Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Ewuś,jak zdecydujesz się na takie koło sto razy zastanów się kto bedzie ci to robił.Strata nerwów ogromna,bo fachowcy mysleli,ze mają do czynienia z blondynką.

Obrazek

Martuś,nie wiem kiedy będzie altana,bo raz ,że eciepecie brakuje,a po drugie muszę zastanowić się co ja w ogóle chcę na ten dach.Coraz bardziej chodzi za mną nie kryty gontami tylko przestrzenna kratownica do pnączy.

Obrazek

Patrycjo,zima będzie znowu długa i będziemy miały więcej czasu na studiowanie wielu wątków.Wiem po sobie,ze odwiedza się teraz w biegu niektóre wątki i zostawia na długie jesiennozimowe wieczory dokładne studiowanie,plany na następny sezon itd.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

malgocha1960 pisze:Tereniu,co do ukorzeniania róż to wiosną robiłam ostatnie podejście do ich ukorzenienia w ziemniaku Tak jak podejrzewałam wykiełkowały ziemniaki,a patyki róż zrobiły się czarne.
Małgosiu, a ja nie w ziemniaku tylko w normalnej ziemi tzn. na grządce ukorzeniam patyki i w ostatnich postach możesz zobaczyć efekty. Mam jeszcze kilka, które zakwitną za rok :lol: Ciekawostka nie od każdego patyki mi się chcą ukorzenić ;:oj
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Szkoda tylko,ze nie będzie komu tego zostawić.
;:oj Co TY Małgosiu w ogóle piszesz? Jakie zostawianie ;:124
Faktycznie w ogrodzie ładnie wszystko pozarastało - wszystko takie dorodne i gęste :D
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Oj tak zakupy na przyszły rok będą bardziej przemyślane i skorzystam z miłą chęcią z podpowiedzi bardziej doświadczonych koleżanek. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,gratuluję ręki,bo ja w ziemi też próbowałam,pod butelką, w doniczce i zero efektów.W ogóle róże nie bardzo mnie lubią,bo dużo mi nie odbija kupione i posadzone.Teraz np wkoło fontanny posadziłam 6 nowych rabatowych i 3 w ogóle nie odbiły.

Obrazek

Aniu,różnie w życiu się układa,na wiele spraw nie mamy wpływu.

