Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Dzięki Aneczko, już kojarzę tą siatkę - to jest ocynk w PVC. Z takiej o drobniutkich oczkach mam na Mazurach robioną wolierę dla kotów 

Pomysł z siatką super!
Żabciu! Myślałam,że w wolierach trzyma się ptaszki
Żabciu! Myślałam,że w wolierach trzyma się ptaszki

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu: No ja trzymam tą część z tych moich orłów i sokołów których matki nie zdążyły nauczyć, jak się zachowywać na dworze ;) Nie mam zamiaru szukać spanikowanego kota na bagnach 

-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyszłam podziwiać firletkowy płotek ;), ale coś nie mogę znaleźć 
Znalazłam ;).

Znalazłam ;).
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie Kochani.
Kilka godzinek na działce za mną... to jest to co od jakiegoś czasu lubię najbardziej.
Ścieżka ukończona. W sumie to zostało nam jeszcze trochę drobnicy mierzącej od kilku do kilkunastu centymetrów. Zamierzam pobawić się i ułożyć je na suchym betonie na kolejnej dróżce z boku działki (od altanki do wychodka
).
Kwitną moje chłopaki aż miło ( a w tle fragmencik ścieżki)
:

Beatko no ten ślimak był wyjątkowo wyrywny. Na niedzielny wieczór zapodaję Ci moją Flammentanz, której czerwień jest tak jaskrawa, że ciężko zrobić jej fotkę:

Aniu masz ode mnie anemonki z przetacznikiem, gdyż liliowce już przekwitły
:

"Te jak im tam" specjalnie dla Żabki
:

Iwono i Piotrze zapraszam częściej. Dla Ciebie moje lawendy:

Grażynko na razie nie ma się czym chwalić, bo wszystkie powojniki to młodziutkie wypłosze. Mam jednak nadzieję, że w przyszłym roku będzie już dość ciekawie. Dla Ciebie więc największa z owego płotu Madame Julia Correvon. Jak się dobrze przyjrzeć, to da się zauważyć maleńką Biedrową Hagley Hybryd po jej prawej stronie, która znając moje szczęście okaże się kolejną Madame.
:

Kilka godzinek na działce za mną... to jest to co od jakiegoś czasu lubię najbardziej.

Ścieżka ukończona. W sumie to zostało nam jeszcze trochę drobnicy mierzącej od kilku do kilkunastu centymetrów. Zamierzam pobawić się i ułożyć je na suchym betonie na kolejnej dróżce z boku działki (od altanki do wychodka

Kwitną moje chłopaki aż miło ( a w tle fragmencik ścieżki)

Beatko no ten ślimak był wyjątkowo wyrywny. Na niedzielny wieczór zapodaję Ci moją Flammentanz, której czerwień jest tak jaskrawa, że ciężko zrobić jej fotkę:

Aniu masz ode mnie anemonki z przetacznikiem, gdyż liliowce już przekwitły

"Te jak im tam" specjalnie dla Żabki

Iwono i Piotrze zapraszam częściej. Dla Ciebie moje lawendy:

Grażynko na razie nie ma się czym chwalić, bo wszystkie powojniki to młodziutkie wypłosze. Mam jednak nadzieję, że w przyszłym roku będzie już dość ciekawie. Dla Ciebie więc największa z owego płotu Madame Julia Correvon. Jak się dobrze przyjrzeć, to da się zauważyć maleńką Biedrową Hagley Hybryd po jej prawej stronie, która znając moje szczęście okaże się kolejną Madame.

-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Następny wątek ogrodowy możesz zawsze zatytułować : " w moim czerwonym ogrodzie"aneczka1979 pisze:o Jak się dobrze przyjrzeć, to da się zauważyć maleńką Biedrową Hagley Hybryd po jej prawej stronie, która znając moje szczęście okaże się kolejną Madame.:

MJC bardzo ładna i wyjątkowo duża, jak na pierwszoroczniaka, a kratki też zapowiadają się interesująco.
Konkurencja depcze mi po piętach

- aneczka1979
Ha ha ha! Dzięki Jurku za wsparcie.
Chyba dokładnie tak będę musiała go zatytułować.
Tak powojnik Madame Julia wyrósł bardzo ładnie. Dla przypomnienia, tak wyglądał gdy do mnie przyjechał na koniec marca:
Pierwszy od prawej.

A co do Twojego płotu i wszelakich innych powojników jakie posiadasz w swoim królestwie, to lata świetlne musiałby upłynąć bym śmiała się z Tobą zmierzyć.
W sumie to nie wiem, ile masz powojników? I w sumie nie to się nawet liczy. Twoje okazy w większości są już pięknie wyrośnięte a moje to młode wypłosze, ale uwielbiam je! I tylko to się liczy. Także śpij Jureczku spokojnie bo ze mnie żaden konkurent. A i na wyścigi też się nie wybieram... mogę tylko przechadzać się do Twojego ogrodu, zachwycać się i wzdychać co chwilę po cichu nad twymi ślicznościami. 

