Czym nawozić pomidory-cz.2
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Czym nawozić pomidory-cz.2
Dłuuugi watek i tak na szybko, bo mam parę garści mocznika 46 ile go podsypać ,lub rozpuścić w wodzie na 1,5 litrowa butelkę pod pomidory na balkonie w donicy 12 litowej? 

- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zostaw sobie go na wiosnę, a do pomidorków kup florovit do pelargonii 

-
- 200p
- Kontakt:
Czyli nic nie trzeba podsypywać mocznikiem?Chciałem tak delikatnie po małej łyżeczce do doniczki pod korzeń.
- BobejGS
- Kontakt:
A później byś napisał w wątku choroby i szkodniki: dlaczego tak krzaki wykręciło albo dlaczego kwiaty nie zawiązują
Najprostszy sposób to fertygacja florovitem do pelargonii i nic więcej nie trzeba
Pomidor musi mieć odpowiednią dawkę NPK aby rósł zdrowo
Szczególnie w pojemnikach 
Tylko proszę bez tekstów: Ten znowu z tym florovitem

Tylko proszę bez tekstów: Ten znowu z tym florovitem

Po co pisać- Błażej ?. Lepiej obejrzeć jak wyglądają pomidorki fertygowane florovitem.

- BobejGS
- Kontakt:
Sam używam z powodzeniem, dlatego polecam
Jednak niedowiarków zdjęciami przekonywać nie zamierzam 

-
- 200p
- Kontakt:
Który dokładnie Florovit kupić?W granulkach czy płynie.wiem ze w tamtym sezonie dużo osób polecało znowu Bioflorin.
Błażej wyraźnie napisał o jaki florovit chodzi. Florovit do pelargonii
Johna
Przypomnij mi swoją analizę gleby.
Johna
Przypomnij mi swoją analizę gleby.
-
- 200p
- Kontakt:
Jutro kupuje ten florovit i nie zadaję żadnych pytań już na ten temat. Dzięki za info. 

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sie 2013, o 16:50
Witam.
Na najstarszych liściach niektórych pomidorów mam objawy niedoboru magnezu .Poza tym chcę zasilić pomidory dolistnie florowitem do pelargonii. Mogę zmieszać siarczan magnezu wraz z florowitem w jakich proporcjach ?
Ktos pomoze wsprawie moich problemów?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=728
Na najstarszych liściach niektórych pomidorów mam objawy niedoboru magnezu .Poza tym chcę zasilić pomidory dolistnie florowitem do pelargonii. Mogę zmieszać siarczan magnezu wraz z florowitem w jakich proporcjach ?
Ktos pomoze wsprawie moich problemów?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=728
A po co ten oprysk dolistny ?
-
forumowicz błądzę i nie wiem co zrobić...
Mam na wielu pomidorach fioletowe stożki wzrostu kwiaty i liście niektóre odpadają i usychają? Myślę ze brak fosfor, zimno jest wiec chciałem uzupełnić.
Na wielu pomidorach liście mam pozwijane do środka...
Mam na wielu pomidorach fioletowe stożki wzrostu kwiaty i liście niektóre odpadają i usychają? Myślę ze brak fosfor, zimno jest wiec chciałem uzupełnić.
Na wielu pomidorach liście mam pozwijane do środka...
Niektórych widzę opanował jakiś nawozowy amok. Sadzicie niezliczoną ilość odmian, których nie znacie. Na jednym stanowisku ,choć zapotrzebowania różnych odmian są różne, różnie wyglądają i różnie reagują na warunki uprawy.. Każdy chce mieć pomidory jak najwcześniej i jak największe, coby sąsiadowi oczy wyszły z orbit. Najczęściej pokazujecie tu swoje zmaltretowane pomidory jak już jest pozamiatane. Jeśli nawet ktoś używa obornika, to też nie wiadomo ile , kiedy i jak głęboko był dany. Jakieś wyszukane nawozy, opryskiwacz na okrągło w ruchu. A co istotne jestem pewien, że nie jeden tu nie mówi całej prawdy.
Każdej rzeczy trzeba się nauczyć ,choćby to było tylko hobby. A przede wszystkim zachować spokój i wzbogacać swoją wiedzę.
Każdej rzeczy trzeba się nauczyć ,choćby to było tylko hobby. A przede wszystkim zachować spokój i wzbogacać swoją wiedzę.
- BobejGS
- Kontakt:
Ja swoje gruntowe nawoziłem tylko dwa razy. Raz jakiś czas po wysadzeniu do gruntu i drugi jakiś czas później po tygodniowych opadach(gdy pytałem Ciebie forumowicz o stężenie nawozu do oprysku). I tak do dzisiaj sobie rosną na kurzaku danym wiosną
Wg mnie mają się dobrze 

-
forumowicz jezeli to mnie dotyczyło - przyjmuję to z pokorą.
Mam odmiany paprykowe , VP-1 , HP-1 , bawole serca i kilka koktajlowych. Sadziłem je od początku maja do początku czerwca. Kopałem dołek - pokrzywy - kompost - obornik granulowany - kompost - pomidor i przysypywałem ziemią z kompostem. W miedzy czasie dolomit - szczypta pod każdy krzak. W międzyczasie te najwcześniej posadzone podlałem bardzo rozcieńczonym florovitem do pelargonii. Ostatni raz chyba trzy tygodnie temu. Podlewane były kropelkowo ponad tydzień temu.
Nie kombinuję z nawożeniem bo nie mam czasu podlewam i obrywam wilki.
Poniżej paprykowy u góry fioletowy stożek wzrostu.

Mam odmiany paprykowe , VP-1 , HP-1 , bawole serca i kilka koktajlowych. Sadziłem je od początku maja do początku czerwca. Kopałem dołek - pokrzywy - kompost - obornik granulowany - kompost - pomidor i przysypywałem ziemią z kompostem. W miedzy czasie dolomit - szczypta pod każdy krzak. W międzyczasie te najwcześniej posadzone podlałem bardzo rozcieńczonym florovitem do pelargonii. Ostatni raz chyba trzy tygodnie temu. Podlewane były kropelkowo ponad tydzień temu.
Nie kombinuję z nawożeniem bo nie mam czasu podlewam i obrywam wilki.
Poniżej paprykowy u góry fioletowy stożek wzrostu.