Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Anula, ciebie ogrodnictwo uczy wyczekiwania i cierpliwości, mnie przyprawia o nerwicę, bo chodzę i czekam i tupię ;:65 i nie potrafię spokojnie zaczekać na efekt..Ale co tu wiele mówić.. wiosną potrafiłam rozgrzebać połowę rabaty w poszukiwaniu kłów piwonii ;:124 Czekam i ja na twoje lilie, a skoro ty to robisz w wersji a`la tybetański mnich, ja potupię za ciebie ;:65 ;:306
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko do tybetańskiego mnicha to mi jeszcze daleko ;:224 Bywało i tak,że kilka razy dziennie chodziłam oglądać poszczególne pąki,żeby sprawdzić czy aby już nie rozkwitły :;230 Wczoraj mąż zrobił oprysk na kwiaty i jak na razie żuczków nie widać.Szkoda mi tych pogryzionych kwiatów ale może chociaż uratuję kolejne,tak więc może ten marsz żałobny nie będzie taki konieczny :wink: Dla Ciebie jedyny możliwy do pokazania pąk Chopina:
Obrazek

Niestety stojąca w warzywkach woda zaszkodziła fasolce,która całkiem zgniła.Teraz został mi pusty plac na środku warzywnika i sama nie wiem co z nim zrobić.Na sianie chyba już za późno :?: Może uda mi się kupić jakąś rozsadę,tylko nie mam pomysłu co?
Borówce jak widać opady sprzyjały:
Obrazek
Zaczyna dojrzewać agrest:
Obrazek
Kroku dotrzymują mu wiśnie:
Obrazek
Pomidorki koktajlowe:
Obrazek
Canna w donicy z mieczykami dobrze sobie radzi:
Obrazek
A to różyczka,którą odratowałam z marketu.Jeszcze malutka ale widac,że ma perspektywy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, ogród coraz bogatszy w rośliny, kwiaty i owoce. Jednak wianek ogrodniczki najsłodszy ;:167
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie pomidorki , szok. Ogrodniczka jaka cudowna , jakie ma włoski śliczne długie ;:oj
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu ja Ci gratuluję kapusty pekińskiej. W tamtym roku pięknie mi wzeszła ale potem przepadła ;:145 Rózyczki cudne i ten powojnik ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu posiej jeszcze raz fasolkę,moja mamcia zawsze sieje dwa razy ;:333
Wianek ślicznie upleciony,ale włosy to dopiero cudo:)
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadam z rewizytą i od razu mam pytanie co to za roślinka na 36 stronie między piwonią a irysem?
Twoje różyczki bardzo mi się spodobały na jakiej powierzchni działasz?
Pomidorki z własnego siewu? już takie owoce ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu jak zwykle zachwycasz wielością pięknego kwiecia.
Kapucha pekińska? ;:oj Nieźle.
Różyczki cudowne. Masz rację. Zawsze zabieraj aparat. :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - piękne masz róże i powojniki ;:138

Warzywniak też okazały ,szczególnie zwróciłam uwagę na agrest ,bez grzyba :D .Mój cały szary i biały.Opryski nic nie dają ,szkoda,ale cóż ,widać ,że przyroda też ma wszystkiego dość .
Co do fasoli,to śmiało sadz do ziemi ,ja zawsze dwa razy sadze i potem mam do póżnej jesieni co jeść :D
Faza księżyca w tym tygodniu sprzyja .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam dzisiaj tylko chwilkę na komputer więc drodzy goście pozwólcie,że odpowiem Wam jutro ;:168 Wrzucę tylko kilka aktualnych zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak się napatrzyłam na wiesiołka w Waszych ogrodach,że po prostu musiałam go kupić:
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

A ja mialam jedna mini dalie w tym roku,ale w przyszlym kupie ich wiecej, piekne masz , a no tak wasiolki popularne ,dobry wybor:)
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładna róża, cudownie kwitną liliowce.
Wiesiołki są cudowne, też ich mam ogrom, aż z nadmiarem.
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

O Nostalgie Ci kwitnie :) Bardzo ją lubię :)

A liliowce - mistrzostwo, nie wiem kiedy ja się doczekam takich połaci ;:65
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu cudowne łany liliowców.
A gdzie dzisiejsze foto powojników? ;:131
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 uwielbiam tą porę roku kiedy dookoła tyle kolorów a ogród zmienia się z każdym dniem.Wianek niestety jest nietrwały więc obowiązkowo codziennie plotę nowy ale to taka miła chwila wytchnienia wśród prac w ogrodzie ;:108
patusia336 córcia w październiku skończy 6 lat ale już teraz dama z niej że ho ho.Włosy rzeczywiście ma za tyłek,bo nie pozwala sobie obciąć ale na szczęście nie narzeka przy czesaniu i można zaszaleć z fryzurami.
piotrkowice kapusta pekińska jak na razie trzyma się dobrze.Boję się tylko czy nie ma za ciasno bo rośnie w oczach :)
Annes 77 chyba rzeczywiście dosieję fasolkę bo nie wyobrażam sobie bez niej ogródka.W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiamy.Kiedyś córcia wolała wianki z mniszka ale wiadomo że strasznie brudzi ręce.Teraz na szczęście upodobała sobie koniczynę,nawet pilnuje,żeby Tata podczas koszenia zostawił jej ten kawałek gdzie ona rośnie :wink:
szostani witam w moim ogrodzie ;:168 Roślinka o którą pytasz to firletka smółka.Bardzo ładnie kwitnie ;:108 Ogólnie jest około 13 arów powierzchni ale na część z ogrodem przypada 6 arów.Mam nadzieję,że już niedługo będę mogła zagospodarować teren wokół domu i tym samym powiększyć ilość rabatek z kwiatami.Sadzonki pomidorów kupiłam ale po tym jak naoglądałam się tutaj tych z własnego siewu to na pewno w przyszłym roku postaram się o własne.
aneczka1979 witaj na polskiej ziemi ;:196 Specjalnie dla Ciebie zrobiłam dzisiaj powojnikową sesję :tan
e-babcia agrestu mam cztery krzaczki i jeden z nich co roku marnieje zanim zdążą dojrzeć owoce.Opryski nie pomagają i chyba muszę go wykopać zanim zarażą się pozostałe krzewy :( Fasolkę dosieję jeszcze dzisiaj,tylko muszę poczekać aż młodsza córcia wróci z przedszkola bo by mi nie wybaczyła,że siałam bez jaj pomocy ;:108
beatrix+ i mnie ta róża zachwyca.Rośnie od północno-zachodniej strony,prawie cały czas w cieniu a na zimę nawet jakoś specjalnie jej nie okrywałam a ona tak pięknie kwitnie ;:173
Shiz3R nie wiem dlaczego,ale jakoś wcześniej na wiesiołki nie zwróciłam uwagi.Dopiero w tym roku mnie zachwyciły więc kupiłam dwa na próbę.Mam nadzieję,że się rozrosną.Liliowce dopiero zaczynają,czekam teraz na Twoje ;:108
Ruda Żabo u mnie liliowce jak na razie rosną bez problemów a ten rdzawy to wręcz rozrasta się jak chwast.Muszę go trochę ograniczyć bo zdominuje mi inne kwiaty ;:108

Dzisiejsza sesja powojników,mam nadzieję,że i reszta pójdzie za ich przykładem i doczekam się kolejnych kwitnień:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rozkwita kolejna lilia:
Obrazek
Obrazek

A to nowy nabytek:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”