Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Strasznie podobają mi się twoje maki i pierwszy z widoczków "biało =czerwony". Ale przewinęłam dalej i kolejne cudne rośliny ;:202 Po prosty jest pięknie, Te ostróżki, naparstnice, lilie które niebawem zakwitną, okazały rdestowiec i śliczne przymiotno posobne troszkę do astrów lub stokrotek. A gwiazda szeryfa ;:oj - nie wiedziałam nawet o istnieniu takiej rośliny ;:333
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, urzekły mnie Twoje maki i ostrogowiec, cudne roslinki, żywe kolorki.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Kasiu a te parzydło to zarośnięte zielskiem :?: Jeśli tak to może właścicielowi nie potrzebne, spytaj może Ci odstąpi.
No właśnie musze spytać czy by mi kawałka nie uczkneli...bo to taka działka w weekendy albo nawet rzadziej odwiedzana więc może...
A powiedz mi Aniu co to za krzew na drugim zdjęciu w ostatnim twoim poście...ten na różowo kwitnący?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Znowu zachwycam się widokami. Masz rosliny, których ja nie mam, więc jest co podziwiać.
Zauwazyłam lewkonię. Czy to z twojego siewu?
Moja w powijakach. Sadzonka ledwo od ziemi odrasta. Ciekawe czy w ogóle zakwitnie
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, podziwiam twój kunszt dobierania roślin i kolorów. ;:oj Zdradź mi tajemnicę, co to za roślina rośnie u ciebie?: dosyć wysoka, kwitnie na biało, czerwono, obok firletki i pokazałaś ją w widoczkach ogólnych. Znowu podejrzałam coś atrakcyjnego ;:173
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ta turzyce nibyniciowatą to trzymam w wodzie,bo kupowałam ja jako roślinę przybrzeżną,ale widzę u Ciebie ładnie rośnie w gruncie? ;:224
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit
Żałuję że mieszkam daleko bo chciałabym zobaczyć na własne oczy te cudowne widoki Twojego ogrodu. Przechodzę na kolejne strony i aż mi się buzia śmieje na widok cudnych kwiatów i tych kolorów. Bardzo podobała mi się jak zestawiasz ze sobą kolory. Przepiekny daje urok. ;:215
Prześlicznie u Ciebie i jak zawsze z wielką ciekawością tutaj zaglądam. Miałam gwiazdę szeryfa w domu i ten zapach paliny nie do wytrzymania, jak sobie z nim radzisz?
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu gwiazda szeryfa to inaczej stapelia, trzy lata czekał na kwiaty i ma jeszcze trzy pączki ;:138

Aga za kilka lat i ty za pomocą naszego forum zapełnisz swoje rabaty. Poza tym siej byliny, czerwiec to najlepsza pora ;:108 za grosze można mieć kilkanaście sadzonek.

Marysiu tak sadziłam trzy cebulki na jesieni i gramoliło się to całą wiosnę. Beatka wyżej podała nazwę to jakiś szafirek :roll:

Martuniu ostrogowce to było moje wielkie chciejstwo i kiedy pojawiły się nasiona natychmiast kupiłam no i mam. Uwielbiam go ;:167 Buziaczki posyłam ;:196

Beatko dziękuję ;:196 sadziłam szafirka na jesieni ale na obrazku były zupełnie inny.

Basiu dziękuję za nazwę trawy,natychmiast sobie wygoglowałam i czytam, że to roślina nadbrzeżna. Kupiłam ją już bardzo dawno temu rosło to jak by chciało a nie mogło, teraz wiem dlaczego :D
Nasiona maków i ostrogowca będę zbierać, jeśli będziesz chciała to tylko daj znać ;:168

Marysiu ja mojego rdestowca próbowałam usunąć ale on ciągle odrastał, teraz tylko wycinam szpadlem młode przyrosty, które próbują się rozłazić. Maki są jednoroczne ale się rozsiewają i co roku jest ich całe mnóstwo. Jak dobrze pamiętam wysłałam Ci nasiona ;:108

Aguniu cieszę się, że obrazki z mojego ogrodu podobają się Tobie. Sukulenty bardzo lubię ale kwitnące kwiaty to mój konik a poza tym lubię siać i zdobywać nasiona ciekawych bylin i jednorocznych.

