Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

Jak nie dzieci, to kot albo wredna pogoda-wieczne kłopoty :D Obyśmy tylko takich doświadczali.
Liczyłam na deszcz dziś w nocy, ale to trudno nazwać opadem. Mebli nawet porządnie nie zmoczyło, a teraz się przejaśnia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tu codziennie zaglądam, ale brak słów na mądry komentarz, jak z każdego rogu wątku atakują człowieka takie cudne róże :wink: wcale się nie dziwię, że nie masz czasu ani miejsca pokazywać ich wszystkich...pewnie nawet obejrzenie na zywo takich ilości przekracza mozliwości czasowe :wink:

Tymczasem donoszę, ze róże od Ciebie spisują się cudnie - właśnie zakwitła Amelia! Widziałam ją na zdjęciach, ale na zywo jest jeszcze ładniejsza :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale sliczny ten bialutki syberyjski Irys faktycznie ;:167 ja mam takie zwykle niebieskie i bardzo je lubie - chyba bardziej niz te zwykle duze - chociaz musialam swoje przed dom ciach, bo za duza kepe mi juz zrobily.
Informacja z ostatniej chwili - SLONCE wychodzi ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne Irysy :) ja niestety ich w ogrodzie nie mam za mały na wszystkie chciejstwa :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Morze kwiatów, nie mogę się napatrzeć ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ten Twój Edul, to by się nadal z moim Szuwarkiem, też ciągle w jakieś draki się wdaje i ciągle poharatany ;:219 . Już weta wolałabym nie oglądać, wydałam w tym roku mały majątek. Smaruję mu te zadziory jodyną i Fenistilem na rany.
Jak zobaczyłam Twoje róże i przeczytałam, że rozkwitło (i to bujnie!) tylko 140, to ze swoimi stoma, w większości jeszcze niedużymi, poczułam się jak kompletny biedak ;:306.
Twoim tylko słońca potrzeba, ale mają znów walnąć upały, a to już chyba różom potrzebne nie jest...

Trzymam kciuki za Ciebie, Edula i różyczki - ;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Iryski masz cudne - oglądam już kolejny raz :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda-zaledwie półtorej setki to śmiesznie mała ilość kwitnących róż ;:306 Ja czekam na chociaż kilka, bo się opóźniają. Gdzie nie spojrzę, tam coś chce się rozwinąć :D
Wczoraj popadało, ale pod krzakami róż nadal sucho. Ranek zaczyna się słonecznie, więc za kilka dni znów będę marudzić, że susza :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Twoje iryski niezwykle mi się podobają :D Róże także. Ale to akurat oczywiste :heja
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Edulkotku! :wit

Jak to dobrze, że opowiadasz różne szczegóły o swoich różach.
Zachwyciłam się Mary Rose i już byłabym ją zamawiała, ale napisałaś, że to duże i szerokie krzaczysko.
To już wiem, że się nie nadaje.
Szukam róży jasnoróżowej, ale małej. Przychodzi Ci coś do głowy?
A jak tam Twoje rozliczne Souveniry?

Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Majeczko przepiękny jest ten Irys syberyjski biały :D
A tutaj, na tym zdjęciu
Obrazek
w tle to różanecznikowe potwory ;:oj Wspaniałe,uwielbiam je (różaneczniki) ;:167 na 3 miejscu, po różach i liliach...Znasz może nazwy tych odmian?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No i leje jak z cebra ;:214 wstrętny deszcz niech sobie idzie na północ do Ewy a nie będzie mnie podtapiał ;:214
Wczoraj sadziłam i przesadzałam kolejne byliny i trawy, na dzisiaj została mi zapomniana skrzynka dalii, właśnie byłam w trakcie ich przebierania i posadzenia gdziekolwiek i w czymkolwiek, miejscówki gruntowe bardzo się skurczyły i nawet nie wiem gdzie posadzić ładnie podrośnięta lobelie ;:219 Jak gruchnęło, jak lunęło to już mokra dobiegłam do domu ;:222

Ewuś no co ja poradzę, że mam tyle krzaków różanych a one ciągle rozwijają kolejne pąki :wink:
Chyba zacznę jakieś gusła odprawiać żeby to deszczysko dotarło do Ciebie ;:123
Edul po 'głupim jasiu' do wieczora chodził jak narkoman, dzisiaj znowu ma pyszczek spuchnięty i pełno ropy, dostał dwa zastrzyki, no a jutro znowu trzeba jechać do weta...