Tak powojnik Madame Julia wyrósł bardzo ładnie. Dla przypomnienia, tak wyglądał gdy do mnie przyjechał na koniec marca:
Pierwszy od prawej.

A co do Twojego płotu i wszelakich innych powojników jakie posiadasz w swoim królestwie, to lata świetlne musiałby upłynąć bym śmiała się z Tobą zmierzyć.

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Ślicznie prezentują się pergole z powojnikami
Przy takim tempie wzrostu to niedługo nie będzie ich widać.Różyczka daje po oczach
Fajnie,że ścieżka załapała się na zdjęciu 

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Powojniki ,więcej powojników.Bardzo ładnie się prezentują .
- aneczka1979
Aniu masz rację, różyczka daje po oczach! Uwielbiam taki odcień czerwieni! Jest piękna! A ja głupia zamiast celebrować jej urodę cały czas mętlę w duszy, że powinna być na jej miejscu blado różowa.
Beatko mnie o pewne rzeczy nie trzeba prosić dwa razy.
Mówisz -masz:
Co podjada mojego Innocentego?

Monte regulamin i Solina:

Solina. Zakochałam się w jej kolorze, w tych kwiatkach, dość sporych jak na powojnika włoskiego:

Od lewej:
Madame Julia Correvon, Hagley Hybrid?, kolejna Madame Julia, która miała być Jackmanii'm:

Beatko mnie o pewne rzeczy nie trzeba prosić dwa razy.

Mówisz -masz:
Co podjada mojego Innocentego?

Monte regulamin i Solina:

Solina. Zakochałam się w jej kolorze, w tych kwiatkach, dość sporych jak na powojnika włoskiego:

Od lewej:
Madame Julia Correvon, Hagley Hybrid?, kolejna Madame Julia, która miała być Jackmanii'm:

Biała lawenda śliczna będę musiała sobie taka posadzić, ale u mnie w szkółce nie widziałam niestety białej.
Witaj Aniu,
piekne zdjecia
, przecudowne kompozycje i lavenda!!!! Powiedz mi prosze, czy te male czarne zuczki na " te tam";) sa zlosliwe? Usuwac je mechanicznie
, czy to tylko tacy mali, nieszkodliwi goscie w ogrodzie?
piekne zdjecia

Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
- aneczka1979
Witaj Patrycjo w moich skromnych progach.
O tych żółtych żuczkach wiem tyle, że strasznie lecą na żółty.
Załóż żółtą rzecz, idź na spacer a sama się przekonasz.
Chyba nie są szkodliwe, bo od samego początku kwitnienia tego ktosia, żuczki na nim przesiadują a uszkodzeń kwiatów nie widzę.
Dla Ciebie pysznogłówka, która lada moment pokaże swoją śliczną czuprynkę:

Szosati białą lawendę nabyłam w zeszłym roku, całkiem przypadkiem na nią trafiłam na ryneczku. Żałuję, że wtedy wzięłam tylko dwa krzaczki.
Tym razem jeżówka Mama Mia specjalnie dla Szosati:

Czy ktoś wie co to? Czy to ubiorek wiecznie zielony? Tak mi wygląda ale pewności nie mam.

Przetaczniki w objęciach Liatr:

Kolejny przetacznik, tym razem Przetacznik Christa. Już lada moment...

Dzisiejszy działkowy gość:

O tych żółtych żuczkach wiem tyle, że strasznie lecą na żółty.

Dla Ciebie pysznogłówka, która lada moment pokaże swoją śliczną czuprynkę:

Szosati białą lawendę nabyłam w zeszłym roku, całkiem przypadkiem na nią trafiłam na ryneczku. Żałuję, że wtedy wzięłam tylko dwa krzaczki.

Tym razem jeżówka Mama Mia specjalnie dla Szosati:

Czy ktoś wie co to? Czy to ubiorek wiecznie zielony? Tak mi wygląda ale pewności nie mam.

Przetaczniki w objęciach Liatr:

Kolejny przetacznik, tym razem Przetacznik Christa. Już lada moment...

Dzisiejszy działkowy gość:

Dziekuje, wiec nie będę sie nad nimi pastwic. Echinacea juz taka zaawansowana u Ciebie
Bialej lawendy nie widzialam, ale teraz wpadla mi w oko, wiec będę wygladac w Ogrodniczych.
Wczoraj kupilam Echinops, mialas juz tego chwasta u siebie?

Bialej lawendy nie widzialam, ale teraz wpadla mi w oko, wiec będę wygladac w Ogrodniczych.
Wczoraj kupilam Echinops, mialas juz tego chwasta u siebie?
Pozdrawiam Patrycja- Ania