Mój ogród wśród łąk cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
wreszcie się otworzyły, piękne- a czy to ważne że bezimienne - tajemnicze piękne damy, jedna piękniejsza od drugiej 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu fajne zdjęcia z wycieczki wstawiłaś.
Platany to ciekawe drzewa. Zuzia zdolna i pracowita .
Pomocnica Ci rośnie.
Przepięknie róże kwitną, takie bujne i rozrośnięte, obsypane kwiatami.

Platany to ciekawe drzewa. Zuzia zdolna i pracowita .

Przepięknie róże kwitną, takie bujne i rozrośnięte, obsypane kwiatami.

Pięknie prezentują się Twoje różane panienki. Patrzę na Mary Rose - czy Swoją czymś podpierasz, czy naturalnie rośnie tak sztywno do góry? Moja ma wiotkie pędy i muszę na nią uważać.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć dziewczyny
Dzień miałam byle jaki taki, że
, ale jutro jeszcze jeden dzień w pracy, a potem długi weekend. Nareszcie
Paulinko - Zaglądałam do Ciebie, ale tam cisza....Ja się strasznie cieszę, że zaglądasz do mnie i tyle pięknych słów piszesz, ale też fajnie by było zobaczyć co tam u Ciebie słychać
Aguś - Agness - Dziękuję
Basiu - Ja mam feler z tymi nazwami, może kiedyś zapamiętam. Niektóre mają znaczniki, jeszcze ze szkółki, więc jestem cwana i podpisuję, a niektóre to po prostu moje róże i tyle. Może kiedyś dojdę do wprawy w określaniu nazwy, ale...to mi nie przeszkadzało do tej pory w życiu.
China Girl jest pięknotą, ale te pobielenia to raczej z mojej sztuki
robienia fotek rozjaśnionych, przekontrastowanych.
Aniu - Jak się cieszę, że wczorajszy deszcz podlał ogród. Dzisiaj też prawie, prawie...ale słońce wygrało. Tak by mogło być, jeden dzień deszczyk, co podleje, a potem
słoneczko co ogrzeje.
Aguś - Athshe - No tak, Bąkowo jest 2 km od Rulewa. Mogłaś wpaść
na kawkę do pałacu. Nie, nie kupowałam nic w Grupie. Byłam w Minikowie i stamtąd przywiozłam kwiaty do donic na taras. A ponieważ obecnie tarasu nie mam, więc ...nie mam też parcia na takie zdobienia. W przyszłym sezonie się bardziej pobawię w takie ukwiecenie. I skoczę do Grupy, chyba że wcześniej do Minikowa mnie wyciągną. A wczoraj koleżanka mi przypomniała, że były Dni Pola w Grubnie, to zaraz za Chełmnem. Fajna impreza, i mnie tam nie było.
Zapomniałam na śmierć.
Celinko - Dziękuję za miłe,ciepłe słowa
Karola - Mary Rose też należy do jednych z ulubionych. Bezproblemowa i piękna. Może w tym roku uda mi się z patyczków ją rozmnożyć. W zeszłym roku próbowałam i poniosłam klęskę. A żebyś Ty kochana zobaczyła mój kajet z zapiskami ....jesienią będę musiała jakiś skok na bank zorganizować
Pierogów z czereśniami jeszcze nie zrobiłam....jakoś tak schodzi nie w tą stronę ostatnio.
Małgoś - Pepsi wpadła jak tylko pojechałaś. Brudna i szczęśliwa. Że jej się chce z tym brzuchalem tak fruwać. A Twoje kiciunie śliczności. Masz już chętnych??
Twoje róże też widziałam. Piękne kwiaty.
Miłka - Ten kczaczor, który Ci się podoba nie ma imienia
. Podobno do Rosarium Utersen, ale pewności nie ma. Jest trochę dziwacznie przycięta, i dlatego stworzył się taki fajny krzaczek, bo generalnie to pokrój pnący, ale pędy ma dość mocne. Pachnie średnio, ale miły zapach, dyskretny. Chińska dziewczyna bardzo mi się podoba. Z żółtych mam jeszcze fresię, ale na razie zaszczyciła mnie byle jakim pączkiem.
Dorotko - Będą bezimienne przy takiej właścicielce. Znaczniki mi nie pasują....do wystroju , a ja szybko zapominam.
Tereniu - Dziękuję. Ja nawet myślałam o zasadzeniu platana w moim ogrodzie, ale....raczej dopiero moje prawnuki by podziwiały jego piękno.
Edi - W środku krzewu Mary R. jest trójnóg z bambusowych witek, ale tylko podpiera te środkowe gałęzie, reszta jakoś się trzyma w kupie, chociaż masz rację, takie wiotkie te gałązki ma.Ale radzi sobie. Te bardziej fruwające podpinam takimi spinkami do środka.
Jak ja lubię te wieżowce

