Dorotko ropuchy też się starzeją
Marysiu jaśmin ma takie liście i jest to roślinka pnąca. Przydałaby mu się oranżeria, bo chyba na następną zimę go wykopię, ale w ciemnym korytarzu może
Irenko dawno nie widziana witam Cię i miło że nie zapomniałaś o mnie. Altanka już na glanc odpicowana? Pewnie znowu jadąc do Cieszyna gdzieś mijałam Twoje działki? Może kiedyś
Iwonko tutaj pokazywałam moje żabcie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
I cieszę się że jest mokro i w ogrodzie je spotykam coraz częściej, bo ślimaków coraz więcej
Różo mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona to się podzielę. Moje ślimaki maków nie jedzą ale lubią liście irysów i liliowców
Iwonko jestem w domu i czekam na telefon
Witam Cię
Asiu Ogrodniczko bardzo mi miło że podoba Ci się mój wiejski ogródek na moich zdjęciach

zapraszam serdecznie!
Agnieszko bywam ostatnio w różnych ogrodach i jak się z nich nie chce wychodzić może poświadczyć mój M który siłą wyciąga mnie z nich w dalszą drogę
Delospermę należy zabezpieczyć przed zimowymi opadami (śniegiem) , bo wygniwa, ja największe jej skupiska okrywam rozciętą plastikową butlą, ale tak że powietrze ma do rośliny dostęp. W pierwszym roku tak się rozrosła, że wypróbowałam trzy sposoby przechowania i tylko ten zdał egzamin. Okrywanie gałęziami iglaków i nie okrywanie nie sprawdziło się
Żółte mam dwie i na kwitnienie jednej musiałam czekać rok; kwitną w różnych terminach i różnią się środeczkiem.
U mnie pogoda
kiśliwa niby słońce, niby chmury i dusznawo .....życzę dobrego dnia!