Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

I ja muszę sobie upolować star profusion :) Maryniu: na takie widoki w moich różach, to jeszcze dłuższą chwilę trzeba będzie poczekać ;:306
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No nie będe skromna, trochę mi się uzbierało. ;:306
Ale inne też są, tylko jakoś czasami ich nie widać w tym gąszczu.
Teraz niestety już muszę przystopować, bo kończy się miejsce i po znacznej selekcji nie mam już za bardzo co wyrzucić. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Przesliczny maluszek (ta lewizja)... tez swego czasu kupiłam, ale chyba nie umie się nią zajmować, bo ma maciupką rozetę liściową i żadnego kwiatka... :oops:
A Ty w jakiej ziemi ją trzymasz ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ruda_Zaba cierpliwość bywa cnotą ogrodnika ! ;:173
kogra Grażynko z selekcją roślin to ja mam kłopot ! I niezdecydowanie ! :oops: Wyrzucać roślin po prostu nie potrafię ... ale czy tylko roślin ? Zastanowiłam się... ;:7 Roślin chyba najbardziej ... jednak ;:173 ... choć i różnych przydasi niechętnie się nadal wyzbywam ! Ale mój eM jest ostatnio ;:192 na etapie ich ostrej selekcji ;:306 i wszelkiego wyrzucania a często wkrótce okazuje się, że to co było właśnie by się przydało... ;:190

Ave Ewciu to jeden z wiosennych zakupów jeszcze w doniczce! Ale ich uprawą popisać się nie mogę!Nawet jak zimę przeżyje to zamorduję ją na wiosnę jak zacznę jej dogadzać! :oops:

wczorajszych kadrów z mojego ogródka kilka... po co tyle ??? zastanawiam się... ;:7 przyzwyczajenie to druga natura... ;:124

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu :wit czy te żółte kwiatki podobne do rzepaku to laki dwuletnie?
Rutewkę muszę pochwalić ;:108 piękna i dorodna, jak długo ją masz i w jakim miejscu u Ciebie rośnie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Rutewka faktycznie super.
Gdyby jakieś nasionka zbędne zostały to ja bym bardzo bardzo....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Co do przydasiów to u mnie jest odwrotnie. ;:306
Ja wywalam a M gromadzi. :;230
Cóż, jakiś podział musi być w rodzinie. :;230
Kapitalnie wyszła Ci ta fotka z szałwiami z trawką w tle ;:333 , taka przydymiona coś w stylu Izy - Chate, jeśli jeszcze pamiętasz, lub kiedyś u niej byłaś.
Czy liliowiec to Stella de Oro ?
No i zaskoczyłaś mnie lakami, to już bardzo rzadko spotykane kwiaty. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A mi się coraz bardziej podobają pojedyncze różyczki, a ta Twoja biała i czerwono biała śliczne ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj mimo upału cały dzień spędziliśmy na działce jako nieliczni działkowicze...już nie mogłam wysiedzieć w domu...letniskowe jedzonko , jogurcik ,truskawki... 8-) cień i bujanie na mojej leżanko-huśtawce ;:131 ...chwalę się :oops: ale trzeba trochę zaistnieć ..no! Bo jakoś nie zwykłam dotychczas epatować szczegółami z mojego ogródka ...a to błąd i zaniedbanie...dzisiaj inne trendy...U mnie zawsze tylko rośliny i rośliny a to nudne.. Ale uczę się :shock: ... i oprócz widoków roślinnych czasem i inne zechcę przemycić na miarę moich skromnych możliwości... ;:131
Gadżetomania ogrodowa dzisiaj na topie ...przyglądam się i zdziwiona jestem...bo wygląda na to , że im więcej tym lepiej... ;:oj ...Nie nadążam ...z tym moim staroświeckim myśleniem i przyzwyczajeniami ;:7 no wyraźnie pesel zbyt mnie uwiera... ;:306 Chyba już niewiele zmienię w tej materii :oops: ... Gadżety w ogrodzie lubię ...od zawsze , już konarek czy kamień nie wystarcza, :roll: wiem ...inne czasy! U nas od niedawna dostępność do różnych ogrodowych cudeniek i chyba ich nadużywanie przejdzie z czasem jak wiele innych mód...kiedyś były krasnale na topie...czy ktoś je jeszcze pamięta ?A takie śliczne były 8-) Chociaż w pewnych regionach nadal się sprzedają...podobno. Moda ma to do siebie ,że zmienną jest! A gusty mamy indywidualne! :) I nikomu nic do nich ...nawet takie moje poranne gderanie po próżnicy;:306

anym Aniu żółte kwiatki to rzeczywiście laki..Koleżanka ma u siebie w ogródku od lat więc troszkę uszczknęłam dla siebie . Rutewka rośnie w miejscu nasłonecznionym od 30 lat z przerwą /kiedy zniknęła na kilka lat/ i wróciła w to samo miejsce!

