Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marysiaaa
500p
500p
Od: 18 wrz 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Beaby, jakie śliczne dalie! ;:3
Ja miałam czerwoną Red Cap w ubiegłym roku, ale nie przetrwała zimy w piwnicy sąsiada. :(
Mam do nich sentyment, bo moja mama miała ich bardzo dużo, ogromne karpy, ale pewnej jesieni nie poradziłyśmy sobie z wykopaniem i zostały tam na zimę. :oops: Szkoda mi ich było, ale nie miał kto nam pomóc z wykopywaniem.

Róża czerwona - piękna. ;:138 Moje kolory!
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To co im zrobilas ,ze kolor zmienily :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit
Całe szczęście, że te dalie są dość ładne, bo chyba bym reklamowała ;:223 Ale prezentują się całkiem, całkiem.
Pewnie za takimi czerwonymi chodzę, o których piszesz - tymi z sentymentem.
Ja też bardzo lubię czerwony w ogrodzie, tylko jakoś mam pecha w tym roku co do tego kolorku... ;:65
nawet lobelii czerwonej dostać nie mogę, ani pysznogłówki :roll:

Może teraz będzie lepiej widać tę różę NN:
Obrazek

Pati - to po prostu takie zwyczajne czary-mary, które pewnie już nie raz nie jedna z nas także przerabiała - wystarczy zaufać sprzedawcy...... ;:131
Kupowałam jak jeszcze były w pąku, pani zapewniała, że są czerwone...

A to ta trawa ozdobna - nadal nie kojarzę nazwy:
Obrazek

Mała sadzonka złocienia / bardzo mi jego kolorek odpowiada /:
Obrazek

Dzisiaj hortensja nadal bialuśka:
Obrazek

Oset jak oset - ale ten jeden bardzo mi się podoba. Żeby go nie naruszyć podczas koszenia podniosłam mu dwa ramionka w górę i od tamtego czasu rośnie w górę. Już ma 1,50 wysokości - ale heca...
Zaraz zakwitnie, laurowiśni wcale jak na razie nie przeszkadza, mimo, że rosną ramię w ramię:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

witaj Beatko :wit Piękna różyczka Ci zakwitła :D
Powojnik ślicznie Ci zakwitł pięknie rośnie i przepięknie kwieciem obsypany ;:173
Niskie dalie w pięknym kolorku są.
Trawa ozdobna śliczna. To co nazwałaś złocieniem to nie jest złocień tylko Stokrotka afrykańska (osteospermum).
Hortensja pięknie kwitnie. :) Oset fajny.
Beaby pisze:Witam! ;:196 ;:196 ;:196
Paulii - no to mamy kolejną hortensjową zagadkę / zwykła czy karłowa /.
Bardzo Ci dziękuję, że chyba wreszcie po X latach zapamiętałam nazwę ulubionego kwiatka Gailardia .
Dopiero po Twoim wpisie weszło do mojej ;:223 ;:304
Mówisz pewnie o moim wpisie u patusia336 :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Hortensja super, masz dobry wplyw na rosliny,jak nawet kolory zmieniaja. :heja
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Ale przegapiłam..net mi siadł ;:223 Dalie zapewne zbladły z zachwytu nad pięknem róży i nie chciały jej robić konkurencji 8-) Wszystko pięknie kwitnie, a na kolczastego przyjaciela to pewnie niedługo trzeba będzie z zadarta głową patrzeć :shock:
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Dalie cudne , chyba zacznę ich więcej kupować , takie cuda z kolorami nawet w renomowanych szkółkach się zdarzają ,w piątek reklamowałam w Rosarium kolor róży która powinna być różowo pomarańczowa a jest biała ,kazali sobie przysłać zdjęcie , wysłałam zobaczymy co odpowiedzą .
Hortensja cudna ,u mnie dopiero ledwo zawiązane kwiaty ,też mam białą . Róża piękna ( a jaka ma być , brzydkiej to ja nie widziałam :;230 )
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Clematis cudny ;:138 Tez je bardzo lubie i mam kilka u siebie :) Jak juz zaczną kwitnąc to co roku maja więcej kwiatów :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Hortensja ładna na mojej jest jeden pączek już któryś raz z rzędu chyba pójdzie do wymiany na inną :wink:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beaby pisze:Marysiu :wit

