Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Muszę zamówić kilka róż, dlatego byłam ciekawa, gdzie o tej porze takie ładne ;:196
Elwi, śliczny ten biało-szafirowy irysek ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie problem polega na tym, że mieszkam w przedwojennym domu, a po wojnie nastąpiły duże zmiany. Nie tylko w składzie społeczeństwa. Część budynków przestała istnieć (mam taki w sadzie :wink:), a ślady po działaniach wojennych radośnie sobie wykopuję. Nic poważnego-parę łusek, guziki, drobne pieniądze. Najgorsze, że nie został nikt, kto by pamiętał układ ścieżek na posesji-dorośli wyjechali, a ich dzieci nie pamiętają dokładnie, jak wyglądał ogród. Mam historię na wyciągnięcie ręki, a właściwie szpadla :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejny upalny dzień... Różane panny nie zaliczają formy tzw. pół-rozwiniętej tylko fruuuu... od pąka do w pełni rozwiniętego kwiatu ;:oj Szkoda bo osobiście bardzo lubię to pośrednie stadium. Za to są inne profity, szczególnie dla tych co siedzą nad basenem :wink:

Grażynko-Kogra fascynujące są zmienne kolory Aquarell, ciekawe jak przebarwi się jesienią ;:65 Zaraz zajrzę do Ciebie zobaczyć Let's Celebrate. U mnie pojawił się drugi kwiat na razie w pączku jest piękny srebrno-różowy :D

Danusiu- danutab jak znam życie to znajdziesz miejsce dla róży, która podbije Twoje ;:167 Zawsze tak jest, że jak się chce to się da ;:306

Moni-vertigo Irysa dostałam od mojej Cioci jako kawałek kłącza. Ładnie się rozrósł i już kombinuję kiedy go będę mogła rozmnożyć ;:224

Ewuś - ewamaj66 zazdroszczę Ci tego spotkania z historią ;:108 To musi być fascynujące :D Mnie podczas kopania może się trafić najwyżej pusta puszka po piwie... Gdybym trafiła na łuski lub naboje, mój syn byłby wniebowzięty ;:118 Ale, Ewuś uważaj, nie masz niewypałów mam nadzieję...

Tymczasem chciałabym zareklamować Wam różę, która w tym sezonie mnie zachwyca swoim słodkim kolorem budyniowo-piankowym ;:167 Cudeńko ;:97
Tadam, tadam... Jej wysokość SCHLOSS EUTIN
Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat Petticoat
Obrazek

Lions Rose rozwija coraz więcej kwiatów
Obrazek

Cinderella zaczyna
Obrazek

A to NN z dawnych czasów - lubię jej aksamitne ciemnoczerwone płatki z czarnymi przebarwieniami
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja robie dokładnie to samo - jak tylko kłącze iryska pusci odnogę, to ciach go i robie kolejne sadzonki :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękne focie z ogrodzia. ;:215
Róże czarujące , wieczorem wkleję dla Ciebie LC to zobaczysz co potrafi.
Byłasm szoknięta jak ją zobaczyłam.
Czy u Ciebie też taki ukrop ?
U mnie przypala nawet liliowce. ;:145
Grażyna.
kogro-linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wiesz, co, Elwi, chyba mnie skusiłaś na Schloss Eutin ;:218.
Ten przynajmniej nie jest tak majtkowo różowy, bo kwiaty tej barwy przestały mi się podobać.
Jak byś określiła ten kolor? Perłowy róż, czy jeszcze inaczej?
Żebyś widziała, jakie kwiaty mają moje róże ok. 11.00, jak mokre jedwabne szmatki ;:222.
Niech już diabli wezmą ten upał :evil:. Wolę się grubiej ubrać, ale za to patrzeć na róże dłużej niż osiem godzin, po upływie których trzeba już je ściąć ;:174.

;:136 zimna cytrynówka z lodowatym tonikiem - Jagi
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Rzeczywiście piękna ta Schloss Eutin. Ja mam jej siostrę Bremer Stadtmusikanten. Jestem ciekawa Twojej Cinderelli. Który to jej sezon? Jesteś z niej zadowolona? Moje na zadaszonym tarasie zupełnie się nie sprawdzają ;:185
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu :wit
Piękne damy różycowe,zaczynają swoje panowanie w naszych ogrodach,to lubię ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witajcie :wit po upale ani śladu, za to niebo serwuje nam letni kapuśniaczek... Myślę, że taka odmiana przypadła do gustu i ludziom i zwierzom i naszym ogrodowym ulubienicom :D

