Witam
Kochani dziękuję ,za tak liczne odwiedziny i przemiłe komentarze

.
Celinko ,Patrycjo ,Marcinie,Kasiu,Marysiu,Kasiu,Paulo,Jolu,Justynko,Smolko i Stefanku
Celinko dziękuję. Róże to moja pierwsza

.Zdarzały mi się chwile zwątpienia, szczególnie gdy je dopadała czarna plamistość i wyglądały po prostu brzydko. Mimo to dokupuje kolejne bo te kwiaty i zapach?. chyba jestem uzależniona

.
Patrycjo dziękuję . Wydaje mi się ,że kolorowe kwiaty powoli wyprą z mieszkania te niekwitnące.
Marcinie tricolorka to mnie zaskoczyła bo aż 6 kwiatów miała

. Bella to od początku kwitła obficie.
Z glonami to od zawsze mam kłopot . Czyszczę ,podmieniam wodę a one wciąż są. Na szybach i roślinach .Może powinnam wymienić filtr bo wydaje mi się, że ten nie jest już wydajny. Nie dość że stary to był kupiony do mniejszego akwa.
Kasiu ja to mam już obcykane .Kupuję(albo dostaję) kwiaty ,trzymam je w pracy a jak M pracuje na drugą zmianę to do samochodu i potem rozstawiam po kątach w ogrodzie. Wiadomo w skupisku to za bardzo rzucały by się w oczy

i nie wiem czy nie musiałabym sobie miejsca pod mostem szukać

. Lepiej dmuchać na zimne
Marysiu kup sobie kiedyś miniaturkę storczykową , bezproblemowe są. Koleżanka mi powiedziała ,że jej padły trzy sztuki i są trudne w hodowli ale to nie prawda. Trzeba tylko pilnować ,żeby nie wyschły ?
Kasiu my kobitki to sprytne jesteśmy. Tak trzeba kombinować ,żeby
w ten oto sposób zadowolona była każda z osób 
.Żurawisko zostało podstępnie powiększone o kolejną o nazwie MYSTERIA
Paulo .Żurawisko to mix wzorów i kolorów
Jolu dzięki .Żurawki to pewnie będę dzielić? Na razie dokupuję odmiany ,których nie mam. Na wiosnę jedną podzieliłam bo żurawisko powiększyłam i musiałam czymś zapełnić puste miejsca. Jak byś chciała to mogę się z Tobą podzielić
Justynko ona jest śliczna jak nie pada bo po dużym deszczu wygląda tragicznie

. Niestety szybko opadają jej płatki ale sentyment do niej nie pozwala mi jej wykarczować ?..
Smolka u mnie jest bardzo różnorodnie ze szczególnym naciskiem na bardzo. Taki roślinny miszmasz ,który staram się chociaż trochę uporządkować
Oj tam
Stefanku zaraz nie masz ręki .Ja też tak myślałam jak mi stale chorowały ale uparłam się ,że będę miała róże i trwam w tym postanowieniu. Teraz niezależnie od gleby i strony świata po prostu rosną?.. więc i Tobie życzę powodzenia w uprawie ?chociaż jednej
A teraz ogrodowo
Róża J.W Goethe-pięknie pachnie

Nie wiem co to za odmiana ale dość oryginalna

i inne

Nowy nabytek. Na etykiecie było napisane Róża Redowa Courtyard, pięknie pachnie?.

Na piachu taka róża wyrosła

Powojnik Polish Spirit

Powojnik Ashva

Żurawisko

Inne kwiatki

A to prezent na Dzień Matki czyli 17 phal. do kolekcji