Gosiu gwiazda szeryfa to inaczej stapelia, trzy lata czekał na kwiaty i ma jeszcze trzy pączki
Aga za kilka lat i ty za pomocą naszego forum zapełnisz swoje rabaty. Poza tym siej byliny, czerwiec to najlepsza pora

za grosze można mieć kilkanaście sadzonek.
Marysiu tak sadziłam trzy cebulki na jesieni i gramoliło się to całą wiosnę. Beatka wyżej podała nazwę to jakiś szafirek
Martuniu ostrogowce to było moje wielkie chciejstwo i kiedy pojawiły się nasiona natychmiast kupiłam no i mam. Uwielbiam go

Buziaczki posyłam
Beatko dziękuję

sadziłam szafirka na jesieni ale na obrazku były zupełnie inny.
Basiu dziękuję za nazwę trawy,natychmiast sobie wygoglowałam i czytam, że to roślina nadbrzeżna. Kupiłam ją już bardzo dawno temu rosło to jak by chciało a nie mogło, teraz wiem dlaczego
Nasiona maków i ostrogowca będę zbierać, jeśli będziesz chciała to tylko daj znać
Marysiu ja mojego rdestowca próbowałam usunąć ale on ciągle odrastał, teraz tylko wycinam szpadlem młode przyrosty, które próbują się rozłazić. Maki są jednoroczne ale się rozsiewają i co roku jest ich całe mnóstwo. Jak dobrze pamiętam wysłałam Ci nasiona
Aguniu cieszę się, że obrazki z mojego ogrodu podobają się Tobie. Sukulenty bardzo lubię ale kwitnące kwiaty to mój konik a poza tym lubię siać i zdobywać nasiona ciekawych bylin i jednorocznych.
Piotrkowice maki są jednoroczne i rozsiewają się po całym ogrodzie a ostrogowce to bylina, siałam w zeszłym roku
Kasiu to chyba jest jakaś tawuła ale nazwy gatunku niestety nie znam
Margosiu lewkonie kupiłam i pani zapewniała mnie, że wszystkie będą pełne ale okazało się, że z 5 tylko dwie były pełne. Kiedyś wysiewałam ale zawsze były pojedyncze więc dałam sobie spokój

Nie potrafię rozpoznać siewek, które będą pełne.
Grażynko dziękuję

to jest ostrogowiec, będę zbierała nasiona i dla Ciebie odłożę jeśli jesteś chętna.
Ewka ta turzyca jest u mnie od wielu lat i rosła bardzo kiepsko teraz już wiem dlaczego. Wiosną ją przesadziłam i pewnie deszczowa wiosna pozwoliła jej zakwitnąć. Nie wiedziałam, że to roślina nadbrzeżna
Sylwuniu jak się cieszę, że Cię widzę

gdzieś Ty się kochana podziewała

Lubię jak do mnie zaglądasz, bo tyle fajnych słów piszesz. Gwiazda szeryfa nie
pachnie aż tak intensywnie i za bardzo mi nie dokucza za to kwiat ma przecudny i właśnie on rekompensuje nieprzyjemne powonienie
Buziaki wysyłam i pozdrawiam
Trochę kolorów bo u mnie zimno, buro i ponuro
i zielono
Miłego weekendu