Piotrkowice maki są jednoroczne i rozsiewają się po całym ogrodzie a ostrogowce to bylina, siałam w zeszłym roku ;:108

Kasiu to chyba jest jakaś tawuła ale nazwy gatunku niestety nie znam ;:185

Margosiu lewkonie kupiłam i pani zapewniała mnie, że wszystkie będą pełne ale okazało się, że z 5 tylko dwie były pełne. Kiedyś wysiewałam ale zawsze były pojedyncze więc dałam sobie spokój :( Nie potrafię rozpoznać siewek, które będą pełne.

Grażynko dziękuję ;:196 to jest ostrogowiec, będę zbierała nasiona i dla Ciebie odłożę jeśli jesteś chętna. ;:168

Ewka ta turzyca jest u mnie od wielu lat i rosła bardzo kiepsko teraz już wiem dlaczego. Wiosną ją przesadziłam i pewnie deszczowa wiosna pozwoliła jej zakwitnąć. Nie wiedziałam, że to roślina nadbrzeżna ;:185

Sylwuniu jak się cieszę, że Cię widzę :heja gdzieś Ty się kochana podziewała ;:168 Lubię jak do mnie zaglądasz, bo tyle fajnych słów piszesz. Gwiazda szeryfa nie pachnie aż tak intensywnie i za bardzo mi nie dokucza za to kwiat ma przecudny i właśnie on rekompensuje nieprzyjemne powonienie ;:306
Buziaki wysyłam i pozdrawiam ;:168

Trochę kolorów bo u mnie zimno, buro i ponuro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zielono

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, piszesz, że u Ciebie zimno i ponuro...ale z takimi kolorami w ogrodzie atmosfera gorąca. Zawsze wpadam podziwiać Twoje kolorowe łany kwiatowe.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu u nas zaczyna się rozpogadzać, idzie ciepło :wit :wit pokazujesz cudne zdjęcia, a to z dzwonkami i liliami ;:215 ;:215 ;:215 piękne dzwoneczki i lilie
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Aniu - ależ u ciebie pięknie, kolorowo. Masz rację z tym sianiem bylin w czerwcu. Już trochę posiałam, na razie głównie takich na skalniak, ale od czegoś trzeba zacząc. A poza tym nie wiem, kurcze nadal jak to z tymi moimi rabatami będzie - mąż mi ciągle marudzi, że mam nie robic, bo on nie będzie kosił, ale czuję, że się nie dam. Muszę dobrze przemyślec, co chcę miec u siebie i zacząc siac. A tymczasem czas się zając kombinowaniem - biała rabata przestaje byc biała - są na niej dwie białe róże ;) Jedna żółta, druga różowa!!! ;:oj
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Dzwonki z liliami wygladają cudnie.Piękne kontrastujące połączenie ;:108
Ostróżki masz imponujące,piękne :D
Ja mam dopiero nowe 3,i jeszcze małe. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu to jak mi wysłałaś to na pewno wyrosną bo dostałam z paru źródeł i wysiałam ....mam pół ogrodu siewek maków, ale jeszcze nie kwitną :lol:
U mnie ponurość odpuściła po obiedzie i było w kratkę , ale ładnie. Podobają mi się Twoje kamienne ścieżki. Moje niestety bardzo przerastają kępami trawy a jak ją wyrywam to z kamieniami ;:306 Wiesiołek u mnie jeszcze w pąkach a firletka jakaś niemrawa, Twoja wygląda imponująco.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, podoba mi się ten ostrogowiec. Zbieraj dla mnie nasionka proszę. ( Jakie ty masz wielkie serduszko i jak ja mam z tobą dobrze. ;:196 ) Pewnie już to pisałam ale i tak powtórzę. Wspaniale wyglądają takie kolorowe plamy kwiatów, jakie sadzisz u siebie. Też bym tak chciała, ale jestem mocno ograniczona niewielką powierzchnią działki, gdzie obok kwiatów rosną przede wszystkim warzywa.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,jak zwykle pięknie u Ciebie,nie można się napatrzyć i tak długo siedzę w Twoim ogrodzie i latam tam i z powrotem,jak będziesz miała nasionka ostrogowców to poproszę ,mam tylko taki ciemno różowy,a białego nie mam ,czy jest jeszcze czerwony ,bo też nie mam,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”