Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

wreszcie się otworzyły, piękne- a czy to ważne że bezimienne - tajemnicze piękne damy, jedna piękniejsza od drugiej ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu fajne zdjęcia z wycieczki wstawiłaś. ;:138
Platany to ciekawe drzewa. Zuzia zdolna i pracowita . ;:167 Pomocnica Ci rośnie. ;:108
Przepięknie róże kwitną, takie bujne i rozrośnięte, obsypane kwiatami. :)
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie prezentują się Twoje różane panienki. Patrzę na Mary Rose - czy Swoją czymś podpierasz, czy naturalnie rośnie tak sztywno do góry? Moja ma wiotkie pędy i muszę na nią uważać.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Cześć dziewczyny :wit Dzień miałam byle jaki taki, że :evil: , ale jutro jeszcze jeden dzień w pracy, a potem długi weekend. Nareszcie :heja

Paulinko - Zaglądałam do Ciebie, ale tam cisza....Ja się strasznie cieszę, że zaglądasz do mnie i tyle pięknych słów piszesz, ale też fajnie by było zobaczyć co tam u Ciebie słychać :wit

Aguś - Agness - Dziękuję :wit

Basiu - Ja mam feler z tymi nazwami, może kiedyś zapamiętam. Niektóre mają znaczniki, jeszcze ze szkółki, więc jestem cwana i podpisuję, a niektóre to po prostu moje róże i tyle. Może kiedyś dojdę do wprawy w określaniu nazwy, ale...to mi nie przeszkadzało do tej pory w życiu. :D China Girl jest pięknotą, ale te pobielenia to raczej z mojej sztuki :evil: robienia fotek rozjaśnionych, przekontrastowanych. :wit

Aniu - Jak się cieszę, że wczorajszy deszcz podlał ogród. Dzisiaj też prawie, prawie...ale słońce wygrało. Tak by mogło być, jeden dzień deszczyk, co podleje, a potem :D słoneczko co ogrzeje. :wit

Aguś - Athshe - No tak, Bąkowo jest 2 km od Rulewa. Mogłaś wpaść ;:196 na kawkę do pałacu. Nie, nie kupowałam nic w Grupie. Byłam w Minikowie i stamtąd przywiozłam kwiaty do donic na taras. A ponieważ obecnie tarasu nie mam, więc ...nie mam też parcia na takie zdobienia. W przyszłym sezonie się bardziej pobawię w takie ukwiecenie. I skoczę do Grupy, chyba że wcześniej do Minikowa mnie wyciągną. A wczoraj koleżanka mi przypomniała, że były Dni Pola w Grubnie, to zaraz za Chełmnem. Fajna impreza, i mnie tam nie było. :evil: Zapomniałam na śmierć. :wit

Celinko - Dziękuję za miłe,ciepłe słowa :wit

Karola - Mary Rose też należy do jednych z ulubionych. Bezproblemowa i piękna. Może w tym roku uda mi się z patyczków ją rozmnożyć. W zeszłym roku próbowałam i poniosłam klęskę. A żebyś Ty kochana zobaczyła mój kajet z zapiskami ....jesienią będę musiała jakiś skok na bank zorganizować :wink:
Pierogów z czereśniami jeszcze nie zrobiłam....jakoś tak schodzi nie w tą stronę ostatnio.

Małgoś - Pepsi wpadła jak tylko pojechałaś. Brudna i szczęśliwa. Że jej się chce z tym brzuchalem tak fruwać. A Twoje kiciunie śliczności. Masz już chętnych??
Twoje róże też widziałam. Piękne kwiaty.

Miłka - Ten kczaczor, który Ci się podoba nie ma imienia :( . Podobno do Rosarium Utersen, ale pewności nie ma. Jest trochę dziwacznie przycięta, i dlatego stworzył się taki fajny krzaczek, bo generalnie to pokrój pnący, ale pędy ma dość mocne. Pachnie średnio, ale miły zapach, dyskretny. Chińska dziewczyna bardzo mi się podoba. Z żółtych mam jeszcze fresię, ale na razie zaszczyciła mnie byle jakim pączkiem. :D

Dorotko - Będą bezimienne przy takiej właścicielce. Znaczniki mi nie pasują....do wystroju , a ja szybko zapominam.

Tereniu - Dziękuję. Ja nawet myślałam o zasadzeniu platana w moim ogrodzie, ale....raczej dopiero moje prawnuki by podziwiały jego piękno.

Edi - W środku krzewu Mary R. jest trójnóg z bambusowych witek, ale tylko podpiera te środkowe gałęzie, reszta jakoś się trzyma w kupie, chociaż masz rację, takie wiotkie te gałązki ma.Ale radzi sobie. Te bardziej fruwające podpinam takimi spinkami do środka. :wit

Jak ja lubię te wieżowce

Obrazek

i ten zestaw kolorów

Obrazek

Pozdrawiam. Dzisiaj Brazylia z Meksykiem gra, będą emocje.. ;:136

-- 17 cze 2014, o 19:29 --

Dziewczyny, mam prośbę. Podczas długiego weekendu będę gościła w okolicach Otwocka. Podpowiecie jakie warto w okolicy szkółki zobaczyć? :D
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

