Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Bujnie, kolorowo, pięknie.... Marysiu uwielbiam takie bogate w zieleń i kwiaty widoki ;:167 Z takiego ogrodu nie chce się wychodzić......
Delosperma zachwyca mnie niesamowicie..... to prawdziwa sztuka doprowadzić do takiego bogatego kwitnienia.... u mnie niestety zginęła, a żółta kwitnąć nie chce.... w tym roku wreszcie pokazała kilka kwiatuszków :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko ropuchy też się starzeją :?
Marysiu jaśmin ma takie liście i jest to roślinka pnąca. Przydałaby mu się oranżeria, bo chyba na następną zimę go wykopię, ale w ciemnym korytarzu może ;:14
Irenko dawno nie widziana witam Cię i miło że nie zapomniałaś o mnie. Altanka już na glanc odpicowana? Pewnie znowu jadąc do Cieszyna gdzieś mijałam Twoje działki? Może kiedyś ;:4
Iwonko tutaj pokazywałam moje żabcie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
I cieszę się że jest mokro i w ogrodzie je spotykam coraz częściej, bo ślimaków coraz więcej ;:oj
Różo mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona to się podzielę. Moje ślimaki maków nie jedzą ale lubią liście irysów i liliowców ;:oj
Iwonko jestem w domu i czekam na telefon ;:180
Witam Cię :wit Asiu Ogrodniczko bardzo mi miło że podoba Ci się mój wiejski ogródek na moich zdjęciach ;:180 zapraszam serdecznie!
Agnieszko bywam ostatnio w różnych ogrodach i jak się z nich nie chce wychodzić może poświadczyć mój M który siłą wyciąga mnie z nich w dalszą drogę ;:306
Delospermę należy zabezpieczyć przed zimowymi opadami (śniegiem) , bo wygniwa, ja największe jej skupiska okrywam rozciętą plastikową butlą, ale tak że powietrze ma do rośliny dostęp. W pierwszym roku tak się rozrosła, że wypróbowałam trzy sposoby przechowania i tylko ten zdał egzamin. Okrywanie gałęziami iglaków i nie okrywanie nie sprawdziło się ;:222
Żółte mam dwie i na kwitnienie jednej musiałam czekać rok; kwitną w różnych terminach i różnią się środeczkiem.

U mnie pogoda kiśliwa niby słońce, niby chmury i dusznawo .....życzę dobrego dnia!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu szwendam się po Twojej trawiastej ścieżynce, napatrzeć się nie mogę na te wszystkie cuda ;:63 . Szałwia lekarska wspaniała, bardzo ją lubię, a nie przypuszczałam, że kwiaty są tak dekoracyjne! Róże bajkowe, u mnie też już różanka powoli rozkwita. Po obejrzeniu Rapsodii u Pat i Twojej postanawiam, że absolutnie muszę ją mieć ;:173 .
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Fajne, te Twoje żabcie, ja mam żywe, a kolekcjonuję aniołeczki :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu szałwii pasuje chyba moja glina, bo każda rośnie bujnie :D Poszwendaj się jeszcze trochę, bo zaraz wstawię jeszcze kolejne róże. Rapsody jest bardzo atrakcyjna ;:333
Iwonko od tego czasu kolekcja się powiększyła ;:173

Po pochmurnym poranku dzień był bardzo ładny i ciepły. Wyplewiłam truskawki, przesadziłam macierzanki na słońce i zrobiłam porządek w doniczkach (ile ja tego mam ;:oj ).
Zrobiłam sobie gnojówkę z mleczy i podlewam rozcieńczoną kwiaty doniczkowe. Chyba to lubią bo wyglądają dużo lepiej niż rok temu ;:333

Zakwitły mi kolejne róże, jedna z Auch

Obrazek

Obrazek

Moja ulubiona.....Lisico szukasz niskiej róży ? może taka, w rzeczywistości jest dmuchnięta różem :lol:

Obrazek

Kolejne piwonie rozkwitły!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitnie mi chyba akant siany rok temu?

Obrazek

Obrazek

I takiego malucha spotkałam

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jejku, jaka mizerota z tego wróbelka. Słodziaczek malutki.
Myślałam, że to fotki powojnika, a to dzwonek.O róży Teresce wiele dobrego czytałam, niesamowicie zdolna różyca. :D
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tuscany w moim ulubionym kolorze ;:167 ale Blue Queen też nieźle się zapowiada ;:224 Tereskę już chwaliłam ,ale tej cudnej piwonii z obwódkami w środku pilnuj ślinie kiedy zajadę ;:170
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Marysiu ja liczę na to że one zakwitną mimo braku tylu liści :(
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Maryś, już kilka razy miałam Cię zapytać i ciągle zapominam.
Twoje skrzynie na rabatki warzywne to mają dno, czy tylko ścianki boczne? Może gdzieś to już napisałaś, ale ja mam tak galopującą sklerozę, że nie pamiętam. ;:131
Chyba ściągnę od Ciebie pomysł, mam nadzieję że go nie opatentowałaś i srogie koszty mi nie grożą??? ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu jestem :wit i podziwiam Twoje kwiatuszki ;:138 ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wybaczcie ślepota kurza Małgosiu i Iwonko
Małgosiu od dwóch dni ta mizerota próbuje nauczyć się latać i coś mu nie idzie :shock:
Dzwonki od Emila i wyjątkowo dwa lata są i rozrastają się. Tereskę próbuję rozmnożyć :wink:
Iwonko Tuscany ma mój ulubiony kolor ;:215 a róża z Auch ma taki kolor jak na obrazku to już sukces ;:215 a wiesz gdzie ta piwonia :wink:

Różo jak nie zjadły czubeczka to zakwitną :D
Margolciu aaa.... postawisz piwo i dogadamy się ;:304 ;:306
skrzynie zbite są z desek z odzysku bez dna, ale ziemia jest przebrana i mam nadzieję, że żadna ch..... z chwastów trwałych nie wylezie. Ja na pewno jedną albo i dwie jeszcze zrobię, bo nie wiem dlaczego? ale w polu marchewka i pietrucha nie wykiełkowały, a tu marchewka jest a pietruszka przynajmniej co dziesiąta ;:219

Anusiu podziwiaj ;:224
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, śliczna ta tereska. Martwią mnie jednak choroby róż. Codziennie chodzę i oglądam, czy mszyce nie atakują. Dziś znów gdzieś zobaczyłam kilka.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

No to mam nadzieję że kwiaty będą :wink: ,mnie pietruszka też nie wyszła sieję drugi raz ją pewno mrówki zjadły jak i co niektóre nasionka buraków :twisted:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu patrzę na moją 'Tuscany' i Twoją i zgłupiałam która jest prawdziwą 'Tuscany' :shock:
Piwonie piękne ;:138 i malutki wróbelek również ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

:wit Marysiu, pięknie Ci wszystko kwitnie. Zdjęcie pierwsze z poprzednich, z tą ścieżka przez ogród piękne. Cudowny świat tworzysz wokół siebie. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”