Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Aniu, zazdroszczę Ci troszkę tych późnych piwonii. U mnie już śladu po kwiatach nie ma. Najbardziej podoba mi się przedostatnia, daje takie wrażenie delikatności. Liliowce śliczne, zwłaszcza fioletowy i różowy, chociaż na Twoich zdjęciach nawet taki rdzawy staruszek wygląda jak z ekskluzywnego katalogu ;:138 .
Moje trytomy zakwitły po raz pierwszy, ale mają bardzo ubogie kwiatostany. Pewnie dlatego, że mieszkają tymczasowo w doniczkach, więc te ulewy im wypłukały jedzonko, a i wiosenne dzielenie zrobiło swoje.
Coraz bardziej podobają mi się bodziszki. Nie tylko urocze kwiatki, ale też dekoracyjne liście i to od wczesnej wiosny. Hmm, może by nimi podsadzić jakieś cebulowe... A propos... ten czosnek, który kwitnie najpóźniej, wiesz może jak się nazywa? Moje już zasuszone, prawie nasiona można zbierać, a tu taka kolorowa kula cieszy oczy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

No wreszcie dotarłam do Ciebie Aniu ,a tu tak mile przyjęcie -już czuję ich zapach- jakie wspaniałe piwonie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Clematisy cudowne. Ostróżki w błękicie niezapomniane. Wysiew tych ostatnich okazał się dla mnie klapą :(
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aniu piwonie długo ci się trzyały, moje juz się obsypały...chyba że sucho jest i dlatego krócej kwitły :roll:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,tyle kwitnie u Ciebie i tak szybko,ale piwonie też jeszcze u mnie kwitną ,niektóre to tak bardzo jakby od nowa kwitły ,aż to dziwne,liliowce od Ciebie z tamtego roku takie były maluśkie ,a teraz piękne i wszystkie będą kwitły ,pozdrawiam i miłego popołudnia ,u mnie też bardzo sucho ,wczoraj troszkę popadała,ale ani śladu dzisiaj po tym deszczyku :wit ;:168
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj, jeszcze piwonie kwitną ;:oj U mnie juz po piwoniach ;:131 Przepiekne kolory ;:167
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu jak zwykle piękne obrazy, pięknych kwiatów ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Przepiękna piwoniowa kolekcja , szkoda tylko że w tym roku tak szybko przekwitły :(
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

Patrzac na te twoje piwonie czulam wrecz ich zapach....marzenie....
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

ann_30-Aniu Ja lubię jak jest kolorowo,wygaje się jakby było ładniej w ogrodzie :D
A na tych zdjątkach to jakaś dzika róza.

Elwi-Elu Właśnie tak mi się spodobała szałwia przy różach,była sadzona na brzegu.Ale potem róże dokupiłam, rabatę powiększyłam i szałwia między teraz jest różami.Jeszcze jedną tam dosadzę i przetaczniki .Clemki wszystkie cięłam mniej więcej na 30 cm

Steasi-Paulo Czas różany zaczął się więc teraz będą i będą długo pokazywane. Anemony sadzę prosto do gruntu. Liliowce zaczynają pomału,oj będzie coraz ładniej i kolorowiej.Mnie te nowe ciekawią.Zurawki z wygranej bardzo cieszą i już ładnie rosną.Upchnięte na rabacie z żurawkami ;:108

dzika-Aniu Dziękuję za miłe słowa.Tanguckiemu w całości nie robiłam zdjatka, bo rośnie w mało-dekoracyjnym miejscu,więc tylko górę fotografuję. :wink:
Rośnie bezproblemowo,co raz to szerszy,Rośnie na siatce.ma z metr szerokości już ,muszę go przesadzić.Ale zgapiłam na wiosnę,i teraz na drugi rok to zrobię

