Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martusiu ależ ta semiplena cudna ;:167 kolejna w której się zakochałam, a kompociki i ja dziś robiłam z truskawek, jagódek i botwinkę w słoki pakowałam :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto melduję, że lwie paszcze zakupione. Mam nadzieję, że kiedyś dochowam się, takiego poletka, jak Twoje.
Na jednym ze zdjęć zauważyłam terakotowe donice. Zdradź mi, co w nich rośnie ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A ja obejrzałam z rana a nie na dobranoc. :;230
Śliczne widoki, piwonie cudowne i te ostróżki jak ślicznie się komponują. ;:138 ;:138
Róża śliczna jedna jak i druga ale te truskawki narobiły mi apetytu, ślinka leci. :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu o jak przyjemnie obejrzeć ogród kwitnący bardzo miła odmiana po pobycie na działce.
Nic nie będę pisać bo brak słów wszystko zachwyca i kwiaty i kompozycje ;:180
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś ja też robię kompociki ;:108 co prawda głównie aroniowo jabłkowe, bo truskawy idą głównie na marmoladki ;:224 Kapitalne jest to zdjęcie koło kompocików, to z widoczną siatką ogrodzeniową. Ludzie to pewnie idą tamtędy i oczy zostawiają u ciebie w ogrodzie. Sama bym tak zrobiła, chociaż niecierpię takiego gapiostwa ;:224
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Martuniu ja już nie wiem co mam napisać :roll: ....uwielbiam te kwietne łany, szałwie, gożdziki, ostróżki, lwie paszcze wszystko takie piękne ale róża semiplena po prostu wymiata ;:63 ;:180
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Anetko,mój przepis na kompoty jest w III wątku na str 45 i uwagi do niego ,jak dziewczyny pytały o szczegóły ,bo moje kompoty robię bez pasteryzacji ,owoce są w nich surowe ,fajnie że w moim ogrodzie można odpocząć,pozdrawiam i miłego dnia zyczę :wit ;:196

Aniu,ja co roku robię 500 kompotów ,bo też czym innym nie możemy się napoić a chemii nie zamierzam pić jak pisałam do Anetki owoce są w nich surowe ,ja tych kompotów nie pasteryzuję ,na 500 słoików ani jeden nie zepsuty przepis jest III wątku na str 45 i tam jest moja spiżarnia ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,robiłaś kompoty z leśnych jagódek?,według mojego przepisu tylko jagody nie nadają sie na surowo w kompocie ,bo fermentują ,a botwinkę kroję drobno i idzie do woreczków do zamrażarki ,nie robię w słoiczkach ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168

Iwonko heliofitko cieszę się ,że lwie paszcze kupione i teraz będziesz miała z roku na rok,w donicach są surfinie ,dopiero zasadzone ,na wiosnę były bratki ,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Kasiu,rośliny zakwitły ze wzmożoną siłą ,cieszę sie ,że kupiłam te ostróżki ,są niewyobrażalnie piękne ,teraz czekam na kępy ostróżkowe ,kompociki robię ze wszystkich owoców po kolei jak dojrzewają ,robię ich 500 szt miłego dnia i buziaczki ;:168

Dorotko,dziękuję za miłe słowa ,zawsze zapraszam na spacerek ,buziaczki dla Ciebie ;:196

nifredil,ja też robie z aronii kompocik ,bo jest bardzo zdrowa ,czasem ktoś się zapląta koło mojego domu ,to prosi ,czy może wejść ,dziękuję za odwiedziny i zapraszam znowu,miłego dnia życzę ;:168

Aniu,witaj cieszę sie ,że Ci sie podoba ,a róża dała popis,zernęłam na zdjęcie z tamtego roku ,to jest 2 razy większa tak rośnie ,nigdy na nic nie choruje i nigdy nie ma na niej mszycy pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

A widzisz , Martuś uzmysłowiłaś mi,że M wczoraj wyrzucił na kompost sporą wiąchę botwinki po przerwaniu a można by ją zamrozić.Ale jeszcze ma przerywać więc już nie dam wyrzucić ! Nigdy nie mroziłam botwinki...robiłam w słoikach owszem ale mrożenie bardziej mi odpowiada bo mniej roboty! :) Nie cierpię robienia przetworów ! Onegdaj Teściowa mnie przetrenowała ;:306 w tej materii . Znosiła mi na raz takie ilości owoców do przerobienia , że nie mogłam sobie poradzić..praca , małe dzieci ;:oj ;:oj ...pozostał mi wielki uraz...Chociaż ostatnio wracam do przetwarzania ale w niewielkich ilościach jednorazowo i tak lubię! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś jak u Ciebie :?: bo u mnie ładna pogoda, ale głowa pobolewa i czekam aż przestanie, żeby dalej walczy z trawą. Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na zdjęcia. ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś dziękuję, już sobie wrzuciłam do ulubionych ;:196 Dziadek dzwonił że na wsi się jagody leśne zaczynają też może pomyśle, ale doczytałam że z nich na surowo to nie można... Czereśnie też mnie kuszą na taki kompocik :roll: W zeszłym roku robiłam też z jeżyn po raz pierwszy i pyszny był :tan

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Troszkę kwiatuszków dla miłego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje nowe różyczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iglica kwitnie dalej
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś dziękuje za spacerek :heja ;:196

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jest moja cudna ...dziękuję ;:196 i róża takie piękne ;:167 o iglicy muszę pamiętać to już teraz mogę iść tyrać do ogrodu. Buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

;:202 Jak w raju ! ale masz piękne róże , ta ciemny róż to taka mała różyczka płożąca ?
Ja wysiałam ostróżki mix :) zobaczymy jakie kolory wyjdą na drugi rok ...

Iglica jaka ciekawa ...
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Oooo Martuś-zaczynają Ci kwitnąć te cudowne białe irysy, którymi się zawsze u Ciebie zachwycam. ;:167

Martuś ja kompoty zazwyczaj pasteryzowałam, ale w tym roku spróbuję tak jak Ty. Tak bez pasteryzacji to zazwyczaj robię jabłka do szarlotek czy leczo z cukinii :) A propo jabłek-zdradzę Ci super przepis na marmoladę czy jak to tam nazwać -używam tego zazwyczaj do naleśników lub szarlotki. Chodzi nie o smak (ten jest tradycyjny) a o łatwość robienia.
Jabłka obieram, dzielę na cząstki i do gara, zasypuję cukrem-tak na oko i zostawiam na całą noc pod przykryciem. Dopiero rano włączam kuchenkę-najpierw na troszkę większy gaz żeby się zagotowało, a później na minimalny i tak duszę 2-3 godziny. Sztuka polega na tym, żeby nie zamieszać ani razu. Nigdy mi się nie przypaliło, a zrobiłam tego mnóstwo 2 lata temu. Ot bezobsługowy mus z jabłek. Super sprawa, bo nie trzeba stać nad garem tak jak przy standardowej marmoladzie. Później odrobina cynamonu i gotujące się przelewam do słoików, zakręcam i do góry dnem:) Gdy pierwszy raz to robiłam to bardzo się bałam że jabłka się przypalą bo mam beznadziejne garnki z supermarketu za kilka złotych, ale nie-wyszły super :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”