Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Post »

Dziś wreszcie był ten dzień, kiedy w spokoju, z książką w ręku miałam okazję poleniuchować na tarasie :D A wcześniej, w porannym słonku, zrobić obchód mych skromnych włości :tan Są miejsca, gdzie słonko świeci tylko rano, a i cisza przerywana tylko śpiewem ptaków jest nie do zastąpienia. Mam nadzieję, że i Wy oddaliście się świątecznemu relaksowi...

Zwykle pokazuje tylko zdjęcia kwiatów moich róż. Jednak w kolejnym sezonie mogę się pochwalić sporymi różanymi krzakami :D

Laguna

Obrazek

White Cover

Obrazek

New Dawn

Obrazek

Obrazek

Westerland

Obrazek

Ghislaine de feligonde

Obrazek

NN żółta, pnąca

Obrazek

Obrazek

Pienna Golden celebration

Obrazek

A dwie zeszłoroczne różanki zarosły aż miło ;:19 :heja Dla niektórych to będą zapewne zbyt szokujące zestawienia. szczególnie jeśli chodzi o pierwszą, jednak mnie się podoba :D

Obrazek

Obrazek

Od zeszłego razu zakwitły kolejne róże

Baronesse

Obrazek

Nostalgie

Obrazek

Lavaglut

Obrazek

Charles de Gaulle

Obrazek

Planten un Blomen

Obrazek

Bordure Rose

Obrazek

Aleksander McKenzi

Obrazek

NN

Obrazek

Alladin Palace

Obrazek

Gartnerfreude

Obrazek

NN

Obrazek

Red Fairy

Obrazek

Coral palace

Obrazek

Watykan

Obrazek

Beidermeier

Obrazek

NN

Obrazek

Lykkefund

Obrazek

Ghislaine de feligonde

Obrazek

Satin Haze

Obrazek

Dzidziu (Zabeczka101059), Aniu (akl62), Mariolu (kropelka), Ewo (drewutnia), Kasiu (oxalis), Aniu (mamafrania), Marysiu (Mufka), Igo (iga23), Januszu (drozd), Milenko (Mandragora), Dorotko (DTJ_1), Teresko (tesia39), Anetko (wiewioreczka), Marzko (Sosenki4), Aniu (an-ka), Dorotko (dorcia7), Ewo (bufo-bufo), Kasiu (Kasiula17), Małgosiu (Pepsi), Grażynko (kogra), Elwi, Marysiu (Maska), Iwonko (iwona0042), Misiu (lora), Krysiu (KaRo), Pati (survivor26), Iwonko (iwonaPM), Grażynko (gracha), Ewo (gajowa), Piotrze (misiaczekm)! Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem mojego ogrodu i zdjęć. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze daleko im do tych pokazanych z podróży. Ale widzę, że i te i te sprawiły Wam radość. Róż nazbierało się sporo. I zapewne to jeszcze nie koniec... Różyczka, to choroba, jaka dopadał mnie na forum i z którą nawet nie zamierzam walczyć. Bo i po co? Skoro jest jeszcze tyle pięknych róż, które chciałabym mieć :D To nie są bezobsługowe rośliny, ale dopóki sił i chęci mi nie brakuję nie zamierzam iść na łatwiznę ;:224

