Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Witam
Różyczki wspaniałe, tylko pozazdrościć, ja nie mam ręki i szczęścia do różyczek.

Pozdrawiam ;:172
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit
Kochani dziękuję ,za tak liczne odwiedziny i przemiłe komentarze :) .
Celinko ,Patrycjo ,Marcinie,Kasiu,Marysiu,Kasiu,Paulo,Jolu,Justynko,Smolko i Stefanku ;:196
Celinko dziękuję. Róże to moja pierwsza ;:167 .Zdarzały mi się chwile zwątpienia, szczególnie gdy je dopadała czarna plamistość i wyglądały po prostu brzydko. Mimo to dokupuje kolejne bo te kwiaty i zapach?. chyba jestem uzależniona ;:306 .
Patrycjo dziękuję . Wydaje mi się ,że kolorowe kwiaty powoli wyprą z mieszkania te niekwitnące.
Marcinie tricolorka to mnie zaskoczyła bo aż 6 kwiatów miała ;:oj . Bella to od początku kwitła obficie.
Z glonami to od zawsze mam kłopot . Czyszczę ,podmieniam wodę a one wciąż są. Na szybach i roślinach .Może powinnam wymienić filtr bo wydaje mi się, że ten nie jest już wydajny. Nie dość że stary to był kupiony do mniejszego akwa.
Kasiu ja to mam już obcykane .Kupuję(albo dostaję) kwiaty ,trzymam je w pracy a jak M pracuje na drugą zmianę to do samochodu i potem rozstawiam po kątach w ogrodzie. Wiadomo w skupisku to za bardzo rzucały by się w oczy ;:108 i nie wiem czy nie musiałabym sobie miejsca pod mostem szukać ;:306 . Lepiej dmuchać na zimne ;:306
Marysiu kup sobie kiedyś miniaturkę storczykową , bezproblemowe są. Koleżanka mi powiedziała ,że jej padły trzy sztuki i są trudne w hodowli ale to nie prawda. Trzeba tylko pilnować ,żeby nie wyschły ?
Kasiu my kobitki to sprytne jesteśmy. Tak trzeba kombinować ,żeby w ten oto sposób zadowolona była każda z osób ;:306 .Żurawisko zostało podstępnie powiększone o kolejną o nazwie MYSTERIA :tan
Paulo .Żurawisko to mix wzorów i kolorów :)
Jolu dzięki .Żurawki to pewnie będę dzielić? Na razie dokupuję odmiany ,których nie mam. Na wiosnę jedną podzieliłam bo żurawisko powiększyłam i musiałam czymś zapełnić puste miejsca. Jak byś chciała to mogę się z Tobą podzielić ;:108
Justynko ona jest śliczna jak nie pada bo po dużym deszczu wygląda tragicznie ;:223 . Niestety szybko opadają jej płatki ale sentyment do niej nie pozwala mi jej wykarczować ?..
Smolka u mnie jest bardzo różnorodnie ze szczególnym naciskiem na bardzo. Taki roślinny miszmasz ,który staram się chociaż trochę uporządkować :)
Oj tam Stefanku zaraz nie masz ręki .Ja też tak myślałam jak mi stale chorowały ale uparłam się ,że będę miała róże i trwam w tym postanowieniu. Teraz niezależnie od gleby i strony świata po prostu rosną?.. więc i Tobie życzę powodzenia w uprawie ?chociaż jednej ;:333

A teraz ogrodowo
Róża J.W Goethe-pięknie pachnie
Obrazek
Obrazek
Nie wiem co to za odmiana ale dość oryginalna
Obrazek
i inne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowy nabytek. Na etykiecie było napisane Róża Redowa Courtyard, pięknie pachnie?.
Obrazek
Na piachu taka róża wyrosła
Obrazek
Powojnik Polish Spirit
Obrazek
Powojnik Ashva
Obrazek
Żurawisko
Obrazek
Inne kwiatki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to prezent na Dzień Matki czyli 17 phal. do kolekcji :heja
Obrazek
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Kasiu, ja chcę w tych przepięknych różach namiocik rozbić..Nie zdewastuję...Tylko nocha w kwiatki będę wtykać ;:131 Jak ja uwielbiam zapach takich ogrodowych róż ;:173 Piękne są ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Żurawisko i powojniki dziś u mnie nr 1 :D a storczyk mućka bo tak nazywam te piegusy fantastyczny
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam
Kasiu kwitnie różyczek wspaniałe, będę musiał się rozejrzeć za nowymi krzaczkami różyczek.