i ten zestaw kolorów

Pozdrawiam. Dzisiaj Brazylia z Meksykiem gra, będą emocje..
-- 17 cze 2014, o 19:29 --
Dziewczyny, mam prośbę. Podczas długiego weekendu będę gościła w okolicach Otwocka. Podpowiecie jakie warto w okolicy szkółki zobaczyć?

Paulinko - Zaglądałam do Ciebie, ale tam cisza....Ja się strasznie cieszę, że zaglądasz do mnie i tyle pięknych słów piszesz, ale też fajnie by było zobaczyć co tam u Ciebie słychać

Aguś - Agness - Dziękuję

Basiu - Ja mam feler z tymi nazwami, może kiedyś zapamiętam. Niektóre mają znaczniki, jeszcze ze szkółki, więc jestem cwana i podpisuję, a niektóre to po prostu moje róże i tyle. Może kiedyś dojdę do wprawy w określaniu nazwy, ale...to mi nie przeszkadzało do tej pory w życiu.

Aniu - Jak się cieszę, że wczorajszy deszcz podlał ogród. Dzisiaj też prawie, prawie...ale słońce wygrało. Tak by mogło być, jeden dzień deszczyk, co podleje, a potem

Aguś - Athshe - No tak, Bąkowo jest 2 km od Rulewa. Mogłaś wpaść

Celinko - Dziękuję za miłe,ciepłe słowa

Karola - Mary Rose też należy do jednych z ulubionych. Bezproblemowa i piękna. Może w tym roku uda mi się z patyczków ją rozmnożyć. W zeszłym roku próbowałam i poniosłam klęskę. A żebyś Ty kochana zobaczyła mój kajet z zapiskami ....jesienią będę musiała jakiś skok na bank zorganizować

Pierogów z czereśniami jeszcze nie zrobiłam....jakoś tak schodzi nie w tą stronę ostatnio.
Małgoś - Pepsi wpadła jak tylko pojechałaś. Brudna i szczęśliwa. Że jej się chce z tym brzuchalem tak fruwać. A Twoje kiciunie śliczności. Masz już chętnych??
Twoje róże też widziałam. Piękne kwiaty.
Miłka - Ten kczaczor, który Ci się podoba nie ma imienia

Dorotko - Będą bezimienne przy takiej właścicielce. Znaczniki mi nie pasują....do wystroju , a ja szybko zapominam.
Tereniu - Dziękuję. Ja nawet myślałam o zasadzeniu platana w moim ogrodzie, ale....raczej dopiero moje prawnuki by podziwiały jego piękno.
Edi - W środku krzewu Mary R. jest trójnóg z bambusowych witek, ale tylko podpiera te środkowe gałęzie, reszta jakoś się trzyma w kupie, chociaż masz rację, takie wiotkie te gałązki ma.Ale radzi sobie. Te bardziej fruwające podpinam takimi spinkami do środka.

Jak ja lubię te wieżowce

i ten zestaw kolorów

Pozdrawiam. Dzisiaj Brazylia z Meksykiem gra, będą emocje..