Ogłaszam wszem i wobec ,że rutewka wczoraj została ścięta ! Nasion żadnych nie będzie...To śmieciucha okropna i zaśmieciła :evil: wczoraj wszystkie rośliny w pobliżu niezliczonymi drobniutkimi swoimi igiełko-płatkami a to był zaledwie wstęp....! Już wiem,dlaczego nie mam prawie wcale siewek w ogródku ,ścinam za wczasu przekwitłe kwiatostany roślin bo ich widoku nie znoszę a często niektóre z nich zakwitają ponownie jeszcze w sezonie.
Miałam dodatkowe zajęcie zmycia liści sąsiadujących z nią roślin bo wyglądały okropnie!
Alchymist też zaczęła już śmiecić płatkami...jak ja tego nie znoszę...

Margaret2014 miło,że zajrzałaś a co do nasion rutewki j/w.

kogra Graziu ;:168 masz świętą rację co do podziału ról w rodzinie ! :) Równowaga musi być!
Cieszę się,że zwróciłaś uwagę na moją fotkę..a styl mam swój ,własny i nikogo nie naśladuję !Pstrykam w sezonie wiele więc czasem coś się uda !Chociaż pewnie oglądając tysiące zdjęć coś nam się koduje w głowie podświadomie i czyjeś kadry zostają zapamiętane jako pomysły własne... uczymy się ,często to widać na FO ...

Liliowiec prawidłowo zidentyfikowany . A laki też uważam ,że dzisiaj rzadko się je już spotyka choć nie tak dawno wysiałam nasiona i się jak to u mnie nie rozsiały się..a u koleżanki powtarzają od kilku lat!

iwona0042 ;:180 takie róże mają coraz więcej zdeklarowanych zwolenniczek..po zachłyśnięciu się napakowanymi angielkami kolejna moda to " pustaczki" :)
___________________________________________________________________________________________

Ja tam jestem ich zwolenniczką od dawna , nie lubię pełnych kwiatów często to powtarzałam . Jak tylko nadarzyła się okazja to kupiłam bez mrugnięcia okiem..coraz to jakaś przybywa w miarę nasycenia miejscowego rynku choć to nie odmiany wiodące prym tutaj
Ale ja lubię mieć inne niż "wszem panujące" rośliny i odmiany i czasem mi się to chwilowo udawało ...nie podążam za tryndami :) ... Potrafię dokonywać własnych wyborów bez oglądania się na innych !
A jak się komuś to co moje spodoba to jest mi miło!
star profussion
Obrazek
mini eden
Obrazek

Obrazek
kilka roślin znowu rozkwitło ,zaczynają się lilie
Obrazek
pierwsza!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
stella d"oro
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nina weibullObrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,ja jak zwykle w nocy spaceruję ,bo wtedy najbardziej pachnie ,rośliny piękne , i pięknie sfotografowane,a nasionami rutewki nie pogardzę i bardzo chętnie zaczekam na nie ,bo ona jakaś inna niż wszystkie :tan ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie teraz przeczytałam ,że ścięłaś rutewkę ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto witam o poranku! ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
satchmo
Obrazek
westerland z alchymistem pod parasolem
Obrazek
folklore
Obrazek
landrynkowe cudo regensberg
Obrazek
rosarium
Obrazek

jackmanii się bujnął do nieba... :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ślicznie - jeżówki już kwitną? U mnie jeszcze daleko. Jarzmianki piękne, właśnie sobie uświadomiłam, że moja chyba zniknęła :( Róże wyglądają pięknie, star profussion bardzo mi się spodobała, muszę zdobyć :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No popatrz, jak już rozkwitły twoje jeżówki.
A moje dopiero robią pączki.
Jakoś szybko wszystko rozwija się w wielu ogrodach a mój jakby przystopował.
Ale może dzięki temu będę miała dłuższe lato ? :uszy
Za to u mnie przekwitł już całkiem dyptam.
I chyba wyplewiłam jastrzębca, bo teraz mi się przypomniał jak patrzę na twoje zdjęcia ;:24, a nie widzę go u siebie.
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu,ty słodko śpisz a ja w Twoim ogrodzie oglądam piękne róże i marzę ,uwielbiam marzyć,chyba była bym wielkim smutasem gdyby nie marzenia ,a potem tak się cieszę z każdego najmniejszego zrealizowanego marzenia,i tak powstaje ogród,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”