Obrazek

Patrycjo,najlepiej od początku wyrobić u siebie silna wolę na tyle,zeby nie kupować to,co w danej chwili się spodoba tylko rosliny na konkretne miejsce i z rozmysłem.Wiem,ze to bardzo trudne,ale unikniemy wielu błędów i niepotrzebnych wydatków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu widzę, że dzisiaj u Ciebie pogoda, słoneczne fotki wstawiłaś . ;:138
U mnie cały dzień pada i tylko 13* ciepła , a jutro muszę jechać na działkę, nawet w deszcz będę plewiła, bo wnuczek poszedł do przedszkola i tylko patrzeć jak zachoruje. ;:223
Pięknie Ci kwitną pęcherznice, szybko urosły . :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Małgosiu, zgubiłam Cię.
Przyznaję, że nie mam czasu przeczytac wszystkiego, dlatego pytam
Placyk wyszedł rewelacyjnie, ale powiedz coś na temat tych kolumienek. Co tam ma być.
Piszesz coś o tym, że nie bedzie komu zostawić.
Chyba nic się nie stało?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu niezmiennie podziwiam Cię za ilość doniczkowych kwiatów i kłaniam się w pas ;:180
Pęcherznice już Ci kwitną? Jednak u Ciebie cieplej ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogrod zachwycający ;:180 w pierwszej chwili, patrząc na zdjęcie, na którym są spodnie z rosnącymi w nich roślinkami, pomyślałam, kto tak tam się brutalnie wpakował w tą piękną rabatkę. Przyjżałamsięvlepiej, a tu bak istotnej części ;:306 bardzo pomysłowe pojemniki na kwiatki ;:63
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Małgosiu Twoje słowa przepełnione goryczą ... i dobrze Cię rozumiem.
Krysiu,trzeba było przełknąć,szef przyniósł dokładna kalkulację,płakałam i płaciłam. Szkoda tylko,ze nie będzie komu tego zostawić.
Wszystko inaczej sie układa gdy wiesz,że ktoś, kto kręci sie teraz koło Ciebie bliżej lub dalej w odpowiednim czasie przejmie i poszanuje Twą pracę.
Masz kila kolorów goździków i dobrze im u Ciebie. Moje jakoś bardzo wybujały w górę i powoli eksmitowałam.
Cztery lata temu siałam 2-letnie pełne goździki , okazało się,że kwiaty maja jak te nasze znane z kwiaciarni i wyobraź sobie ,że nadal sa i rozrasta sie kępa . Ciekawe co ja mam ?
Nic przy nich nie robię bo nie wiem czego potrzebują a mąż się śmieje,że im mniej przy roślinach się chodzi tym lepiej rosną ... żartowniś z niego :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kiedykolwiek 'rzucisz 'fotkę z gaciami w roli głównej - zastanawiam się , gdzie reszta , czyli tułów i głowa ...., bo wyglądają jak po balangowaniu :;230 .
Pięknie masz domek 'odpicowany' ....a na tym placyku w kształcie koła to będziesz mieć basen ? Jakoś nie wyobrażam sobie , bym z sypialni miała taki widok ...bo altanka , siedlisko pod parasolem , kącik wypoczynkowy , nawet z baldachimem - to rozumiem ...ale to Twój wybór - Ty masz się dobrze z tym czuć .
Serdeczności - dzięki za odwiedziny ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Kochana, pięknie u Ciebie, uwielbiam ten Twój busz :D ,
koło bardzo ładne, poszalałaś w tym roku...
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Małgosiu masz rację ,ze teraz dla nas doba za krótka i nie nadążamy z zaglądaniem do wielu wątków .Wieczorem jednak coraz częściej brak sił .Olej róże jeśli nie chcą u Ciebie rosnąć .Szkoda stresu i poświeć uwagę tym ,które na to zasługują ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,zdjęcia robione były kilka dni temu.Teraz od dwóch dni cały czas pada.Masz rację,że pęcherznice rosną jak szalone,a najbardziej red baron.Ta idzie jak burza i ma zupełnie inny pokrój.

Obrazek

Gosiu,myślałam o dachu drewnianym z gontami,teraz jestem bardziej skłonna do przestrzennego dachu na pnącza.Na pewno nie w tym roku,przez zimę może coś znajdę ciekawego w necie.Poza tym życie wywróciło mi się do góry nogami.

Obrazek

Aniu,pęcherznice kwitną już dawno,jedynie red baron jest w pąkach.Doniczkowce w tej chwili nadają koloru,ale i przyciągają mnie coraz bardziej do ziemi.

Obrazek

Moniko,po wystawieniu tych portków wychodząc z domu miałam klekotanie chwilowe serca,ale teraz już przyzwyczaiłam się tak samo jak do Marysi pilnującej domu.

Obrazek

Krysiu,masz rację,jak wiesz,ze twoja praca nie pójdzie na zmarnowanie masz inną werwę i motywację,a tak wszystko traci sens i barwę.

Obrazek

Jagódko,widok na basen mam 2 miesiące w roku,nawet nie całe, a tak mam koło obsadzone tysiacem roślin,które kwitną plus wkoło jednoroczne,które też zastawiają cały basen.

Obrazek

Gosiu,cieszę się na spotkanie i mam nadzieję,że do soboty jeszcze co nieco się rozwinie.Najbardziej liczę na różyczkę pnącą przy kole.

Obrazek

Jadziu,masz rację,że chyba odpuszczę sobie róże,po prostu nie chcą u mnie gościć,a żadnego gościa na siłę się nie utrzyma.Tylko kiedy wiosna przychodzi i wejdzie się do ogrodniczego i te róże tak uśmiechają się do nas na opakowaniu trudno się im oprzeć.Jakoś odpukać mam szczęście do pnących i do parkowych i na tym koniec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Małgoś, ja mogę być dopiero tak ok 17, nie będzie za późno?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”