IWONA1311 pisze:
Dagmara,
Fajnie że załozyłaś swój wątek, ten storczyk z przeceny wcale nie wygląda na takiego zdechlaczka- jak na moje oko ma się całkiem dobrze. Hipeastrum też ładnie zakwitło, ja mam chyba ze 6 cebulek ale jakoś w tym roku się zbuntowały i nie zakwitly może w przyszły roku doczekam się kwiatków. Jak już wsiąkłaś po tygodniu na forum to już teraz będzie Ci szybko przybywało kwiatków, uważaj bo może Cię dopaść jedna z powszechnie panujących tu chorób( storczykoza, fiołkoza, hojoza itp)
Niech Twoje kwiatki zdrowo rosną i obficie kwitną ciesząc przy tym Twoje i nasze oczy.
To ostatnie zdjęcie gerbery bardzo mi się podoba

Wszystkie te storczyki przecenione były w podobnej formie, ale inne miały ładniejsze korzenie, trzy dolne listki są też mocno klapnięte i trochę pomarszczone, ale liczę, że odzyska formę ;)
Ja mam tendencje do fiołkozy, czego dowody poniżej ;) Mieszkam daleko od miasta i rzadko gdzieś bywam i mam ograniczone możliwości nabywania w ogóle czegokolwiek, dlatego kwiatków nie będzie zbyt szybko u mnie przybywać, chyba, że wciągną mnie internetowe zakupy, ale nie przepadam za nimi ..
oksi pisze:
ciekawy kolorek ma storczyk i reszta roslin ładnie kwitnie

tasikk pisze:Hipeastrum cudenko. Slicznie kwitnie
Monik27 pisze: psześliczne kwiatuszki i hipeastrum tak uroczo kwitnie
nusia pisze:
Śliczny ,cudny storczyk

i hippeastrum.
Dziękuję, mi też się podobają

w przyszłym roku postaram się kupić jeszcze inne kolory hippeastrum, bardziej pstrokate ;)
Arkadius121 pisze:Witaj Dagg
Wygospodarowałem dziś odrobinę czasu i jestem wreszcie u Ciebie.Oniemiałem na widok hippeastrum-super, a zdjęcia rewelka!
Pozdrawiam
P.S.Jak będziesz wyprowadzała grubosza na Bonsai,to wsadź młodego najpierw do malutkiej doniczki aby szedł w pień a nie w korzenie!
Dziękuję za cenną radę! Jeszcze nie miałam okazji odwiedzić szwagierki, ale już nie mogę się doczekać, choć nie jestem pewna na 100% czy ma grubosza!
Mój fiołeczek przygotowuje się do kwitnienia

Na dzień dzisiejszy to mój jedyny fiołek