Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ci on 2

Post »

Mirusiu masz śliczności roślinne, żarnowiec też mam z lasu, orliki białe także ale choruję na biały łubin, jak będziesz kiedyś miała nasionka to może mi podarujesz :?: ;:196
Bufo-bufo pisze:Twoje orliki? Czytałam kiedyś że są krótkowieczne no i chyba to by się zgadzało
ee tam ja mam od 10 lat w tym samym miejscu i nawet nie dbam zbytnio o nie tzn. nie nawożę, a rozłażą się wszędzie :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirciu leżaczki chyba przeszły pierwowzór ;:oj Cieszę się ,że moje leżanki tak Cię zainspirowały :tan M bardzo zdolny ,świetnie skopiował wzór moich...brawo !!
marzenia się spełniają! Dana
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z orlikami to jest tak,jak napisałam wyżej.Po prostu są,ba,jest ich coraz więcej,zauważyłam całe plantacje przy każdym krzaku ;:131 Wiem tylko,że kwitną w drugim roku po wysianiu, a ile żyje kępa? Nie wiem ;:185
Ewuniu,jak nadal masz za płotem te żarnowce,to w ogrodzie już taki widok by cię nie cieszył.Ja też muszę je tępić,ale 1-2 zostawiam,cudne są ;:173
Olu porywam się na przygotowywanie ekologicznych mikstur,ale tylko w myślach :oops: a na to po prostu nie mam czasu,bo to musi odstać itd.Sięgnę po chemię chyba...
Robercie,nie pokazałam jeszcze wszystkich irysów :wink: Dzisiaj pokażę kolejne.I w Sulejowie przyjmę następne nowości,gdyby u kogoś nadmiernie się rozrosły ;:204
Grażynko z łubinami to jak z orlikami.Nigdy nie wiesz,jaki kolor będzie w tym roku.Różowego za to nie dostrzegam nigdzie,a był,nawet zostawiłam strąki do wysiania ;:108
Basiu,masz,jak w banku ;:215

Obrazek
Zimowanie w donicy przyniosło efekt.Doczekałam się kwiatów hortensji .
Obrazek
Chryzantema kwitnie w najlepsze.
Obrazek

Obrazek

-- 25 maja 2014, o 22:43 --

Dziękuję Danusiu,wszystkie pochwały przekażę,wiem,że szczególnie czeka na twoje :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wdepnęłam jeszcze do Ciebie przed snem i dobrze bo zachwycam się hortensją i chryzantemą aaaa i wszystkim ;:215
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitł kolejny irys.Cudowny w tej swojej delikatności.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Do tej pory nie wysadziłam wszystkich mieczyków.Mam podpędzone już sporo,część wsadziłam w ostatnich dniach a reszta czeka :? Przytłacza mnie niekontrolowany busz w moim ogrodzie.Wszystko wszędzie ;:222 Przekopuję co się da,gdy tylko mam czas.Ile z tego padnie,nie wiem.Zaraz,ja nie pochwaliłam się moimi zakupami ;:17

Obrazek
Lantana ma bardzo cukierkowy wygląd,mam nadzieję,że podrośnie sporo w sezonie.
Obrazek
Na balkon,jak co roku,pelargonie.Kupiłam jeszcze po dwie sadzonki surfinii;limonkowy i biskupi kolor.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Miriam, a jak się nazywa ten piękny irys o delikatnym, pięknym kolorze?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

kocica pisze:Miriam, a jak się nazywa ten piękny irys o delikatnym, pięknym kolorze?
mnie równiez wpadł w oko ten różowy irys, "dzikie" żarnowce kilka razy przynosiłam do ogrodu ale żaden sie nie przyjął i kupiłam sobie ogrodowy za całe....1 zł po przecenie pomarańczowo-żółty i bordowy :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie znam nazwy żadnego mojego irysa ;:185 Może jak powiększę kolekcję(odkryłam ich urok) to zimową porą zajmę się identyfikacją.
Ewuniu,niemożliwe ;:131 Ja tych kupionych nie mogę utrzymać,przemarzają.A kiedy je kupiłaś? Zimowały u ciebie?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mireczko juz dwie zimy maja za soba chociaż ta ostatnia nie wiadomo czy to zima była bo nawet lwie paszczki mi przezimowały o zapomniany mieczyk też :)
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Mireczko wiesz dwa lata temu uprawiałam bób, który uwielbiają mszyce. Walkę z nimi oparłam na pokrzywie. Wystarczy dzień wcześniej zalać sporą ilość tego ziela wodą i potem prysnąć nie rozcieńczając. Do mikstury pokrzywowej dodawałam kilka kropel mydła potasowego dla lepszej przyczepności). Za każdym razem oprysk był skuteczny (na mszyce działają też kwiaty i liście czarnego bzu i rumianek). W mieszance zioła są skuteczniejsze. W tym roku znowu uprawiam bób, ale pędziłam go więc na razie nie ma mszyc, w razie czego zastosuję stary przepis.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Mireczko.
Przyjemny był "spacerek" po Twoim ogrodzie. Przejrzałem cały wątek z pominięciem zimowych widoków,bo nie cierpię zimy nawet na zdjęciach. Zgromadziłaś ładną kolekcję ciekawych roślin nawet niektórych Ci zazdroszczę (ale to nieszkodliwe)
Będę tu częściej zaglądał, bo to dopiero początek sezonu i pewnie nie jedną piękność pokażesz.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Januszu :D Zawsze mi bardzo miło,jak ktoś skręci na moje rabaty :D Zapraszam serdecznie.
Olu,jak czytam o tym,co piszesz,to stwierdzam,jakie to proste...Zmobilizuję się jutro i zaleję pokrzywy.Mydło tez mam.Czereśnie majowe już dojrzewają a do drzewa niemiło dojść przez te mszyce.
Ewciu,ta zima to rzeczywiście była wyjątkowa :roll:A kiedy nowy wąteczek :wink: ?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mirko Ty Pszczółko , Mróweczko.Po za tym super się z Tobą rozmawia, jestem naprawdę pod wrażeniem ;:196 Twojej osoby i szczęśliwam ja.... że Cię poznałam :tan
A irysek różowiutki, śliczności ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIRKO....znalazłam Cię......wieczorkirm przejdę twoje ary a teraz pozdrawiam
miło było Ciebie poznać...... ;:196

-- Pn 16 cze 2014 15:17 --

BASIU-BARABELLA..... a Twój wątek to istnieje czy na razie odpoczywa....pewno czasu brakuje w natłoku tych remontów i kopania w ogrodzie
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Mireczko nareszcie dotarłam do Twojego ogrodu ;:65 Pospacerowałam sobie, popodziwiałam rośliny, fajnie wkomponowane murki, nowe leżaki i jestem zauroczona. Masz piękny ogród, z mnóstwem wspaniałych roślin, dokładnie taki jaki lubię ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”