Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Żylistek ma śliczne różowe kwiatuszki. U mnie kwitnie biały.
Gosiu mnie też się ona podoba.(Great North Easter). :D :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo Was przepraszam, że zaniedbuję Was i Wasze ogrody, ale nie wyrabiam. Wydaje mi się, że mam coraz więcej pracy. Ten trawnik zmarnował mi miesiąc sezonu. Teraz nie nadążam z niczym. Powinnam wziąć tydzień urlopu, a to niemożliwe.
Jadziu, jak zwykle poprawiasz mi humor.

Ivonko, ja kocham ścisk, ale mimo wszystko u mnie jest zbyt duży. To młode rabaty (po części), ale już jest tak ciasno, że nie ma gdzie stopy postawić. A co będzie za 2 lata? Muszę tochę jeszcze porozsadzać to co mam. O nowych roślinach nie ma mowy.

Aniu, to winobluszcz. Ciesze się, ale wiedziałam, że się przyjmą, bo one SA nie do zdarcia. To były duże sadzonki, więc powinny ładnie się rozrosnąc już w tym roku. Busz jest fajny, ale jak wszystko na siebie włazi to już mniej fajnie. A u mnie powoli to się dzieje

Aniu, u mnie to najzdrowsza róża. Natomiast w tym roku martwię się o Edena. Zaczynają mu zamierać pędy. Stare na razie, ale nie wiem, czy młode też niedługo nie zachorują. Reszta róż u mnie chyba ma za sucho. Zaczynają żółknąc im liście od dołu.

Ave, możesz spokojnie wykorzystać ten pomysł. Miło mi, że kompozycja wpadła Ci w oko

Aga, żylistek to `Strawberry Fields

Małgosiu
, tak, to jest ten buczek. Nie mogę się doczekać kiedy będzie wyższy, Kupiłam go jako 50 cm sadzonkę, ale jak sama powiedziałaś, nie stac mnie na większe okazy. Trzeba się uzbroic w cierpliwość. Ale dzięki temu można kupić więcej roślinek. Zresztą będąc na forum dostałam wiele bylin od naszych formowych koleżanek i kolegów. Jeśli wpadnie Ci coś w oko to pisz. Jeśli będę wstanie podzielić, dostaniesz.

AniuAnn, tak Great North Easter to jesienny zakup, do tego dokupilam jeszcze Tradescanta i Claire Marshal. Tradescant już kwitł, ale nie zdążyłam mu zrobić fotki. Zapach obłędny, kolor też.
Czekam jeszcze na kwaity Claire. Strasznie trudno jest wytrwac w tym postanowieniu, chociaż wiosną nic nie kupiłam. Ale nie wiem, czy dotrwam do jesieni. Tylko ja naprawde nie mam już gdzie sadzić

Aniu, Powoli ogród rozkwita, chociaż nie mam czasu zadbac o niego. Cały czas nadrabiam zaległości spowodowane przez trawnik, ale nie daję rady wyjśc na prostą

Marto
, jak zwykle jesteś dla mnie bardzo miła. Nawet nie wiesz jak mi miło, kiedy czytam twoje posty.

Geniu, wydawało mi się, że na 90% to są własnie te od Ciebie. Jeszcze kilka mi nie zakwitło. Na razie nie planuję przeprowadzki. Może więc zakwitną w przyszłym roku

Helenko
, wiem, że bardzo lubisz hosty. Te olbrzymy SA piękne, ale ja ostatnio zakochałam się w miniaturkach. Na razie nie miałam kiedy zrobic im zdjęć, ale może za jakiś czas pokażę.

Wandziu, faktycznie rozrastają się bardzo. Ja niektórym jestem zmuszona obrywac liście, bo zaduszają inne rosliny

Ewo,
Ty zaniedbałaś, a co ja mam powiedzieć? Ja już nie nadążam z wątkiem swoim, a co dopiero z innymi. Te upały dają mi się we znaki, bo cały wieczór stoję z wężem. Ale może to się poprawi, bo m. planuje kupić mi węże kroplujące. Będzie mniej pracy

Marylko, ten różowy jest ciekawy, bo jet tak naprawdę biało rózowy. Jak chyba wiesz, uwielbiam róz w ogrodzie. Ale biały też ma ciekawe kwiatki. Gdybym miała miejsce posadziłabym więcej krzewów.
Great to jesienny zakup. Mam nadzieje, że w przyszłym roku bedzie jeszcze piękniejsza

Pokażę Wam moją trawkę :tan

Obrazek

Obrazek

Jestem w szoku, że tak szybko rosnie. Z dnia na dzień jest jej coraz więcej. Te puste place widoczne na zdjęciach dzisiaj już sa prawie zapełnione. I jak na razie nie wyłazi ta wstrętna trawa. Widziałam tylko 3 pędy. Od razu zostały usunięte.