-- 17 cze 2014, o 19:29 --
Dziewczyny, mam prośbę. Podczas długiego weekendu będę gościła w okolicach Otwocka. Podpowiecie jakie warto w okolicy szkółki zobaczyć?

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu prześliczne te ostróżki, ja mam niestety tylko jedną i brak miejsca na więcej, mimo, że bardzo bym chciała....
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu zestawienie szałwii i róż przepiękne
i widzę lilije się szykują do kwitnienia 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Małgoś, kotki zostają
ku uciesze dzieci , męża nie koniecznie
, u nas kotki niestety mają krótki żywot...
nie wiem kiedy Cię odwiedzę, padł nam samochód i wracałam z Niemiec na lawecie
,koszt takiej wycieczki masakra
, zapraszam do nas 

nie wiem kiedy Cię odwiedzę, padł nam samochód i wracałam z Niemiec na lawecie

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Małgosiu , za sprawą Pepsi powiększy Ci się rodzinka ,pewnie psiaczki będą takie ładne jak mamusia,
różyczkowo teraz wszędzie , Twoje imienne i bezimienne ładniutkie bez wyjątku ,

różyczkowo teraz wszędzie , Twoje imienne i bezimienne ładniutkie bez wyjątku ,

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Lilie już szykują się do kwitnienia

Dziś Kochana cos dodam u siebie

Polecam Ci Szkółkę Roślin Ozdobnych w Żabieńcu
Żabieniec, ul. Asfaltowa 12A,
05-500 Piaseczno
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Małgosiu ja nic Tobie nie polecę ale zapraszam przejazdem do siebie w sumie to niedaleko, tylko u mnie wirusek żołądkowy, jak się nie boisz to serdecznie zapraszam telefon masz?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu sporo masz róż, wiesz ile?
Tak jak Ciebie Aspirin nie zachwyciła tak mnie Bonica. Drugi rok i taka malutka niepozorna
Ty się o Pepsi nie martw ona dobrze wie co może a co nie
Życzę udanych zakupów i pięknego weekendu
Tak jak Ciebie Aspirin nie zachwyciła tak mnie Bonica. Drugi rok i taka malutka niepozorna

Ty się o Pepsi nie martw ona dobrze wie co może a co nie

Życzę udanych zakupów i pięknego weekendu

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Cóż za dzień. Na wydechu w pracy, żeby wszystko zostawić na kilka dni, i po powrocie nie zdziwić się
Po pracy szybkie zakupy, i niekoniecznie mi się je szybko udało zrobić, bo ludzie znów szturmowali sklepy. Położyłam się na chwilkę przed 16 - tą z gazetą, a obudziłam się po 19 - tej. Chyba musiałam odespać małe stresiki....Teraz pewnie zasnę dopiero nad ranem, bo moja norma na dobę to max 7 godzin.
Pati - Patusiu - Witaj serdecznie.
Aguś - Agness - Wepchniesz ostróżkę, dasz radę. To takie śliczne kwiaty. Ale masz rację, trochę miejsca potrzebują. Ja na nie wieżowce mówię.One się rozsiewają same???
Aniu - Uwielbiam kolor różowy i niebieski w ogrodzie. To takie energetyczne zestawienie. Wciąż mi za mało niebieskiego, powoli się to zmieni, bo nasiałam mnóstwo bylin w tym kolorze.
Małgoś - To przygody z autem nie zazdroszczę. Kosztów zwłaszcza. Pozapominałaś tyle roślinek przez pośpiech.
Grażynko - Dziękuję
Ja tylko chciałabym, żeby tych psiaczków było jak najmniej...Ale widząc Pepsi i jej gabaryty...może znów być 8 sztuk. Oby tylko nie więcej. Lista chętnych otwarta....
Paulinko - Dziękuję za namiary na Piaseczno. Ja się tam urodziłam
I nigdy nie byłam jako dorosła osoba.
Dorotko - Dziękuję za zaproszenie, żadnych wirusów ja się nie lękam, ale ...mamy dość napięte plany. Może i się by udało, ale z nami to tak bywa, że chcemy tyle ...a nie wychodzi. Jednakowoż
nie mówię nie, tylko ja chyba nie mam Twojego numeru
Marysiu - Kiedyś liczyłam moje róże, ale zapomniałam, chyba około 40 sztuk...Zawsze zimową porą mam takie plany, aby skatalogować moje wszystkie rośliny. Nie udało mi się do tej pory
Może jak przejdę na emeryturę, czyli za jakieś hm...20 lat
Aspirynka ładnie rośnie, ale ...może ja źle posadziłam, nie widać jej efektu, a bonica moja jest fajna, już ją lubię chociaż pierwszy rok. Może miałaś jakąś złą sadzonkę? Mi tak poszedł w krainę tęczy G.Thomas . Strasznie mi go żal.
A tutaj kochani mała porcja wieczornego obchodu zaspanej gospodyni