Życzę wam pogody, bo prognozy nie są najlepsze. Oby się mylili :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja pierwsza różanka Też mi się podoba, lubię takie radosne kompozycje.
Ależ masz już różaną kolekcję. To prawda to nie są bezobsługowe rośliny tym bardziej doceniam i podziwiam.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu miałaś super wycieczkę, do ogrodów pokazowych Szmita też chciałabym pojechać, może kiedyś mi się uda... Zdjęcia i te z Twojego ogrodu i te z wycieczki przepiękne.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Aniu u Ciebie są również piękności. ;:138 ;:138
Śliczne relacja z róż. ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Różane zdjęcia zachwycają , można się gapić gapić i tak bez końca...
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, ja tam wolę oglądać Twój ogród niż ogrody pokazowe. Widać w nim jak wiele miłości wkładasz w te swoje różane i nie tylko różane rabaty ;:138 Ja też bardzo lubię róże, chyba nawet najbardziej ze wszystkich ogrodowych kwiatów, szkoda że z powodu deficytu miejsca nie mogę zaszaleć tak jak Ty z ich ilością, a parę mocno puka do mojego serca ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, no to wychodzi ze mnie estetyczna kaleka, bo mi podoba się zestawienie na pierwszej różance ;:108 jest pełna energii i pewnie z daleka przyciąga wzrok ;:333
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Sweety :!:
No właśnie, ta Twoja pierwsza różanka (inne rabatki zresztą też) jest dowodem, dlaczego nie przesadzasz żadnych raz posadzonych róż. Po prostu lubisz takie zestawienia i wielość kolorów obok siebie Ci nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie... ;:224.
A odwiedzanie innych ogrodów w realu daje dopiero całościowy ich obraz. Żadne (zwykle tendencyjne i podrasowane) zdjęcie w internecie nie oddaje prawdziwej urody ogrodu, a już na pewno nie robią tego tylko portrety pojedynczych roślin, bez szerszych planów.
Do tego dochodzi jeszcze poznanie właścicieli ogrodów, co jest śmietanką tej całej naszej zabawy w ogrodników.
Czyli warto od czasu do czasu taką wycieczkę sobie fundnąć ;:333.

Serdeczności - Jagi
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :) a mnie ostatnio ktoś pytał, czy Laguna może rosnąć rozpięta na siatce. Muszę te osobę odesłać do Ciebie. :lol:
Jak widać może i nawet ta róża ma się całkiem dobrze. ;:138 Mam wrażenie , że niesamowicie szybko i efektownie
porosły Twoje różanki. Podobnie u Grażynki-Kogry. Chyba róże kochają ten Wasz górski klimat.
:wit
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

No kochana jak zwykle z prezentacją ogrodu pojechałaś po całości - piękne widoki, bajkowe przestrzenia ;:138 ;:138 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj nie podejrzewałam że w Twoim ogródku jest tyle piękności różanych, aż mnie zatkało
i to jeszcze takie mi obce nazwy. Jest oko na czym zawiesić. :) ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nareszcie! przegapiwszy mecz siatkówki, nadrobiłem zaległości w Twoim wątku - warto było :)
i poznałem Ciebie - chociaż wirtualnie :wink:
będę się powtarzał - śliczne zdjęcia robisz ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu (a_nie)! Powiem Co w tajemnicy, że ta druga różanka, stonowana, bo rosną na niej 2 Pashminy, 2 Marietheresie i 2 Munstead Wood wydaje mi się taka blada, a nawet ... nieciekawa. Jak po prostu, jak mówi Pati (survivior26), po łowicku :;230 Kolekcję mam faktycznie mam sporą i swoja droga muszę ją przeliczyć, bo w zeszłym roku parę róż rozdałam (pomyłkowe, powtarzające się), a w tym jedna dostała czerwoną kartkę i zeszła z boiska za ciągłe chorowanie. Ale kupiłam nowe: Eden Rose, Purple Haze i Bright as a Button/Eyes on Me/Peace and Love/ Konieczne chciałam mieć któreś z ocząt. Persjanki są po prostu niesamowite.

Podobnie jak kiedyś bardzo chciałam mieć i mam - Sweet Pretty

Obrazek

Iwonko (Iwona1311)! Już 2 lata czytałam na forum o tych ogrodach. Oglądałam zdjęcia. Aż w końcu stwierdziłam, że muszę tam jechać. A że i Kasia (Kubasia) i jej eM chcieli - zrobiliśmy sobie wycieczkę. Lubię ogrody pokazowe, bo można tam zobaczyć, jak coś rośnie po kilku latach. Niekiedy sadzonka w szkółce wygląda niepozornie i nawet na nią nie zwrócę uwagi. A potem jak zobaczę, jak może wyglądać, to kupuję :D A ten staw z liliami wodnymi :lol: To już tylko mogę pooglądać u kogoś. Życzę Ci, by i Tobie udało się tam dotrzeć.

