Moje odcienie zieleni
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje odcienie zieleni
W jakich warunkach warunkach u Ciebie rośnie kerri że tak pięknie kwitnie?
Kwitnie i drugi pąk, ten jest w łatwiej dostęnym miejscu, a pod spodem szykuje się kolejny. W sumie na chwilę obecną naliczyłam 4 
A te kwitnące wyglądają, jakby od środka szykowąły już nowe kwiatki
Tesiu kochana, hojka stoi u mnie na zachodnim oknie, zimowała na południowym, ale teraz za bardzo ją słonko przypiekało.

A te kwitnące wyglądają, jakby od środka szykowąły już nowe kwiatki

Tesiu kochana, hojka stoi u mnie na zachodnim oknie, zimowała na południowym, ale teraz za bardzo ją słonko przypiekało.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Zachwycające kwiaty
Ja mam kerri dopiero w trakcie ukorzeniania, będzie na zachodnim parapecie i mam nadzieję że kiedyś też będę mogła się pochwalić takimi kwiatami

Ja mam kerri dopiero w trakcie ukorzeniania, będzie na zachodnim parapecie i mam nadzieję że kiedyś też będę mogła się pochwalić takimi kwiatami

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Piekne kwitnienie kerrii... No i "na bogato"!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Zaszalała z kwiatami twa kerrii;). Może i ja się za rok, czy dwa doczekamu moich kwiatów. Chociaż u mnie hoje jakość rosnąć pięknie rosną, ale kwitnąć nie za bardzo mają ochotę
.

-
- 100p
- Od: 23 cze 2009, o 17:49
Śliczne kwiatki kerri, moja też coś wykluwa, ale nie wiem czy nie zasuszy tak jak pozostałych 

moje kwiaty
pozdrawiam Iwona
pozdrawiam Iwona
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wy nad tymi hojami to chyba jakieś czary odprawiacie, że one tak rosną i kwitną!
A ja mam takie pytanie w ogóle - jak tam siewki osteo? Siałaś je z własnych nasion? W ogóle nadające się nasiona to tylko te takie "upasione", grubsze niż reszta - tak? Bo tak planuję zebrać nasiona ze swojego w tym roku
A ja mam takie pytanie w ogóle - jak tam siewki osteo? Siałaś je z własnych nasion? W ogóle nadające się nasiona to tylko te takie "upasione", grubsze niż reszta - tak? Bo tak planuję zebrać nasiona ze swojego w tym roku

Siałam, siałam.. niestety nie dopilnowałam siewek na balkonie (mam 7-mio miesięczną córeczkę) i wszystkie co do jednej mi padły...
i te sklepowe i te moje. Moich miałam tylko 5-6 nasionek, kupiłam już zapyloną, u mnie na balkonie nie przybyło rok temu ani jedno nasionko (choć teść ma ul i pszczoły i inne owady latają). Z moich wzeszło mi 100%, a sklepowe marniutko....

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Gratuluję obfitego kwitnienia kerri 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Długo mnie nie było... chyba zrobiłam sobie wakacyjną przerwę
Starałam się uwieczniać to, co się dzieje, przynajmniej na balkonie i dobrze, bo po sierpniowym kilkutygodniowym wyjeździe 90% balkonu uschło... o dzięki Ci teściowo i mężu za tak wspaniałą opiekę nad moimi roślinkami ...
Motylek - mój wielki tegoroczny zachwyt. Kwitł bardzo długo i bardzo obficie, mam nasionka, ciekawe, czy uda się w nich w przyszłym roku wyhodować takie roślinki jak ta kupiona.

Mój balkonowy must have

A to spacerowo:

-- 12 wrz 2014, o 09:20 --
Bogactwo kolorów i wzorów u wilca arlekin

Wreszcie udała mi się tunbergia

Dobrze wydane 2zł

Motylek - mój wielki tegoroczny zachwyt. Kwitł bardzo długo i bardzo obficie, mam nasionka, ciekawe, czy uda się w nich w przyszłym roku wyhodować takie roślinki jak ta kupiona.
Mój balkonowy must have

A to spacerowo:
-- 12 wrz 2014, o 09:20 --
Bogactwo kolorów i wzorów u wilca arlekin

Wreszcie udała mi się tunbergia

Dobrze wydane 2zł

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
WOW, fotki genialne
Fuksje prześliczne
i przypomniałaś mi że gdzieś miałam nasionka motylka 

Fuksje prześliczne

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Fuksje pięknie kwitły
A motylek- nie znałam, zapamiętałam, bo warto
Ładna, delikatna roślinka. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Miałam też kupione, wysiałam przed domem, gleba chyba im nie posłużyła, wyrosły na jakieś.... 10cm!!Niunia1981 pisze:WOW, fotki genialne![]()
Fuksje prześlicznei przypomniałaś mi że gdzieś miałam nasionka motylka
Ja na pewno będę co roku kupować, na wiosnę spróbuję też wysiać zebrane nasionka, kupione w pakiecie niestety, jak pisałam wyżej okazały się u mnie porażką i kwiat był inny.elcia1974 pisze:Fuksje pięknie kwitłyA motylek- nie znałam, zapamiętałam, bo warto
Ładna, delikatna roślinka.
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten motylek
Nawet nie znałam takiej roślinki...Lubią go szkodniki? Z doświadczenia wiem, że to, co najpiękniejsze jest i najsmaczniejsze
Kolory wilca powaliły mnie na kolana
I wielkie brawa dla fuksji

Kolory wilca powaliły mnie na kolana

I wielkie brawa dla fuksji

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
"Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nie cytuj postu jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim"./Iwona
A nie, żadne szkodniki go nie zaatakowały, wykończył go tylko brak wody
A trzeba przyznać, że coś u mnie na balkonie siedzi, bo niektóre rośliny atakuje, ale motylka się nie tykało. Ale jeszcze raz podkreślę - polecam roślinki od hodowców, z nasion niestety nie są tak piękne 
A nie, żadne szkodniki go nie zaatakowały, wykończył go tylko brak wody