Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Maska pisze: Nad moim też różni latają, a najbardziej mnie denerwuje jak latają na wysokości okna pokoju (w którym nie mam firanek) ;:14
;:oj Czyżbyś miała Marysiu jakiegoś wielbiciela...amatora balonowego :D
I nie kuś bo przyjadę...nawet niedawno gdzieś w twoich stronach jechałam...może kiedys będzie okazja.

U mnie też młuci deszcz jak nie wiem, czasem się wydaję że nie pada ale mży cały czas.
Zdjęcia bardzo ładne, ja też wyszłam rano troszkę popstrykać ale tak luneeło, kwiatki się pofikały i po zdjęciach...też słysze że od jutra poprawa , zobaczymy.

Róża Rapsody in blue jest cudna ;:167 No kolor przepiękny ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko ta środkowa wręcz utopiona w deszczu :oops:
Iwonko nie dręcz mnie Twoi francuscy meteo pokazywali co innego wczoraj, co innego dzisiaj....nie lubię ich ;:185
Kasiu ha ha ha!
A ja myślałam, że ogród Cię kusi? wiesz w realu wszystko wygląda inaczej, w niedzielę będzie u mnie Iwona Zielona Jagoda może dołączysz ?
Moje róże też niektóre przygięło, a piwonie położyło na trawie. Ja widzę w prognozie jeszcze jutro jakieś krople ;:oj
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pogoda kaprysi jednak otwarcie mogę powiedzieć że zapłakany świat też jest cudny :wink:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rzeczywiście trochę namokła, ale jutro ma być ładnie i słonecznie , te trzy róże mają piękne kolory ;:3
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, róża damasceńska pięknie tu wygląda...Czy możesz mnie jakoś zniechęcić, bo już nie chcę więcej róż. Pewnie kolor taki ładny tylko na zdjęciu...:lol:
Masko, czy siałaś może jarmuż? Wpadła mi w rękę torebka z nasionami, pamiętam że kiedyś był jedynie ozdobą na talerzu :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niebieskiego zawilca dojrzałam. Ale dojrzałam też prześliczną Rapsody...co za kolor ;:oj Ja też mam, ale w tym roku spektakl się nie zapowiada. Coś czytałam, że ona woli raczej półcień. U mnie w pełnym słońcu. Dziękuję za fotkę Backarolle ;:196
Deszczu w nadmiarze nie zazdroszczę...ale to już finisz. Jutro będzie słoneczko :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I nie wytrzymałam ....polazłam w pole i wyrwałam trochę trawa, wschody marne, trawa zdrowa, silna ;:oj Ubrania przemoczone,zobaczymy o na to moje gardło ;:131
Agnieszko pewnie świat jest cudny i mokry, ale nie wiem co na to moje nadwątlone zdrowie :wink:
Dorotko już przynajmniej nie pada.....i ptaki śpiewają, to może rzeczywiście będzie ładnie :?: ;:3
Irminko nie mogę! no po prostu nie mogę kłamać kolor jest identyczny, a zapach zniewalający, a widziałaś Rose gallica Violacea, a Rose rugose Agnes.
Teraz chwilowy przestój, ale w przyszłym roku szukam tych ciemnoczerwonych pustaczków, bo piękne są :D
Jarmuż siałam dawno, dawno temu i nawet próbowałam konsumować, ale nie podchodził i już nigdy potem nie próbowałam. W tym sezonie znalazłam torebkę endywii, którą dostałam od kogoś chyba 5 lat temu, przekonana że nasiona stare rzuciłam w glebę wszystkie i mam las endywii ;:oj
Małgosiu Rapsody in Blue mam drugi rok i kwitła od pierwszego roku. Ma ładny kolor ale i wygląd kwiatu jest ciekawy, mówisz że lubi półcień? w u mnie rośnie w pełnym słońcu :?
Wieczorem przestało i liczę że tak będzie do rana, bo pracy......za dużo ;:131
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetne portrety zlane deszczem, aż woda tryska z ekranu ;:224