Ula- usa1276 doczekałaś się już swojego Lionsa? Widziałam, że paczka z Old Portem i Crocusem już do Ciebie dotarła :D Zazdroszczę kwitnącego Crocusa, mój się aklimatyzuje dopiero ;:224 Ulcia, naprawdę spotkałaś się z negatywnymi opiniami o Heidi Klum? Ja złego słowa nie mogę powiedzieć, wręcz zaskakująco wigorna, zdrowa, pięknie się krzewi, mnóstwo kwiatów jak na młodziaka ;:167 . Tak samo się sprawują sadzonki u mojej Teściowej ;:108 Niestety jedną z moich Heidi muszę przesadzić, bo jest faktycznie malutka i zza Novalis kompletnie jej nie widać. Zamówiłam też Old Port - czekam na dostawę :tan
Dziękuję za podpowiedź ochłody na upał - za Twoją sprawą sporządziłam truskawki miksowane z lodami, mniam ;:197

Ewo-Jolifleur miło mi powitać tak znakomitego gościa :D zerknęłam na chwilę tylko do Twojego wątku (czemu nie masz linka w stopce?) i jestem porażona ogromem pracy, którą wykonałaś ;:180 Na spokojnie poczytam i na pewno się wpiszę do Ciebie. Aparat fotograficzny to nic specjalnego, byłoby super gdybym miała np. obiektyw do zbliżeń. Ten niestety jest głupawy - np. nie da się wyłączyć lampy błyskowej, co doprowadza mnie do szału :twisted:

Moni- vertigo - te sadzonki wszystkie Ci się udają, bo mnie nie zawsze, niestety ...

Grażynko - Kogra obejrzałam Twoją dziwną Let's Celebrate, faktycznie szok ;:oj Moja tez dziwna. Daję sobie nadzieję, że jak będzie starsza, to zbliży się do wersji katalogowej...

Jagodo- JagiS i Aniu- AnaAn specjalnie dla Was postaram się opisać Schloss Eutin najlepiej jak umiem. Kolor absolutnie nie jest jednolity i koło majtkowego różu nawet nie leżał ;:306 Zewnętrzne płatki są bardzo jasne, porcelanowe, prawie białe. Im bliżej środka, tym ciemniejszy kolor, ale złamany domieszką moreli. Właśnie ten ciepły kolor, niejednolity, bo miejscami różowy, miejscami morelowy, miejscami wpadający w rozbielony pomarańcz podbił moje ;:167 Nie ma chyba drugiej takiej róży. Aha, Jagi, wiem, że Schloss Eutin to zamek ;:333 Często jak kupuję róże to podwójnie - jedna dla mnie, druga dla Teściowej. Tak było też ze Schloss Eutin. U Teściowej jest z niej nielicha kolubryna - 1,5 m wzdłuż i wszerz, ale kwiaty ma mniejsze niż moje. Z kolei mój krzaczek rósł na miejscu po starej Westerland i bardzo mu to nie pasowało. Jesienią zmieniłam miejscówkę i teraz daje popis. Jest wielkości 80 cm, ale kwiatów ma dużo. Liczę na więcej :tan

Aniu - AnaAn Cindarella trzeci rok u mnie, ale muszę ją chyba przesadzić. Rośnie w zbyt cienistym miejscu i ma z tego tytułu mało kwiatów. Właściwie to się dziwię, że w ogóle je ma ;:oj Ale kwiaty interesujące, zobacz:
Obrazek

Takie tam ogrodowe zaszłości:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ślicznie się robią te kule bukszpanowe wokół patio. ;:215
LC mnie też na razie nie zachwyca, chociaż ładnie pachnie.
Ale do katalogowej bardzo jej daleko jak na razie.
I zaczynam wątpić czy kiedykolwiek taka będzie. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kule bukszpanowe super wyglądają ;:333
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Podglądam już długo ten wątek ale teraz już muszę się wpisać.
Pięknie pięknie pięknie ;:138 Ten ogromny krzak róży i piwonie tworzą śliczny, urokliwy zakątek ;:303
Sama przyjemność przebywać w takim otoczeniu i wyobrażam sobie jak tam musi pachnieć... ;:173
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Elwi bardzo sie cieszę że deserek smakował u mnie jest na porządku dziennym
na Lionsa czekam nadal paczki nabierają ciałka :D
Haidi marzy mi sie w donicy wyczytałam na forum że ma problemy z chorobami grzybowymi, ale jeśli u ciebie jest ok to może sie skuszę bo jest tego warta a na pocieszenie że jej nie mam u siebie mam Old Porta który do jesieni zajmie jej miejsce w donicy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Elwi czarujesz nas różami.... :heja :heja sporo już Ci kwitnie.
Masz swoje ulubienice ;:204 ciekwa jestem, która jest dla Ciebie te naj..... ;:170
Dla mnie Crocus Rose jest śliczna.... i Heidi Klum ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och ;:oj Ach też :roll: Róże powinny nigdy nie przekwitać, żeby można było je podziwiać przez cały sezon. W dodatku zdjęcia są świetne i można się cieszyć prawie tak jak jak swoimi :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”