Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

:wit Witaj Aguś o taką samą piwonię przywiozła mi Dana z Andrejem i też mam w wazonie...
pachnie wspaniale... na noc ląduje w korytarzu...
...a hosty cudownie wyglądają zerknij do mnie... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Piękne kolorki masz irysków ;:108
Pięknie też zaprezetowałas białą piwonijkę ;:215
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aguś cudnie u Ciebie, sporo czasu nie wchodziłam na ogrody, sporo czasu na forum nie bywałam, ale nadrabiam zaległości ;:196 zakątki które sfotografowałaś są urocze :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Lubię mieć żywe kwiaty w domu. Poza sezonem często kupuję w B. , ale jak mam co to tnę na działce bez wyrzutów sumienia. Faktem jest, że nie wszystkie nadają się do wazonu.
Kompozycja z piwonii w wazie ( to chyba waza? ) wyszła super. Piwonie z zasady maja tak wiele kwiatów, że śmiało można coś uszczknąć i cieszyć się nimi w domu.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Intensywne kolory i dużo zieleni w Twoim ogrodzie ;:63 Może znasz nazwę tej białej piwonii,co w bukiecie?Mam taką samą i nie znam jej imienia,u mnie jeszcze nie rozwinęła się całkowicie.Zdjęcie z kępą irysów fantastyczne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu piwonie są w wazie do zupy. Uwielbiam robić w niej bukiety, bardzo podoba mi się jako wazon :lol:
Masz rację co do korzyści z bukietu. One rosną przy podjeździe i praktycznie ich nie widzę... a tak mogę się nacieszyć :D

Ewuniu niestety nie znam nazwy piwonii.... zaraz poszukam w necie sugerowanej przez Ciebie nazwy i porównam :D

...już jestem..... sprawdziłam, to chyba jednak nie ta odmiana. Moja ma odrobinę czerwieni w środeczku, Shirley Temple jak widziałam jest idealnie biała...... Dziś powinien się otworzyć kwiat na mojej 2 białej piwonii - po raz pierwszy ;:oj - i to być może będzie ta o której mówisz :D

Małgosiu nawet nie wiesz jakie ja mam zaległości :roll: głównie odpowiadam u siebie w wątku, czasami coś napiszę w innych ogródkach, ale przeważnie starcza mi czasu tylko na zajrzenie i zobaczenie co słychać.... czasu brak...a i jakoś weny do pisania również.... mnóstwo czasu spędzam na dworze..... nie tyko w ogródku, ale i na tarasie.... nawet gdy pada deszcz 8-)
Moja czereśnia jest bardzo wczesna, niestety z dojrzewaniem owoców trafiła na zimno i deszcze i zamiast dojrzewać, to sporo owoców po prostu gnije z nadmiaru wody :(
Rododendronów faktycznie troszkę się nazbierało rzez lata.... byłoby znacznie więcej, bo uwielbiam te krzewy, ale niestety nie ma miejsca....

Jadziu pewnie, że lepiej ściąć i cieszyć oczy w wazonie, niż kusić amatorów cudzej własności. To takie piękne kwiaty ;:167

Eluniu dziękuję ;:196
U Ciebie przy takim ogromnym metrażu, to faktycznie trudno o efekt buszu.... ale Twoja przestrzeń to coś po prostu bajecznego . Mogą powstać po prostu buszowate, kipiące od bujnej roślinności zakątki (ogrodowe pokoje) w tej cudnej przestrzeni ;:167
Piwonia faktycznie pachnie przepięknie, na noc muszę ją wynosić z pokoju :D

Gosiaczku ciesze się, że kompozycja z piwonii w wazie przypadła Ci do gustu :D
Faktycznie w ogrodzie zawsze coś się znajdzie do pracy.... a nawet jeśli wszystko na daną chwilę jest wypielęgnowane, to można wprowadzić jakieś zmiany , przeróbki...coś przesadzić :lol:

Ula już staram się nie podkradać trawnika (chociaż ciężko mi to przychodzi :lol: ) bo muszą pozostać wijące się zielone wstęgi pomiędzy roślinnością :D

Kochani zapraszam na śniadanko, ze świeżutką sałatą ze szklarenki i jajeczkiem od szczęśliwych kurek biegających po ogrodzie u sąsiada :D

Obrazek

A po śniadanku zapraszam na spacer :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

U Ciebie zawsze pięknie , podoba mi się ostatnia kompozycja na tle pnia żywego drzewa.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Przyszłam nakarmić oczy roślinnymi krajobrazami a nawet na śniadanko się załapałam :) Cóż to za śliczne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś może kiedyś się uda, sezon długi przed nami ;:196
Z ogródkiem przeważnie tak jest... na początku wydaje się, że tak dużo mamy przestrzeni do zapełnienia, że sadzimy wszystko co wpadnie w ręce, później przychodzi czas na selekcję i wybory... ale to też jest fajne.... ciągle coś się zmienia :D
Ja też chciałabym już poprawy pogody, zimno jest..... ale pewnie znów, z zimna przeskoczymy w upał :roll: i zaczną się nawałnice..... bardzo trudny i nie najlepszy dla organizmu zrobił się nasz klimat...