Pozdrawiam, Iwona.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,coraz więcej róż ci zakwita ,u mnie czekają ,tylko jakieś pojedyncze zakwitły,ale muszę Ci powiedzieć ,że znalazłam w ogrodzie Barkarole ,ale nie było łatwo ,bo jak się okazało posadziłam ją w nie ciekawym miejscu,jest mało widoczna ,za zakrętem ;:306 ,ale mimo deszczu okopałam ją ,odchwaściłam ,jutro pozasilam ,na razie nie ma pączka ,bo niedawno sadzona ,ale ładnie rośnie i na pewno za chwilę zakwitnie ,już się o to postaram ,dobrze ,że sie opamiętałam ,że ją mam ,to Dzięki Tobie ,bo oglądając Twoje róże ,coś mnie zastanowiło,co ja w tym roku kupiłam ,ponieważ mam wszystko zapisane ,to zaraz się znalazła,pozdrawiam i buziaczki przesyłam :wit ;:196 ,u mnie lało całą noc i cały dzień ,dopiero wieczorem przestało ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko mam nadzieję, że w najbliższych dniach wyschną :lol:
Martusiu masz tyle tego wszystkiego, że nie dziwię się że coś umknie. Moja B. kupiona jesienią zakwitła wiosną. U mnie też lało półtorej doby, aż przykro, ale przed wieczorem udało się jeszcze coś zrobić. Trawa rośnie na potęgę, przydałoby się stadko zwierząt co by to zjadło :lol: Życzę dobrej nocy i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Moja Rapsody też rośnie w pełnym słońcu i kwitnie jak wściekła...tylko szybko płatki opadają, może właśnie dlatego? Te Twoje rugosy to ja muszę sobie spisać i zapamiętać, a przede wszystkim wymyślić, gdzie mogłabym je upchnąć u siebie :wink: A na trawę to koza na pilota ;:306 Wymyśliłam, ze parę sztuk idealnie by trawnik obrobiło, gdybyż tylko chciały się w jego ryzach trzymać... :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati to ja wole barany, bo wolę oscypka od serów kozich ;:306
Rugosy koniecznie przy płocie, bo po roku widzę, że chyba jednostronną bramę różaną trzeba będzie zrobić ;:oj ale cudne są i jak pójdę to w tym kierunku ;:65
A RiB zacienia teraz druga róża :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, tyle różyczek już u Ciebie kwitnie, u mnie wszystko się zatrzymało i toczy walkę, by nie zgnić :D Rhapsody fenomenalnie wybarwiona, w słońcu taka nigdy nie będzie, choć u mojej Mamy nie zróżowiała tak okropnie jak Cardinal de Richelieu ;:224 Jednak nie mogę się napatrzeć na Twoją galicyjską Violacea ;:167 Obejrzałam jeszcze inne zdjęcia i bardzo przypomina mi moją historyczną nn. Czy Twojej w pierwszej fazie pączka widać jasny kolor, prawie biały, a dopiero z czasem pączek ciemnieje?
Takiej kozie można by stawiać zagrodę np. 3 x 3, po skoszeniu trawy sukcesywnie przestawiać :lol: Zostałyby tylko do koszenia brzegi przy rabatach. Tylko gdzie miałabym ją trzymać na tych moich hektarach ;:224
Słonecznego dnia (u mnie na razie chmury, ale jest ciepło - całe 17 stopni :heja ) ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko rok temu Rapsody in Blue była w pełnym słońcu i kwiaty były fioletowe, więc w tym roku przysłonięta większymi różami chyba da radę...nie przewiduję przesadzania ;:185
Violacea ma pączki w tym samym kolorze zresztą zobacz na tym zdjęciu nawet je w tle widać i nie są jaśniejsze

Obrazek

Mój M robi garaż na traktorek więc póki jest obórka ;:306 ale ja baranki preferuję...może uruchomię wypożyczalnię baranków ;:306
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Maska pisze: A ja myślałam, że ogród Cię kusi? wiesz w realu wszystko wygląda inaczej, w niedzielę będzie u mnie Iwona Zielona Jagoda może dołączysz ?
Oj w niedzielę dzieci robią w szkole piknik z okazji dnia dziecka i dnia mamy i taty odrazu więc nie dam rady...ale czuję się zaproszona więc jak będę się wybierała w twoje strony to dam znać ;:196

Ja swoim różom się wczoraj bacznie przyglądałam i wszystkie w pąkach więc ślicznie rozkwitnięte będę oglądać u ciebie ;:215
A powiedz mi czy stosujesz gnojówkę z pokrzyw? Bo ja ostatnio...znaczy od tamtego roku jestem nią zachwycona i moje wszystkie 9 róż też :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”