Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

No właśnie ta czupryna kolor blond mnie zmyliła i z młodej laski zrobiłam starszą Panią :oops: Dawno dawno temu jak byłam jeszcze młoda i piękna zbierałam kartki , miałam tego sporo z różnych stron świata . Po moim wyjeździe do M moje zbiory spłonęły . Teraz taka kolekcja troszkę warta by była , zamku na bank bym nie kupiła ale może chodź na traktorek do koszenia trawy by starczyło ;:306
Muszę pochwalic różyczkę Little Sunset , cudna jest ;:167 uwielbiam róże i jakieś aż z 5 sztuk mam u siebie ;:224 nawet znalazłam miejsce na kolejne ale póki co wolę podziwiac u innych , chyba jeszcze nie dojrzałam do kolejnych :wink: Trzymam kciuki za budleję , dla kwiatów i dla motyli warto je sadzic w ogrodzie , u mnie niestety dla nich za zimno , straciłam kilkanaście krzaków , może w przyszłym posadzę chodź jeden :roll: w tym będę podziwia kwiatuszki u Ciebie Aniu ;:196
Miłej niedzieli z ładną pogódką :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Cudowny wekend miałam :roll: W sobotę byliśmy w Żywcu w w niedziele u Marysi mar33 :heja Zobaczyć na żywo ideał do którego się dąży, który się podgląda od 2 lat ;:167 To jak spotkać Czuksanowa..... a M dalej nie wie kto to :;230

Martuś śliwki bardzo lubię, może jakieś ciasto zrobię albo kompocik ;:196

Tesiu pierwsze borówki amerykańskie i malinki dojrzewają więc zapraszam ;:196

Elu budlejka słyszałam że wrażliwa ale mam nadzieje, że da radę u mnie ;:196 Różyczki też kolejne planuje, miejsce się zawsze znajdzie ;:224

Z Żywca przywiozłam trochę takich szyszek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Od Marysi dostałam mnóstwo roślin, sadziłam sadziłam i już się później... nie dało robić zdjęć...
jak jeszcze jasno było do zdjęć to cyknęłam trzykrotkę
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :roll:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anetko i mnie było miło poznać takich zapaleńców jak jesteście z M, każde ma swoje hobby i jeszcze macie wspólną pasję podróżnika ;:215 miło spędziłam czas w niedzielę i cieszę się, że rośliny dostały się w dobre ręce ;:108
Ja natomiast wiem, że będą jeszcze następne róże bo już wypatrzyłam u Ciebie ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Ogarnęłam trochę zdjęć z sobotniej wyprawy do Żywca... zapraszam na spacer... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=28

Marysiu już poranną kawkę u Ciebie wypiłam ;:196 Bardzo się cieszę z naszego spotkania :heja Ja kilkoma różami też się u Ciebie zaraziłam ;:224 A czy Pusia z Tobą podróżuje :roll: Nie wiem co na to Zuzia ale ostatnio taka zafochana jest, że całymi dniami u sąsiada w tujach i kota nie ma :;230 Piano i Kosmosowi dziś sesje zrobię ;:167

Zostawiam do kawy Cosmos z pierwszymi borówkami i malinkami :tan
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:3 :roll:
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

U Ciebie już borówy... ;:oj takie wielgachne... u mnie jeszcze zielone, na razie tylko nacieszyłam się dwoma malinojezynami i jedną czereśnią ;:306
Gratulacje z plonów. :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

U mnie uschły truskawki, maliny spadają z krzaków suche i ogólnie sucho - nawet nie jest gorąco, tylko ciepły wiatr i zero opadów od dawna.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Madziu tylko jeden krzaczek ma takie duże i pojedynczo dojrzewają, pozostałe takie mniejsze są, ale nadrabiają ilością :heja
Czereśnia zeszłoroczna więc nawet nie kwitła, a grusza tegoroczna .... :;230 Malinojeżynka ma kilka ale jeszcze kolorek łapią :tan Za to odkryłam na lichych agrestach sztuk 2.... pierwsze owocowanie u mnie :heja

Aniu ja podlewam, podlewam.... a jeszcze ok 2 tygodni miałam ogród cioci na głowie... taki wychuchany, że tam lałam ile się dało.... Susza bardzo, dawno prawdziwego deszczu nie było.... A pochmurno, zimno i grzmiąco pary razy było i gucio z tego.... Trawe mam taką jak w sierpniu... brzydką :? Trawnika nigdy nie podlewałam i nie zamierzam, cudów i tak nie będzie.... :;230 Wczoraj już ciocia wróciła, więc będę miała więcej czasu, żeby coś u mnie ogarnąć ;:224

Pierwsza lilia w tym roku, reszta się obija w tych pąkach siedzi i siedzi
Obrazek