Floks 'Niebiesie' właśnie od Szmita

Obrazek

Kasiu (kasiula17)! Cieszę się, że tak uważasz. Ale teraz jak u mnie kwitną te wszystkie róże, które w ciągu 2 lat na prawdę urosły, jest na prawdę ładnie ;:138 A jeszcze parę w pąkach.

Dla Ciebie śliczna 'Cardinal de Richelieu'

Obrazek

Celinko (trzynastka)! Gap się do woli. Cieszę się, że mogłam Ci sprawić radość ;:196

Niebieściutki pierwiosnek główkowaty 'Salvana'

Obrazek

Teresko (tesia39)! ;:196 Jak ja Cię rzoumiem z różami... Miałam nie kupować. I co? Trzy kolejne ;:306

Podobała Ci się. Prawdziwa królowa "Kronenberg'

Obrazek

Sabinko (nifredil)! I ja lubię takie energetyczne zestawiania, więc nie zakładam białych, różowych itp. rabat, bo zbyt szybko by mi się znudziły. Mówię o tym głośno. Na szczęście różnorodność w przyrodzie jest absolutnie wskazana.

'Westland' dobrze oddaje moje upodobania :D

Obrazek

Jagi (JagiS)! A wiesz, że wiedziałam co powiesz ;:306 Lubię tak i koniec. Dla mnie lepiej. Nie muszę ciągle przesadzać... Te wizyty w innych ogrodach, poza tym co napisałaś, dają mi także luz. Kiedyś myślałam, że inni mają wypieszczony każdy fragment ogrodu. Nie maja tzw. rabat wstydu. A to nieprawda. Nie trzeba mieć kompleksów. szczególnie, że ja konsekwentnie zagospodarowuje kolejne fragmenty od początku do końca, a potem biorę się za kolejny. I po 3 latach nie mogę mieć wszystkiego gotowego robiąc wszystko sama. Trzeba i siebie docenić. To bardzo higieniczne psychicznie ;:224 :;

Dla Ciebie słodka 'Coral Palace'

Obrazek

Krysiu (Ignis05)! Laguna móc może, ale wiosną dostanie kratkę, by za bardzo nie zaglądać do sąsiada i by można było ją okiełznać. Na razie jednak jest nieco mocowana do płotu i w niczym jej to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie jak widać. Posadzona latem 2012r. w dwa lata urosła sporo i już drugi rok tak obficie kwitnie. A kwiaty są coraz większe. To piękna i zdrowa róża. A i reszta róż nie próżnuje... Prawda jest taka, że w pierwszym roku nie ma się co spodziewać cudów, ale w kolejnym róża już nabiera wigoru i wygląda zupełnie inaczej :D

'Avalon'

Obrazek

Aniu (asta6265)! Fajnie, że Ci się spodobało ;:196

Słodka 'Rosarium Uetersen'

Obrazek

Misiu (lora)! Mam sporo ponad 100krzaczków i tylko niektóre się powtarzają. Ja po prostu lubię róże, a jest ich tyle, że ;:oj I tak wielu, które mi się podobają, nie mam. Jeszcze :;230

'Twiggy Rose'

Obrazek

Andrzeju (any57)! Nie ma przeszkód byś to wszystko zobaczył na żywo. Zapraszam :wit

Maczka? Nieco sfatygowany, ale nadal śliczny

Obrazek

Życzę Wam miłego weekendu. U mnie właśnie popadało :D Cieszę się, bo jak nie deszczyk, to ja musiałabym to zrobić. A teraz czas na ;:3 Żółciutkiego jak 'Berolina'

Obrazek

A specjalnie dla mojej porannej rozmówczyni Tereski (Teniak) śliczny 'Watykan' z zawartością ;:224

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Aniu tyle róz i jeszcze masz w pączkach czekające. ;:oj
Bardzo ładnie ujęłaś maczek, jak w kołnierzu. ;:138
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ostatnio podobają mi się żółte róże...hmm... czy to też dlatego, że tak pięknie pokazalaś Berolinę? Cudne ujęcia robisz swoim poopiecznym ;:180
Aniu a masz może zdjęcie całej Beroliny? Jaki tworzy krzaczek? Jak Ci rośnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”