Paulii - tak, w wątku u Pati zapamiętałam dzięki Tobie
Gailardię
Bardzo dziękuję za stokrotkę afrkańską - przynajmniej nie będe miała złudzeń. To tez kupiłam u tej samej osoby co te "czerwone" dalie. Ta stokrotka to miał być wieloletni złocień... A tu masz - czytam, że to jednoroczna roślinka. Dziękuję!
Agatko - clematis jest bardzo wdzięczny za pochwałę, postara się kwitnąć jak nadłużej i jak najpiękniej.
Bardzo się cieszę, że udało mi się go wyprowadzić do takiego kwitnienia. Nie liczyłam na aż taki koncert.
Ale byłam pewna, że jest fioletowy, tak mi mówiono. Stąd to zaskoczenie co do kolorku.
A ten co jest to troszkę weselszy na tej ciemnej ścianie.
Bardzo dziękuję za podpowiedż nazwy trawy - zobaczę i dam znac czy to własnie ta, bo wiem jakie ma meić kłosy
Kasiu - ostry przyjaciel upodabnia się za wszelką cenę do laurowiśni, podgapiacz
A teraz ja nie pomyślałam o zależności dalii i róży co do kolorku - fajnie to wyjasniłaś
Pati - no ja próbuje zaingerować tylko w hortensję - nie wiem z jakim skutkiem kolorkowym. Dopiero sie okaże czy potrafię kolorki wyczarować.
A zmiana barw to tylko dowcipność roślinek, no bo jakby co innego... Chyba, że to znowu za sprawą ślimaków.
Reniu - ależ pięknie o różach napisałaś... Czyli nie ma brzydkich róż, tylko słońca czasem brak....
Ja w sumie bardzo się cieszę, że mnie pchnęłaś w ramiona dalii. Teraz Ty kupuj, kupuj - są warte zachodu...
Teraz już to wiem
Justynko - może warto Twej hortensji dać jeszcze jedną szansę. Z tego co wiem, to w różnych rejonach róznie się z nią obchodzi by kwitła następnego roku. Ja podpatrywałam jak jest w innych ogrodach u nas, troszkę podpytałam tu na FO i jest piękna i wielka! Udało się.
A czasami trzeba wymienić na bardziej kwitnący krzewek, zgadza się - tak jak sobie to teraz obiecujesz...
Mojej znajomej nie kwitnie już od trzech lat - chce mi ją dać bo nie chce tamtej hortensji ogrodowej więcej na swoje oczy widzieć.
Chętnie przyjmę, by sprawdzić czy to taki ciężki okaz, czy zła pielęgnacja (mówiła, że nie cięła wiosną. W tym roku też ani śladu po choćby jednym pączuniu).
Czasami faktycznie lepiej wymienić stary model na nowy