Kosmosik z dedykacją ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy liliowiec
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja też podlewam, ale to ie to samo co deszcz. Poza tym u nas sa studnie, pompuję i nosze wiaderkami, jak co dzień przyniosę 30 wiaderek i podleja warzywa, to nie mam juz sił na kwiaty - choć tez próbuje podlać. Jakoś szybko wsiąka i sladu po podlewaniu nie ma. Dzis rano patrze pada - nawet leje, ale 5 minut i znowu piekne słońce ;:145
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękna róża z tego kosmosu ;:138 ;:138 ;:138
Ja też prawie codziennie muszę podlać ogród, bo mimo pochmurnej pogody deszczu jak na lekarstwo ;:224
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Dziękuję za Kosmosik ;:196
Oczywiście Pusia jest pomocnikiem ogrodnika i jeździ ze mną wszędzie ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Anetko dzisiaj zrobiłam sobie spacer po twojej działeczce róże pięknie ci kwitną Moje też w kwiatach chyba im ten rok pasuje bo wszyscy posiadacze róz są zachwyceni ich kwitnieniem .Tylko mszc u mnie na różach jest masa siedzą na liściach pod spodem i na rozkwitłych kwiatach też pod spodem i mogę sobie pryskać, chyba że będe pryskać na leżąco :;230 masakra taka plaga nigdy tyle mszyc nie miałam.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Hej. Ale smakowite widoki u Ciebie. MMMniam. Widzę że w rowerku zainstalowałaś - podobnie jak ja, szyszki. Kosmosik cudny. Dał z siebie wszystko. Żaba na kompoście? :lol: . Może dżdżownice by ją na księcia przerobiły.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Pięęękna róża ;:167
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochane przez tydzień net bawił się ze mną w chowanego... Kilkanaście razy pisałam i się rwał ;:223 Z pracy co nie co podglądałam u Was ;:196 W planach jest wielka wyprawa... daleko.... W piątek ruszamy na Stargard Szczeciński (kamieniczki, ratusz, rynek, kościółki, bramy miejskie, mury miejskie) oraz Przelewice (ogród dendrologiczny 45ha) :heja W niedziele/poniedziałek powrót.

Aniu popadało U Ciebie w tym tygodniu? W sobotę i niedziele wieczorem padało i cały poniedziałek więc mam beczki pełne deszczówki, po 200l każda. Ale pompy z wężem nie mam więc tylko wiadra :lol:

Tesiu mi na piaskach temat podlewania szczególnie bliski, od czwartku znów podlewam bo sucho :lol:

Marysiu przez tego neta który nawet teraz mi ucieka ale się zawzięłam i na raty piszę... nie odpisałam na PW ;:168 Stęskniłam się ;:196 Cieszę się że Kosmosik przypadł, do gustu, dziś będzie Piano tylko mój aparat nie za bardzo jest za czerwonym ;:224 A Pusia to taki słodziak kochany ;:167 Wybierasz się może w moje strony? ;:168 ;:196 Roślinki od Ciebie się ładnie korzenią a bodziszek ten różowy kwitnie na całego ;:196 ;:167

Halinko witaj w moich skromnych progach ;:196 Miło mi i zapraszam częściej na spacery. Z mszycami też miałam przejścia - były na różach i czereśni. Psikałam czosnkiem, później jakimś wywarem ze skrzypu (przepis M z pracy przywlókł) i ... już nie mam :heja Tylko plamistość trochę na różach, poza Kosmosem i Piano :roll: A te opryski robiłam nową inowacyjną metodą.... jako że naturalne i że miałam psikacza....to miska i ręką buahahaha aż się dziwie że zadziałały :;230 Mina sąsiadów - pech że byli - bezcenna ale żaden nie zapytał co robię ;:224

Piszę na raty bo net mi ucieka....
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

cdn...

Madziu właśnie nie wiem jak żaba weszła do kompostownika.... Na szczęście ją odkryłam i już gdzieś w bezpiecznym innym miejscu kumka :lol: Na bieżąco podjadam malin i borówek, bo falami dojrzewają... a dużo jeszcze zielonych ;:oj Malinojeżynek też parę już zjadłam i po raz pierwszy czarną malinę.

Natalko już po egzaminach? Róża dziękuje ;:196

Mały spacerek...
Obrazek

Marysiu dla Ciebie.. wiem że lubisz polne kwiaty i szyszki... żebyś nie myślała że zapomniałam ;:167
Obrazek

Zuzia jak zawsze pomocna
Obrazek

Drugi bukiecik dla Wszystkich Gości :roll:
Obrazek

Kolejne lilie, to nic że na leżąco po deszczach...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowce :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piano
Obrazek

Czarna malina w Kosmosie :;230
Obrazek