A to ta trawa ozdobna - nadal nie kojarzę nazwy:
Obrazek
Znawcą nie jestem ale ta trawa trochę wygląda jak hakonechloa ?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Paulii - tak, w wątku u Pati zapamiętałam dzięki Tobie Gailardię ;:168

Bardzo dziękuję za stokrotkę afrkańską - przynajmniej nie będe miała złudzeń. To tez kupiłam u tej samej osoby co te "czerwone" dalie. Ta stokrotka to miał być wieloletni złocień... A tu masz - czytam, że to jednoroczna roślinka. Dziękuję!

Agatko - clematis jest bardzo wdzięczny za pochwałę, postara się kwitnąć jak nadłużej i jak najpiękniej.
Bardzo się cieszę, że udało mi się go wyprowadzić do takiego kwitnienia. Nie liczyłam na aż taki koncert.
Ale byłam pewna, że jest fioletowy, tak mi mówiono. Stąd to zaskoczenie co do kolorku.
A ten co jest to troszkę weselszy na tej ciemnej ścianie.
Bardzo dziękuję za podpowiedż nazwy trawy - zobaczę i dam znac czy to własnie ta, bo wiem jakie ma meić kłosy ;:168

Kasiu - ostry przyjaciel upodabnia się za wszelką cenę do laurowiśni, podgapiacz ;:209
A teraz ja nie pomyślałam o zależności dalii i róży co do kolorku - fajnie to wyjasniłaś :tan

Pati - no ja próbuje zaingerować tylko w hortensję - nie wiem z jakim skutkiem kolorkowym. Dopiero sie okaże czy potrafię kolorki wyczarować.
A zmiana barw to tylko dowcipność roślinek, no bo jakby co innego... Chyba, że to znowu za sprawą ślimaków. :;230

Reniu - ależ pięknie o różach napisałaś... Czyli nie ma brzydkich róż, tylko słońca czasem brak.... ;:170
Ja w sumie bardzo się cieszę, że mnie pchnęłaś w ramiona dalii. Teraz Ty kupuj, kupuj - są warte zachodu...
Teraz już to wiem :D

Justynko - może warto Twej hortensji dać jeszcze jedną szansę. Z tego co wiem, to w różnych rejonach róznie się z nią obchodzi by kwitła następnego roku. Ja podpatrywałam jak jest w innych ogrodach u nas, troszkę podpytałam tu na FO i jest piękna i wielka! Udało się.
A czasami trzeba wymienić na bardziej kwitnący krzewek, zgadza się - tak jak sobie to teraz obiecujesz...
Mojej znajomej nie kwitnie już od trzech lat - chce mi ją dać bo nie chce tamtej hortensji ogrodowej więcej na swoje oczy widzieć.
Chętnie przyjmę, by sprawdzić czy to taki ciężki okaz, czy zła pielęgnacja (mówiła, że nie cięła wiosną. W tym roku też ani śladu po choćby jednym pączuniu).
Czasami faktycznie lepiej wymienić stary model na nowy :D
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

To mnie zastrzeliłaś tą laurowiśnią :shock: Musiałam googlować ;:306 Ale krzaczek zacny, nie ma co :uszy A kolorki Twego kwiecia, czy bledsze, czy bardziej w czerwień, i tak cieszy oko ;:333
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Beatko czy masz na myśli każdy stary model na inny młodszy ,....ładniejszy......z lepszym samochodem :;230 :;230 ;:224
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

To czekam na fotki Twojego czary- mary, ale tak powaznie, kwiatki pieknie Ci rosna i czary nie sa potrzebne.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata, jak ta trawa ma miec kłosy to chyba jednak nie hakonechloa :oops: Ale tak jakokoś te jej liście mi się skojarzyły :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”