Ewuś bardzo dziękuję za podpowiedź z octanem wapnia.... nigdy o tym nie słyszałam, zaraz poczytam i bardzo chętnie wypróbuję. Ja staram się jak najmniej używać chemii w ogrodzie..... ale robale niedługo zjedzą moje roślinki :roll:
Miło mi bardzo, że podobają Ci się moje kolorowe zakątki ;:196

Justynko, nawet nie wiesz jak bardzo cieszą.... a jak pachną.... Ciesze się, że zdecydowałam się je zerwać, mimo, że nigdy tego nie robię :D

Danusiu trzymam kciuki, żeby piwonia po zakwitnięciu okazała się biała :D
Ja długo na białą polowałam, ale wreszcie mam i to 2 krzaczki.... druga to maleństwo, zakwitnie 1 kwiatuszkiem, ale już widzę, ze będzie inna niż ta i bardzo mnie to cieszy :D
Pytasz o amatorów czereśni..... cóż... utrapienie z nimi prawdziwe.... od 5 rano stada gawronów czy innych krukowatych, a później szpaki :roll: Drzewko na szczęście przy samym tarasie, więc staramy się je odganiać, gdy tylko widzimy, więc mam nadzieję, że i dla nas owoców starczy :lol:

Majeczko bardzo Ci dziękuję , miło mi, że podoba Ci sie ;:196
U mnie też i żuczki i jakieś gąsienice..... mnóstwo wszelkiego robactwo w tym roku....

Misiu bardzo sie cieszę, ze hosty ładnie się u Ciebie zadomowiły. Byłam i widziałam fotki :D
Jeśli jeszcze będziesz chciała, to mam dla Ciebie więcej takich wielkich kęp :D

Aniu iryski już powolutku będą przekwitały, padające deszcze troszkę szkodzą kwiatom, chociaż wciąż ładnie wyglądają....
Ciesze się, że bukiet podoba Ci się :D

Celinko bardzo się cieszę, że zajrzałaś ;:196 Mam nadzieję, że już będziesz miała więcej czasu na forum... Ja teraz też z doskoku, większość dnia przebywam na dworze....i zaległości rosną....

Izuś ja też kupuję kwiaty w B czy L :D w sezonie również, bo z zasady nie zrywam w ogródku. Dla piwonii zrobiłam w wyjątek, bo rosną przy podjeździe, w miejscu, gdzie prawie ich nie widzę, a i ciągle padające deszcze powodowały, że ciężkie kwiaty prawie leżały na ziemi....
Bardzo zadowolone jestem, że zerwałam, bo cieszą nie niezmiernie ... faktycznie bukiet w wazie :D

Zuziu nazwy piwonii niestety nie znam... ale spróbuję poszukać w necie i jak znajdę, to dam znać..
Dziękuję za miłe słowa o ogródku, cieszę się, że podoba Ci się ;:196

Olgo witaj , bardzo się cieszę z Twojej wizyty i dziękuję za miłe słowa ;:196
Pień widoczny na zdjęciu to stara wiśnia o przepysznych owocach ...

Aniu kwiatuszek to inkarwilla, prawdziwa ślicznotka :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś nie ma słów które wyrażą Twój piękny ogród a moje ulubione piwonie w wazie cudne, to Festiva Maxima ,u mnie dopiero zaczyna kwitnienie,pozdrawiam,jestem zachwycona ogrodem, jak zawsze zresztą,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Rzeczywiście pogoda nas nie rozpieszcza, u mnie chłodno, kropi a znowu zapowiadają upały ;:oj Musiałam przesadzić róże, pogoda sprzyja więc nie powinno być problemu.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa o moim ogródko. Tak bardzo cieszy, jeśli to co kochamy i tworzymy z pasją, podoba się i sprawia radość innym osobom ;:196
Wielkie dzięki za nazwę piwonii.... uwielbiam tę odmianę, jest naprawdę niesamowita.... w ogóle kocham piwonie ;:167

Justynko mam nadzieję, że różyczki dobrze zniosą przesadzanie. Oby nie było upałów, bo to mogą odczuć.... Pogoda jest tak niesamowicie zmienna i skoki są od razu krańcowe.... z zimnicy i wielodniowych deszczów, do niesamowitych upałów..... zero łagodnego przejścia....
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Obiecuję bywać częściej ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,faktycznie piwonie w wazie wyglądają zjawiskowo.Ja jakoś nie mam sumienia obcinać nic z krzaków,jedynie okazjonalnie na cmentarz.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Agnieszko
U Ciebie w ogrodzie jak zawsze ślicznie i kolorowo, ale teraz najbardziej spodobała mi się biała piwonia, piękna jest bo moja nie jest niestety czysto biała. Mam też pytanko na dwóch ostatnich zdjęciach widać kwitnącą trawkę - co to za trawa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”