Basiu witaj! Wszystko przyśpieszone więc i jeżówki się śpieszą ...marmalade jest jedną z najwcześniejszych w ogrodniczym też tylko ta odmiana miała już kwiaty inne w pąkach . Za nią już żółto-zielona leilani pokazała kolorek ale brakło mojemu aparatowi mocy gdyż baterie padły

...a to mi się zdarza rzadko bo pod tym względem staram się być przygotowana i mam zawsze zapas.
Jarzmianki ostatnio
trendy i należy je mieć!

Musisz się o nie postarać! Obowiązkowo!

No i o star profussion przy okazji też! U mnie też moja pierwsza sprzed lat zniknęła .W ub. sezonie odkupiłam i jestem

czas ostróżek , urosły wyższe niż ja !
Grażynko u mnie roślina goni roślinę , zastanawiam się co będzie kwitło w pełni lata

..jesienne pewnie też przyśpieszą , astry , chryzantemy,dzielżany...

Dyptam w pełnym słońcu już i u mnie przekwitł a w półcieniu w pełnej krasie ! Teraz szykują się jeżówki no i różami jeszcze jakiś czas się pocieszymy!
z mieszanymi uczuciami daję papageno zapewne Cię ona zbytnio nie zainteresuje bo zwolenników ona za wielu nie ma ale to moja pierwsza po latach róża więc sentymentalna i mnie ona akurat nie przeszkadza , odmieniec taki ...obciachowy...
stwierdziłam właśnie ,że najwięcej mam róż czerwonych...

Trawy w tle , to już inna rabata
ale coś tam w innych barwach też się znajdzie : trio goldstern, alchymist i westerland zapachowa orgia

wypełniaczy też nie brakuje
z clematisów najlepiej się u mnie sprawują jackmanii pod względem zdrowotności i obfitości kwitnienia jeden w słońcu drugi w cieniu sprawują się obydwa doskonale!
klasyka babcinych ogrodów , popularne kiedyś "smolinosy" na ich widok jako początkująca działkowiczka przystawałam przy każdym płocie po drodze ... mam je ponad 30 lat ! Wielki do nich sentyment i już tylko wspomnienia o Kimś bliskim...
Marto miło , że wędrujesz nocką w moim ogródku za dnia nie masz czasu zapracowany pracusiu!

wiem o tym! Chcesz tak szybciutko zapełnić ogród i uwijasz się jak mrówka z licznymi nasadzeniami! Ja rozłożyłam to na lata i od 30 ponad lat urządzam swój mini ogródek ..co roku coś dokupuję bo to sprawia mi frajdę... Przybywają nowe odmiany roślin a wiele chce się mieć ...Gdybym to robiła w takim tempie jak Ty to musiałabym przejąć dla siebie znaczny obszar naszego ROD...
Ale Ty masz inny ogród i inne możliwości

Dobrze ,że jest Ci dane realizować swoje marzenia! Z nimi życie jest piękne!
A smutasom mówimy zdecydowanie
madame Julia C.
Pogoda jak zwykle...weekendowa !