Zaczęłam to pisać gdzieś około 14-tej, a potem obiad dla rodziny, przestało lać to poszłam skończyć z daliami, potem sprzątanie po tej ulewie bo znowu leżały wysokie dzwonki a róże ciężkie od wody trzeba było pościnać albo podwiązać. Oj ciężkie jest życie ogrodnika ;:218

Pati cieszę się że wpadasz zobaczyć co kwitnie, ja bywam u Ciebie prawie na bieżąco choć zawsze cichaczem :wink:
Dobrze że róże biorą się do kwitnienia, znak że im u ciebie dobrze ;:333
Julek też wolę syberyjskie niż bródkowe, nawet jak nie kwitną to dekorują ciągle zielonymi liśćmi. Takie niebieskie wpadające w fiolet to u mnie rosną prawie wszędzie i nawet zbytnio wody nie potrzebują, do życia bo do kwitnienia to jednak trzeba im dać
Trzynastka masz rację, nie ma miejsca dla wszystkich ładnych roślin, trzeba wybierać ;:173
Aniu morze kwiatów powoli trzeba zacząć przycinać bo kolejne kończą kwitnienie, łącznie z obcinaniem przekwitłych róż kolejne kosze lądują na kompostowniku :D
Jaguś może to rudzielce tak miewają że muszą rządzić wszystkimi w koło ;:218 O jego aktualnym stanie pisałam wyżej Ewie, po południu zwymiotował wszystko co zjadł i wypił i poszedł w świat, liczę że rano wróci ;:219 On tak czasami miewa że ropa zbiera mu się w miejscu pogryzienia przez innego kota, tak raz na parę lat miewamy takie kłopoty.
Dzisiaj kwitnie już zdecydowanie więcej ale przecież nie każdemu zmieści się aż tyle kolczatek :;230
Monia też je kocham a że mi troszkę zabrakło do zrealizowania planu to muszę dokupić ze dwa inne kolory :lol:
Aniu no wiadomo że róże są naj.. ;:306 no i potrzebują odpowiedniej świty.
Lisico jakże mi miło że wpadłaś ;:196
Ja muszę pisać prawdę i pokazywać ją w całości, innej opcji sobie nie wyobrażam.
Nad róża jaka Cię interesuje pomyślę, a Souveniry usiłują kwitnąć ale deszcze skutecznie im psują wygląd ;:218
Elwi te różanecznikowe potwory mają już swoje lata i dopiero niedawno odnalazłam ich nazwy.
Rh Hachmann's Charmant i Rh Catawbiense Album Novum

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Majka współczuję tej roboty z różami.
A mówi się, że róża to kwiat miłości.....jakiej miłości......to kwiat wyzysku, ciężkiej pracy za friko. ;:222
Opiekuj się nią, doglądaj, hołub, opryskuj, dokarmiaj....... a ona zakwitnie albo i nie.
No czyste niewolnictwo po prostu..... na własne życzenie w dodatku. ;:306
Też ciągle podcinam, podwiązuję, prostuję a mam tylko niecałą setkę różyc.
Ty to dopiero masz z tym roboty...... ;:224
Majka ja nie wyrzucam obciętych róż na kompost, w szypułkach i kwiatach mogą być larwy szkodników i tylko je dobrze przezimujesz w kompoście, ja wywalam do worków recyclingowych.
Jak się w tych workach wypieką na słońcu to będzie z nich tylko pieczeń.
Kłopoty z Edulem.....biedny kiciuś, kiedyś mój też miał ropne zapalenia jak się okazało od zepsutych zębów.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podziałały Twoje gusła-wczoraj całe przedpołudnie padało, co na razie wprawia mnie w euforię :D Po południu zrobiło się ciepło i przyjemnie, różom dobrze to zrobiło.
Rozkwita Russelliana, pierwsze kwiaty na Fantin Latour i Cartierach-jeszcze chwila :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Edulkotku!

Kluje się pomysł na moją różę.
Aktualnie rozważam Sister Elizabeth lub Harlow Carr. Wiesz coś o nich?

Właściwie, co to za pytanie....
Ty pewnie wiesz o wszystkich różach!
Pozdrawiam serdecznie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”