I nareszcie pierwszy kwiat Rapshody

Miłego wieczoru wszystkim. Czekamy na wynik Chile z Hiszpanią, na razie jest ciekawie

Pati - Patusiu - Witaj serdecznie.
Aguś - Agness - Wepchniesz ostróżkę, dasz radę. To takie śliczne kwiaty. Ale masz rację, trochę miejsca potrzebują. Ja na nie wieżowce mówię.One się rozsiewają same???
Aniu - Uwielbiam kolor różowy i niebieski w ogrodzie. To takie energetyczne zestawienie. Wciąż mi za mało niebieskiego, powoli się to zmieni, bo nasiałam mnóstwo bylin w tym kolorze.
Małgoś - To przygody z autem nie zazdroszczę. Kosztów zwłaszcza. Pozapominałaś tyle roślinek przez pośpiech.

Grażynko - Dziękuję

Paulinko - Dziękuję za namiary na Piaseczno. Ja się tam urodziłam

Dorotko - Dziękuję za zaproszenie, żadnych wirusów ja się nie lękam, ale ...mamy dość napięte plany. Może i się by udało, ale z nami to tak bywa, że chcemy tyle ...a nie wychodzi. Jednakowoż

Marysiu - Kiedyś liczyłam moje róże, ale zapomniałam, chyba około 40 sztuk...Zawsze zimową porą mam takie plany, aby skatalogować moje wszystkie rośliny. Nie udało mi się do tej pory

Aspirynka ładnie rośnie, ale ...może ja źle posadziłam, nie widać jej efektu, a bonica moja jest fajna, już ją lubię chociaż pierwszy rok. Może miałaś jakąś złą sadzonkę? Mi tak poszedł w krainę tęczy G.Thomas . Strasznie mi go żal.

A tutaj kochani mała porcja wieczornego obchodu zaspanej gospodyni

I nareszcie pierwszy kwiat Rapshody

Miłego wieczoru wszystkim. Czekamy na wynik Chile z Hiszpanią, na razie jest ciekawie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu mój GT też odszedł , bo dziczka zwyciężyła, ale zareklamowałam i dostałam nową piękną dużą roślinę
Bonica jest mniejsza od Twojej a drugi rok, pewnie coś jej nie pasuje. Muszę Cię zmartwić jak przeszłam na emeryturę to dopiero lizba roślin wzrosła
A poza tym jak widzę ile ich wypada co roku to mi się nie chce spisywać 

Bonica jest mniejsza od Twojej a drugi rok, pewnie coś jej nie pasuje. Muszę Cię zmartwić jak przeszłam na emeryturę to dopiero lizba roślin wzrosła

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Małgosiu
Wieczorny obchód piękny
Pierwszy kwiat Rapsody piękny
Ta Szkółkę Roślin Ozdobnych jest za Piasecznem w miejscowości Żabieniec przy drodze krajowej nr 79.
Miłego Udanego weekendu Ci życzę

Pierwszy kwiat Rapsody piękny

Ta Szkółkę Roślin Ozdobnych jest za Piasecznem w miejscowości Żabieniec przy drodze krajowej nr 79.
Miłego Udanego weekendu Ci życzę

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"