja opinia na temat róży Gefylt. Wiem że ją masz. Taka czerwona, duża, półpełna.
Czy liatry u Ciebie juz kwitną?
Beatko o róży Gefylt niewiele mogę powiedzieć bo wcale się nią nie zajmuję. Rośnie sobie pod bukiem czyli w bardzo kiepskim miejscu, kwitnie w związku z tym słabo. Zauważyłam że wypuściła sporo nowych pędów i to z ziemi, znaczy się że zadomowiła się i zacznie ładniej wyglądać i mieć więcej kwiatów. Żadne okrywanie nie istnieje bo skoro ma wytrzymać 40-to stopniowe mrozy to niech radzi sobie sama.

Obrazek

Obrazek

Obrazek po kwitnieniu

Obrazek ma kilka takich świeżaków

Nic rewelacyjnego w tej róży nie widzę, za to inna również rugosa i czerwona skradła moje serce ;:167
Linda Campbell http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3827
bardzo długo utrzymuje kwiaty, słońce jej nie przypala a widoczna z daleka, tę polecam ;:215 do kupienia w Polsce

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, a dziś w wiadomościach podawali, że sądy w Polsce działają sprawniej i czas trwania rozpraw się skrócił ;:224
Czy zadowolona jesteś w tym roku z Eden :?:
Ja chyba zmienię zdanie.
Ściana różana ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Majka a ja chciałam zapytać jak w tym roku sprawuje się twój Souvenir de William Wood.
Mój w ogóle nie zakwitł i chyba go wyautuję.
Trzeci rok a on zaledwie zaszczycił mnie dwoma kwiatami w zeszłym roku.
Liści ma pod dostatkiem i nadal dwa długie badyle.
A jak twój ?
Grażynko nie wiem z jakiego źródła jest Twój Souvenir de William Wood ale mój zachowuje się tak samo - pędy pod niebo, na dodatek przy odrobinie deszczu łapie mączniaka i dwa kwiatki :twisted: ścięłam mu wszystkie zamącznikowane już jakiś czas temu, wypuścił nowe ale czy znowu nie zmącznieją tego nie jestem pewna. Już znalazłam źródło nowej sadzonki, tylko się zastanawiam jak wyłuskać tego giganta w tak zatłoczonej rabaty :roll:

Obrazek 18.06. pierwszy kwiatek

Obrazek 24.06. drugi kwiatek

Obrazek wygląd od północy

Obrazek wygląd od południa - te kwiatki co widać to nie jego tylko rosnącego obok drugiego giganta Souvenir du Dr. Jamain

Tosiu ;:196 ale jak mam zostawić moje skarby ;:218
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Majeczko jestem z Tobą całym ;:167 Jakoś ten rok nie rozpieszcza Cię... Będzie lepiej, trzymam kciuki ;:215 Zdjęcia z 6-8 czerwca fantastyczne :D Szerokie ujęcia różanego buszu, aż ciarki przechodzą z zachwytu :shock:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nena08 pisze:Majeczko, a dziś w wiadomościach podawali, że sądy w Polsce działają sprawniej i czas trwania rozpraw się skrócił ;:224
Czy zadowolona jesteś w tym roku z Eden :?:
Ja chyba zmienię zdanie.
Ściana różana ;:167
Aniu może i gdzieś tam działają sprawnie, u nas terminy rozpraw są astronomiczne :twisted:

Eden Rose po 3 latach pokazała że może wyglądać cudnie, choć nigdy nie byłam jej miłośniczką jakoś trafiła do mnie. Był nawet taki czas że chciałam ją wykopać i wyrzucić na kompost bo ciągle była malutka i lichutka. Ale to co pokazała w tym roku to jest cudny spektakl który już dobiega końca.

Obrazek 6.06.

Obrazek 12.06.

Obrazek 14.06.

Obrazek 14.06.

Obrazek 18.06.

Elwi ;:196
Zdjęcia nie oddają tego realnego widoku, ciągle nie potrafię takiego zdjęcia zrobić. Czasami się tak zapatrzę w ten różany busz że zapominam o wszystkim co istnieje poza ogrodem ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko Twoje różane widoki zapierają dech.... ależ cuda ;:180
Edenka bajeczna, mam miejsce na 2 różowe róże i myślałam o Edence.... Twoje zdjęcie tylko mnie upewniło w decyzji.... jest przepiękna ;:167
A Westerland.... po prostu brak mi słów..... marzenie ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja Eden jeszcze nie rozkwitła, nie zawiązała nawet pąków, bo odbija po zimie, a na jednorocznych nie kwitnie tak ochoczo. I tak ją lubię :D
Długo marudziłam, że susza, od dziś zaczynam marudzić, że pada ;:306 Ale podobno piątek i sobota mają być bez opadów, to sobie trochę pograsuję.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”