:wit Zupełnie nie wiem czemu mnie tu jeszcze nie było, ale już naprawiam swój błąd i biorę się za przegląd Twoich wątków ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu prześliczne te ostróżki, ja mam niestety tylko jedną i brak miejsca na więcej, mimo, że bardzo bym chciała....
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu zestawienie szałwii i róż przepiękne ;:63 i widzę lilije się szykują do kwitnienia ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Małgoś, kotki zostają :D ku uciesze dzieci , męża nie koniecznie ;:224 , u nas kotki niestety mają krótki żywot...
nie wiem kiedy Cię odwiedzę, padł nam samochód i wracałam z Niemiec na lawecie :evil: ,koszt takiej wycieczki masakra :evil: , zapraszam do nas :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj Małgosiu , za sprawą Pepsi powiększy Ci się rodzinka ,pewnie psiaczki będą takie ładne jak mamusia, ;:215
różyczkowo teraz wszędzie , Twoje imienne i bezimienne ładniutkie bez wyjątku , ;:3
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Małgosiu Ostróżki piękne. Piękne zestawienie kolorów szałwi z różowymi różyczkami :D
Lilie już szykują się do kwitnienia :tan
Dziś Kochana cos dodam u siebie :roll:
Polecam Ci Szkółkę Roślin Ozdobnych w Żabieńcu
Żabieniec, ul. Asfaltowa 12A,
05-500 Piaseczno
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Małgosiu ja nic Tobie nie polecę ale zapraszam przejazdem do siebie w sumie to niedaleko, tylko u mnie wirusek żołądkowy, jak się nie boisz to serdecznie zapraszam telefon masz?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu sporo masz róż, wiesz ile?
Tak jak Ciebie Aspirin nie zachwyciła tak mnie Bonica. Drugi rok i taka malutka niepozorna :?
Ty się o Pepsi nie martw ona dobrze wie co może a co nie :lol:
Życzę udanych zakupów i pięknego weekendu ;:4
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Cóż za dzień. Na wydechu w pracy, żeby wszystko zostawić na kilka dni, i po powrocie nie zdziwić się :wink: Po pracy szybkie zakupy, i niekoniecznie mi się je szybko udało zrobić, bo ludzie znów szturmowali sklepy. Położyłam się na chwilkę przed 16 - tą z gazetą, a obudziłam się po 19 - tej. Chyba musiałam odespać małe stresiki....Teraz pewnie zasnę dopiero nad ranem, bo moja norma na dobę to max 7 godzin.

Pati - Patusiu - Witaj serdecznie.

Aguś - Agness - Wepchniesz ostróżkę, dasz radę. To takie śliczne kwiaty. Ale masz rację, trochę miejsca potrzebują. Ja na nie wieżowce mówię.One się rozsiewają same???

Aniu - Uwielbiam kolor różowy i niebieski w ogrodzie. To takie energetyczne zestawienie. Wciąż mi za mało niebieskiego, powoli się to zmieni, bo nasiałam mnóstwo bylin w tym kolorze.

Małgoś - To przygody z autem nie zazdroszczę. Kosztów zwłaszcza. Pozapominałaś tyle roślinek przez pośpiech. :wit

Grażynko - Dziękuję ;:196 Ja tylko chciałabym, żeby tych psiaczków było jak najmniej...Ale widząc Pepsi i jej gabaryty...może znów być 8 sztuk. Oby tylko nie więcej. Lista chętnych otwarta.... :wink:

Paulinko - Dziękuję za namiary na Piaseczno. Ja się tam urodziłam :D I nigdy nie byłam jako dorosła osoba.

Dorotko - Dziękuję za zaproszenie, żadnych wirusów ja się nie lękam, ale ...mamy dość napięte plany. Może i się by udało, ale z nami to tak bywa, że chcemy tyle ...a nie wychodzi. Jednakowoż :wink: nie mówię nie, tylko ja chyba nie mam Twojego numeru :(

Marysiu - Kiedyś liczyłam moje róże, ale zapomniałam, chyba około 40 sztuk...Zawsze zimową porą mam takie plany, aby skatalogować moje wszystkie rośliny. Nie udało mi się do tej pory :D Może jak przejdę na emeryturę, czyli za jakieś hm...20 lat :D
Aspirynka ładnie rośnie, ale ...może ja źle posadziłam, nie widać jej efektu, a bonica moja jest fajna, już ją lubię chociaż pierwszy rok. Może miałaś jakąś złą sadzonkę? Mi tak poszedł w krainę tęczy G.Thomas . Strasznie mi go żal. :wit

A tutaj kochani mała porcja wieczornego obchodu zaspanej gospodyni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nareszcie pierwszy kwiat Rapshody

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru wszystkim. Czekamy na wynik Chile z Hiszpanią, na razie jest ciekawie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu mój GT też odszedł , bo dziczka zwyciężyła, ale zareklamowałam i dostałam nową piękną dużą roślinę :D
Bonica jest mniejsza od Twojej a drugi rok, pewnie coś jej nie pasuje. Muszę Cię zmartwić jak przeszłam na emeryturę to dopiero lizba roślin wzrosła :uszy A poza tym jak widzę ile ich wypada co roku to mi się nie chce spisywać ;:185
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Małgosiu :wit Wieczorny obchód piękny :)
Pierwszy kwiat Rapsody piękny :D
Ta Szkółkę Roślin Ozdobnych jest za Piasecznem w miejscowości Żabieniec przy drodze krajowej nr 79.
Miłego Udanego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”