No i zaczęły kwitnąc moje róże

NN
Obrazek

Obrazek

Golden Eye Cover
Obrazek

Caribia
Obrazek

Trochę nietypowy Pilgrim
Obrazek

Golden Celebratione
Obrazek

Home&Garden
Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek

jacques cartier

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - wszystko pięknie wygląda ,trawa szybko rosnie bo też Cię pokochała ;:196

Róze eleganckie i dostojne ;:138
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia a tak martwiłaś się o trawę, teraz tylko podlewać i będzie jak murawa. ;:215 Jestem wielbicielką ładnego trawnika,
nie zawsze mam go w dobrej kondycji bo jak przychodzą takie dni jak teraz mamy to nawet podlewanie nie pomaga, gleba piaszczysta też robi swoje.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaczął nam się najpiękniejszy czas w ogrodzie-wszystko rośnie jak szalone i każdy dzień przynosi nowe kwitnienia :D Moja Szwedzka Królowa ma pąki :tan Tak długo na nią czekałam, że co dzień zaglądam, czy to już :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże zachwycające... ale trawniczek - prima sort ;:138 To zapłata za Twoją harówkę ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, gratuluję trawnika :D W końcu się doczekałaś :uszy
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu teraz będzie już tylko lepiej ;:168 Trawnik coraz piękniejszy, nawet się nie spostrzeżesz jak kosiarka pójdzie w ruch ;:108 Ogród tętni od kolorów, róże piękne ale ogólny widoczek na ogród- bezcenny ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu tak walczyłaś,a teraz trawka będzie nareszcie zdrowa ;:333
Powoli możesz się cieszyć różyczkami ;:108

Miłego dnia:)
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gośka, gratulacje ;:138 teraz to już 'z górki' !!
Dla mnie doba też jest za krótka, w sumie to mogłabym zamieszkać w ogrodzie i 24 godziny na dobę wyrywać chwasty przez tydzień, to może by w końcu znów zaczął jakoś wyglądać :;230
Tak jak i Ty posadziłam sporo roślin za blisko siebie i wypadałoby je poprzesadzać, ale w ten upał nie chcę ryzykować :?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Gosiu zaglądałam i widziałam te Twoje wyczyny w ogrodzie..... pięknie teraz trawka rośnie ;:215
Pewnie już po pierwszym koszeniu.... :D
Zakwitł mi dziwny kwiatuszek z tej jednej kępki rumiankowej ;:oj Zrobię zdjęcie i poprosimy może ktoś
nam podpowie co to jest :;230
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Gosia, pogoda dla trawniczka idealna ? mokro i ciepło. Zaraz się zagęści :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu, mam nadzieję, że trawka bedzie pieknie rosła. Na razie to początek. Zobaczymy jak bedzie poźniej, czy ta wstrętna trawa nie odbije

Helenko, ja też mam piaski, a nawet coś gorszego, bo to ziemia łakowa. Dosłownie pył. Sypie się strasznie. Boję się że nie dam rady wjechać tam kosiarką, tak się zapada

Ewa, Królowa jest cudowna. Uwielbiam układ jej płatków. No i ten delikatny róż ;:173

Ave, na razie to jeszcze wygląda jak szczotka ryżowa, ale co dzień jest gęściej. A jak zacznę kosić, to mam nadzieję, że zacznie się jeszcze bardziej rozkrzewiać.

Monia,
w końcu się doczekałam, a powiem Ci, że w tydzień temu miałam jeszcze pietra, czy to się w ogóle uda. Moja ziemia jest straszna. Nie można jej ubić, zapada się pod byle ciężarem. Wydawało mi się, że nasiona ruszają się. Ale w piątek popołudniu moim oczom ukazał się cudowny zielonkawy widok. Wtedy już wiedziałam, że się udało

Aniu, jeszcze do tej kosiarki musze poczekać. Trawa wschodzi nierówno, bo nie zawsze uda mi się wszystko podlać. Muszę poczekać aż wszystko w miarę się wyrówna. Podjrzewam, że to jeszcze jakieś 2 tygodnie. No i boję się, że kosiarka nie wjedzie, bo ziemię mam strasznie sypką. Nawet ubijanie i podlewanie nic nie pomaga

Annes, ja się powoli zaczynam martwić różyczkami. Najgorzej wygląda Eden, A tak ładnie przezimował. Teraz zaczynają zamierać mu pędy. Nie wiem co mam robić

Jolu, niestety mój czas pochlonięty jest nie tylko przez ogród. Z pracy wracam często bardzo późno. W dodatku jestem do tyłu z pracami ogorodwymi przez trawnik. Przecież 4 tygodnie tylko grzebałam w ziemi. Rabaty poszły wtedy w odstawkę. Powoli nadrabiam, ale przydałby się tydzień urlopu
Przesadzanie teraz to bardzo duże ryzyko. Ja tez powinnam dokonac jeszcze kilku poprawek, ale zostawiam na chłodniejsze dni

Maju, do koszenia jeszcze daleko. Trawka wzeszła dopiero w zeszły czwartek. Musi teraz porządnie się ukorzenić.
Czyli u Ciebie też coś nowego wyrosło? Jestem bardzo ciekawa co to jest. Na chwast mi to nie wygląda :roll:

AnaAn, u mnie to wcale nie jest taka idealna pogoda. Upał od tygodnia. Nie spadła ani jedna kropla. Może dzisiaj w nocy popada, chcociaz wątpię. Także codziennie dużo czasu zajmuje mi podlewanie trawniczka. Niestety nie mam systemu nawadniającego

Obrazek

History
Obrazek

Green Ice
Obrazek

Leonardo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grussan an Aachen
Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Gosia i Ty mówisz, ze masz ciasno? Wszystko pieknie wyekspediowane. Nie to co u mnie ;:223
A trawnik musisz mieć ładny za tyle pracy!! Należy Ci się ;:108 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Gosiu
Pięknie wyrosły Ci rabaty. Teraz widać ich urodę. A ta z ciemną żurawką i przywrotnikiem to moja ulubiona...śliczna i to przy wejściu!
Powojnik z klematisem cudo ;:167
Jak patrzę jak szybko rośnie ten trawnik, to mam ochotę zerwać swój i na nowo obsiać. Niestety popełniliśmy wiele błędów zakładając go i teraz się męczymy, żeby "jakoś" wyglądał.
Pierwszy raz widzę green eyes....śliczna...taka trochę Mme Hardy w miniaturze. Czy jesteś zadowolona z tej róży?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”