Jestem wykończona - przez ostatnie jeżdżenia po wszelkich urzędach , instytucjach ...z załatwianiem spraw Janusza i swoich , w celach emerytalnych . Wczoraj okazało się , że dokumentacja jest pełna i zostanie przesłana dalej . Dzisiaj dzwoniono z KRUS-u , ze jednak będę musiała czekać jeszcze 2 lata i 7 miesięcy ...bo byłam na bezpłatnym urlopie macierzyńskim , z tytułu pracy w ZOZ-ie

.
Chyba nie doczekam tej emerytury

, mam serdecznie wszystkiego dość

.
Jadzieńko Kochana - Sławek ma zwykły aparat , kompaktowy , jest w nim funkcja panorama , ale nigdy z niej nie korzystałam . Janusz natomiast ma wypasiony Nikon , z 42 x zoom-em i jest w nim wiele opcji - niestety - nie potrafię sobie z wszystkimi poradzić . Często robię makro , a jest fajna funkcja 3D ...dająca obraz trójwymiarowy - za diabła nie chce mi wyjść .
Buziaki

, w ten paskudny wietrzny, deszczowy i ponury dzień - więc na poprawienie humoru ..Rosarium Uetersen na pniu i pierwsze kwiaty oleandra

.
Aniu - w lustrzance jest na pewno taka funkcja , zrób , a sama się przekonasz jaka to fajna zabawa - wszystko masz jak na dłoni . Taka opcja daje nam wiele możliwości , by mieć ogólny zarys ogrodu

.
Dla Ciebie ...skromna , ale jakże piękna lilia wodna i oxalis depressa
Iwuś...dopiero Twój pokaźny ogród , z równie pokaźną kolekcją rarytasów zrobiłby wrażenie ...spróbuj , bo wart jest tego , by go w ten sposób pokazać . Zwłaszcza piwonie , hosty - nie wspomnę o reszcie , która mnie niezmiennie zachwyca .
Dziękuję za miłe , ciepłe słowa

. Woda w ogrodzie ma i dobre i złe strony - coroczne czyszczenie oczka , rozbieranie wczesną wiosną całego otoczenia z kamieni , osłanianie roślin , wyławianie ryb . Potem pilnowanie , by mi roślin rosnących tuż przy oczku nie zeżarły ślimaki , które zagnieździły się pod kamieniami i ...uzupełnianie wody . Pomimo tego nie wyobrażam sobie , bym miała z niego zrezygnować .
Z dedykacją ...
Irenko ...było mi niezmiernie miło poznać Ciebie osobiście - szkoda tylko , że zostało zbyt mało czasu na pogawędkę ...nie tylko o ogrodzie i roślinach

.
Masz teraz na głowie dodatkowo kolejne wyzwanie w opiece nad Teściową - ale głęboko wierzę , że dasz radę

.
Dla Ciebie ...może Ci przypadnie do gustu ?
Gosiu / Margo 2 ...żartujesz - a dlaczego to miały by Cię nie lubić ostróżki - wszak są one - jak dla mnie bezproblemowe . Przedwczoraj kupiłam sześć kolejnych , sadzone są po dwie odmiany , w jedną doniczkę ...tylko 5 zł ...
Zobacz sama , jakie piękne

.
Ewo / drewutnia ...dziękuję , miło mi , ze podoba Ci się mój ogród

. Panorama już lepiej widoczna .
Mam dla Ciebie ...
Ewuniu / evluk ...trzymaj , trzymaj - przydadzą się

. Nic szczególnego nie przestawiam , nie zmieniam , by się przypodobać - jest - jak jest ...zobaczymy , co z tego wyniknie .
To nie jest temat na pisanie nawet małymi literami

.
Mam dla Ciebie coś ...szczególnego ...
I takie sobie ...