Bardzo Was przepraszam, że zaniedbuję Was i Wasze ogrody, ale nie wyrabiam. Wydaje mi się, że mam coraz więcej pracy. Ten trawnik zmarnował mi miesiąc sezonu. Teraz nie nadążam z niczym. Powinnam wziąć tydzień urlopu, a to niemożliwe.
Jadziu, jak zwykle poprawiasz mi humor.
Ivonko, ja kocham ścisk, ale mimo wszystko u mnie jest zbyt duży. To młode rabaty (po części), ale już jest tak ciasno, że nie ma gdzie stopy postawić. A co będzie za 2 lata? Muszę tochę jeszcze porozsadzać to co mam. O nowych roślinach nie ma mowy.
Aniu, to winobluszcz. Ciesze się, ale wiedziałam, że się przyjmą, bo one SA nie do zdarcia. To były duże sadzonki, więc powinny ładnie się rozrosnąc już w tym roku. Busz jest fajny, ale jak wszystko na siebie włazi to już mniej fajnie. A u mnie powoli to się dzieje
Aniu, u mnie to najzdrowsza róża. Natomiast w tym roku martwię się o Edena. Zaczynają mu zamierać pędy. Stare na razie, ale nie wiem, czy młode też niedługo nie zachorują. Reszta róż u mnie chyba ma za sucho. Zaczynają żółknąc im liście od dołu.
Ave, możesz spokojnie wykorzystać ten pomysł. Miło mi, że kompozycja wpadła Ci w oko
Aga, żylistek to `Strawberry Fields
Małgosiu, tak, to jest ten buczek. Nie mogę się doczekać kiedy będzie wyższy, Kupiłam go jako 50 cm sadzonkę, ale jak sama powiedziałaś, nie stac mnie na większe okazy. Trzeba się uzbroic w cierpliwość. Ale dzięki temu można kupić więcej roślinek. Zresztą będąc na forum dostałam wiele bylin od naszych formowych koleżanek i kolegów. Jeśli wpadnie Ci coś w oko to pisz. Jeśli będę wstanie podzielić, dostaniesz.
AniuAnn, tak Great North Easter to jesienny zakup, do tego dokupilam jeszcze Tradescanta i Claire Marshal. Tradescant już kwitł, ale nie zdążyłam mu zrobić fotki. Zapach obłędny, kolor też.
Czekam jeszcze na kwaity Claire. Strasznie trudno jest wytrwac w tym postanowieniu, chociaż wiosną nic nie kupiłam. Ale nie wiem, czy dotrwam do jesieni. Tylko ja naprawde nie mam już gdzie sadzić
Aniu, Powoli ogród rozkwita, chociaż nie mam czasu zadbac o niego. Cały czas nadrabiam zaległości spowodowane przez trawnik, ale nie daję rady wyjśc na prostą
Marto, jak zwykle jesteś dla mnie bardzo miła. Nawet nie wiesz jak mi miło, kiedy czytam twoje posty.
Geniu, wydawało mi się, że na 90% to są własnie te od Ciebie. Jeszcze kilka mi nie zakwitło. Na razie nie planuję przeprowadzki. Może więc zakwitną w przyszłym roku
Helenko, wiem, że bardzo lubisz hosty. Te olbrzymy SA piękne, ale ja ostatnio zakochałam się w miniaturkach. Na razie nie miałam kiedy zrobic im zdjęć, ale może za jakiś czas pokażę.
Wandziu, faktycznie rozrastają się bardzo. Ja niektórym jestem zmuszona obrywac liście, bo zaduszają inne rosliny
Ewo, Ty zaniedbałaś, a co ja mam powiedzieć? Ja już nie nadążam z wątkiem swoim, a co dopiero z innymi. Te upały dają mi się we znaki, bo cały wieczór stoję z wężem. Ale może to się poprawi, bo m. planuje kupić mi węże kroplujące. Będzie mniej pracy
Marylko, ten różowy jest ciekawy, bo jet tak naprawdę biało rózowy. Jak chyba wiesz, uwielbiam róz w ogrodzie. Ale biały też ma ciekawe kwiatki. Gdybym miała miejsce posadziłabym więcej krzewów.
Great to jesienny zakup. Mam nadzieje, że w przyszłym roku bedzie jeszcze piękniejsza
Pokażę Wam moją trawkę
Jestem w szoku, że tak szybko rosnie. Z dnia na dzień jest jej coraz więcej. Te puste place widoczne na zdjęciach dzisiaj już sa prawie zapełnione. I jak na razie nie wyłazi ta wstrętna trawa. Widziałam tylko 3 pędy. Od razu zostały usunięte.
No i zaczęły kwitnąc moje róże
NN
Golden Eye Cover
Caribia
Trochę nietypowy Pilgrim
Golden Celebratione
Home&Garden
Queen of Sweden
jacques cartier