colli28-Olu O witaj kochana tutaj i dziękuję za miłe słowa. ;:196 Trytomy to ciekawe roślinki,polecam.Róże dla mnie wszystkie są piękne ;:167
Jeżówek mam kilka już. Pilu dla mnie jest jednym z ładniejszych clemków. Polecam. Szałwię ostfriesland kupiłam w ubiegłym roku.W tym roku jest chyba ze 3 razy większa kępka i wyższa.Pięknie już wygląda ;:215

iwwa -Asiu; anym-Aniu dziękuję za miłe słowa, o tak mi fajniutko jak ktoś pochwali ; ;:109 Ale i u Was też jest pięknie ;:108

misiaczekm-Piotrze Dziękuję za pochwały ;:196 Trytomy jak widać to ciekawe.oryginalne roślinki,polecam :wink:

IWONA1311 Kaiser to tegoroczny nabytek.Nawet jak przekwita też pięknie wygląda.Ja też jestem nim zauroczona ;:167 Wygrane żurawki bardzo cieszą i już maja swoje miejsce.Mam nadzieję,że dobrze będą rosły. ;:173

ASK_anulla-Anulko; Marzenko06;katharos-Kasiu ;piortkowice-Patrycjo ; gosiaczek12a11-Gosiu
U mnie borowa i ciemno- różowa piwinia już dawno przekwitła.A ta ostania piwonijka dla mnie jest cudna i cudnie pachnie. ;:118
Trytomy mam w 3 miejscach i chyba 2 odmiany,myślałam ze 3. Jedna już przekwitła,A inne jeszcze nie.Dla mnie rdzawy staruszek -liliowiec zawsze wygląda ciekawie i ładnie.
Bodziszki mam 4 ale 2 tylko zakwitły.może musza podrosnąć.Może na drugi rok będą już ładniejsze :) Czosnki kupowałam 6 sztuk w opakowaniu mix i tyle oman nie było podane więc Ci nie podam,ale ten ostatni bardzo ładny i cieszy jeszcze swoim kwitnieniem.

Wolusiu Clemki to moja ostania miłość.Ostróżki ładnie nawet rosną,Zamierzam jeszcze na wiosnę trochę ich wysiać w inne miejsce.

koziorozec-Martuś Jak trochę więcej roślin się posadzi to i bardziej kolorowo jest i coraz coś kwitnie.Tak właśnie lubię ;:167 U mnie deszczu dalej nie było.Wczoraj deko podlałam wszystko.
Ciekawa jestem jakie liliowce Ci się trafiły,pokażesz później jak zakwitną ??,będę do Cibie zaglądać ;:108

monizieb-Moniko Witaj kochana w moich progach i zapraszam częściej .Dziękuję za miłe słowa ;:196

Obrazek
Obrazek
Gailardia oścista
Obrazek
Alladyn
]Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

MAINZER FASTNACHT - mam 3 krzaczki,tak myślałam,że może wymienić się z kimś na jakąś inną różyczkę ??
Obrazek
Obrazek

Flammentanz -
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bordure
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Eukomis
Obrazek
Obrazek
Parzydło przekwita ,ale jeszcze ładenie i tak wyglada
Obrazek
Obrazek
Dyńka rośnie :D
Obrazek
cukinie też
Obrazek
Obrazek
I kwiat malinotruskawki
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne różyczki, kolorowo u Ciebie.
Dynie i cukinie rosną w oczach. U mnie też takiej wielkości. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,wszystkie liliowce od Ciebie wyłonimy ,bo posadzone są na całkiem nowej rabacie ,ja mam sporo swoich ,zobaczymy czy Twoje będą inne pozdrawiam i miłego dnia życzę,świetne robisz zdjęcia ;:138 :wit
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Pięknie kolorowo ;:215
Gajlardia cudnie kwitnie...mi się zmarniła, nie mam pojęcia co jej się stało, tak ładnie kwitła co rok ;:145
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu :wit
Piękne róże bardzo ładny eukomis i jak zwykle zdjęcia ;:333
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,bajeczne zdjęcia.Parzydło u mnie w tym roku lichutkie,bo odchorowało przesadzenie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”