Powodzenia ;:172
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Śliczne, te, Twoje róże ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

:wit
Dzisiaj to miałam ciężki dzień tak dosłownie bo nadźwigałam się kamieni jak nigdy w życiu. Teraz wszystko mnie boli a szczególnie plecy. Zaplanowałam sobie, że dzisiaj dokończę rabatkę na samym końcu ogrodu, która przez moją pracę w szybkim tempie zaczęła zarastać chwastami. Naznosiłam kamieni(żeby kora się nie obsypywała) chyba z 100 sztuk
Nie dokończyłam dzieła bo kory przybrakło ?ale przynajmniej jest bliżej jak dalej do końca :)
Wzięłam się za koszenie trawy ale deszcz zaczął padać?. schowałam kosiarkę to wyszło słońce i nie padało już do wieczora ;:219
Posadziłam nową różę Foxtrot? i to mi się dzisiaj udało ;:306 a potem pieliłam ale komary mnie przegoniły.
Kasiu wbijaj kiedy chcesz tylko weź ze sobą namiocik, max 2 os. to się ideolo wpasuje pomiędzy róże a Ty będziesz wąchać do woli ;:306 ;:306
Celinko uwielbiam i powojniki i Żurawki a storczyk to faktycznie łaciaty jak krówka :)
Stefanku koniecznie spraw sobie różyczkę ;:333
Justynko dzięki :)

To teraz kolej na domowe
Eszynantus twister to ten zdechlaczek ,który przesadzenia się jeszcze nie doczekał ale nabrał masy i pokazuje kwiatuszki
Obrazek
Ceropegia
Obrazek

Stefanotis
Obrazek
Nowości
Obrazek
100p
100p
Od: 23 cze 2009, o 17:49

Post »

Fajne nowości :D Twój Stefanotis już niedługo uraczy Cię ślicznymi kwiatkami. Mam nadzieję, że mój też utrzyma swoje pąki :roll:
moje kwiaty
pozdrawiam Iwona
Madosia
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 22:15

Post »

Ładnie u Ciebie Kasiu i w domu i w ogrodzie :D . Najładniejsze jest akwarium. ja wolę pielęgniczki ale skalary też niczego sobie :wit
Gosia
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

Hoje pięknie Ci kwitną, ale jestem pod wrażeniem ceropegii, mam taką samą, tylko że za cholerę nie chce się rozkrzewić i rośnie tylko jeden pęd i jak na razie nie kwitnie :oops:
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Witam nowych ,miłych gości :wit :wit

Trolinko Stefanotisy mam już ponad dwa lata i co jakiś czas sobie kwitną :) .
Nie jest to może obłędne kwitnienie ale na tyle,że zapach czuję. Może jakbym dała nawozu do kwitnących to efekt byłby lepszy...
Oczywiście trzynam kciuki za Twojego ;:108

Madosiu cieszę się ,że Ci się podobają roślinki :)
Jeśli chodzi o rybki to mnie tez podobają się pielęgniczki a jeszcze bardziej paletki ale skalarki też..
Jednak tu musiałam pójść na kompromis bo M najbardziej lubi skalary :roll:

Boguś nie wiem co jej u mnie pasuje,może mineralka którą pije :;230 .
Rośnie w małej doniczce,którą wstawiłam do hoji tricolorki.I tak sobie wiszą razem a że wysoko to czasami zapominam podlać :oops: i wtedy butelka mineralnej w łapkę i piją?obie ;:303
Z doniczki wyłażą dwie nitki, zagęszczenie jest dopiero na dole :)
Tak to wygląda
Obrazek
Obrazek
A tu Róża Clair Renaissance zagląda mi do pokoju :wink:
Obrazek
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Kasia ale pięknie kwitną ;:138 .Trzymam za eszychnanthusa aby nie zrzucił pąków-mój twister robił to nagminnie :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Hoje Twoje są cudowne :) fajnie kontrastują z ''pelasiami'' na parapecie za szybą ;:196
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

O ile pięknych roślinek :wink:ciekawy dzień miałaś ;:108 tak to już jest- to co my zaplanujemy, a to co nam się uda zrealizować to są dwie różne rzeczy ;:224 musi rabatka pięknie wyglądać ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu,
domowe kwiaty również szaleją, jak i ogrodowe.

Stefanotisowych kwiatów zazdroszczę ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”