Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Ewa, czy rutewka ma jakieś nasiona z których da się ją rozmnożyć :?: :D
Frizeliae ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja narzekam na nadmiar wody,a Ty na brak...tego potrzebuję ;:3
Białobok na mojej liście,no podoba mi się bardzo ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie tylko koty obgryzają trawki. Mój pies też wcina Brachytrichę :twisted: A że pies duży, niemal 50 kg to dużo potrzebuje ;:214 Stawiam zasieki ale go to mało obchodzi. Nie mam pewności czy je w ogóle zauważa jak się przetacza przez rośliny ;:301
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewo, biegam do ciebie z nadzieją na róże..wiem, że lada dzień zaczniesz swój pokaz i normalnie doczekać się nie mogę ;:65 Ten beż to ogromne bezisko..a ja zastanawiałam się czy nie przytargać takiego do siebie :shock: mam w planach robić w tym roku syrop z czarnego bzu, podobno mistrzostwo na przeziębienia.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ewuś chwasty to też rośliny, których nie tolerujemy ale i one są w ogrodzie pożyteczne bo wskazują nam w większości zasobność naszej gleby i odczyn :heja a czasami też ładnie zakwitną ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie w końcu spadł deszcz. Niestety biegam teraz kilka razy dziennie w celu zbierania ślimaków, których jest jakiś nalot :evil: Na szczęście rośliny odzyły po deszczu.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Trzeci dzień pada deszcz. Ślimaki bezkarnie chodzą po ścianach domu, bo pewnie wśród roślin tłok :evil:
Czy kiedykolwiek przycinałaś lilaka, bo wygląda na wysokie drzewo...jak rwiesz kwiaty do wazonu :shock:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewa, współczuję suszy a u mnie deszczu w nadmiarze. Mogę Ci sporo podesłać ale w komplecie ze ślimakami, to takie 2 w jednym, bardzo modne ostatnio.Reflektujesz. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie dopiero dzisiaj bez ;:3 i zimnica a jeszcze wczoraj był 24 st.W tym tygodniu padało ale po południu więc do południa działkowanie na bieżąco ...było.Ślimaków tych gołych od ub.roku u mnie praktycznie nie ma ..jakiś pojedynczy osobnik może się trafi ..Jest natomiast oskorupiona drobnica...łazi to to górą po kwiatach ...granulkami niebieskimi ich traktuję i nawet szkód poważniejszych nie widać...oby tak dalej!Słońca ma u mnie do wtorku nie być ale oby się ociepliło!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W końcu znalazłam chwilkę, by pobuszować po Twoim ogródku. Dobrze się domyślam- kolejne ciało pedagogiczne.? ;:168
To prawda mówić do ściany jest straszne, do dziś wspominam jak plątał mi się język na ustnej maturze, gdy komisja urządziła sobie prywatna pogawędkę w czasie mojej odpowiedzi. Koszmar.
Widzę że i u Ciebie będę się rozwijać różanie.
Rzeczywiście dziwna ta wiosna, albo za gorąco, albo za zimno, albo za mokro, albo za sucho. Nie może być w sam raz??
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48

Post »

Ewciu a ja marzę o słońcu. Deszczówki zebraliśmy dwie wanny, beczkę i kilka wiader. Na moje 40 doniczek starczyłoby jakiś czas. Deszcz jakoś znoszę, ale zimna już nie. Marzy mi się słoneczna i ciepła niedziela.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Justyna, ślimaków raczej nie mam (ta jedna klęska mnie omija ;:306), ale kotów sto milionów. Dziś zeżarły jedną kocimiętkę, bo ją poruszyłam przy pieleniu. Mlaskały z taką lubością, że aż nabrałam ochoty, żeby też spróbować. Na szczęście niewiele już zostało, więc obeszłam się smakiem. Dobrze, że mam więcej kocimiętki :wink:
Ala, deszczu może 20 minut :evil: Kiedy wróciłam z pracy, nie było po nim śladu i wieczorem znów ganiałam z konewką. Mój ogród ratuje to, że leży na glinie, która długo trzyma wodę-inaczej nic by nie zakwitło. Chmury jak na złość-czarne, fioletowe, szare, granatowe i z żadnej nie pada :evil: Za to zimno :evil: Dziś wyszłam pielić w wełnianej czapce i nie było mi za gorąco.
Iwona, zdjęcia z 26 maja, stąd tyle słońca. Już dzień później zrobiło się zimno, a teraz w ogóle paskudnie.
Ania, rutewki tak nie rozmnażałam, ale nasiona się pojawiają. Obym nie zapomniała zebrać-już przekwita.
Ania, chętnie bym się trochę wymieniła-prześlę wiatr i suszę :D
Jola, to właśnie ulubiona trawa moich kotów :D One nie są tak duże jak Twój pies, za to mieszka ich 5-w ilości siła.
Sabina, zimno zatrzymało rozwój. Jedynie Stanwell to nie przeszkadza, reszta się nie spieszy z rozwijaniem płatków. Ale może jutro lub pojutrze pojawią się wreszcie kwiaty :D
Marysiu, takich chwastów raczej nie mam, tylko same denerwujące ;:306
Monika, deszczu zazdroszczę, bo dawno go nie widziałam. Natomiast za ślimakami nie tęsknię :roll:
Iwona, podeślij trochę wilgoci (ale bez ślimaków). Nie rwę nigdy niczego z ogrodu do wazonu, czasem wtykam to, co wiatr złamie.
Stasiu, jestem chętna tylko na jedną część przesyłki, tę z deszczem :D
Maryniu, zimno od wtorku. Złość mną targa, bo najpierw nie dało się nic zrobić w upale, teraz wiatr wyciska łzy z oczu.
Ala, ciało, ciało, w dodatku pazerne na róże :D Wiosna doprowadza mnie do rozpaczy, poprzednia była krótka, ale bardziej przyjazna ludziom.
JaSNa, deszcz powinien być sprawiedliwiej dzielony, czuję się dyskryminowana :roll:

Nadal 26 maja. Rutewka chwile świetności ma już za sobą.
Obrazek

Stanwell Perpetual.
Obrazek

Waleczna serduszka.
Obrazek

Piwonia majowa.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ewo u nas to samo, niebo zaciągnięte z każdej strony ciemnymi chmurami, a tu nic, tylko silny wiatr jak na złość. A u mnie gleba lekka, to przeschła i jest popiół, aż marchewka pada. Zimno okropnie, aż ogórki wczoraj przykryłam cienką włókniną.
Śliczna jest majowa, tylko w tym roku strasznie szybko przekwitła, dwa dni i po kwiatach.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ala, w warzywniku posadziłam pomidory do gruntu. Nie okryłam ich :evil: Pewnie nic z nich nie wyrośnie.

W zeszłym roku wycięłam większość pędów Hagley Hybrid, w tym roku odrabia straty :D
Obrazek

Ten irys wygląda niepozornie, ale bardzo go lubię.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A u mnie rutewka dopiero zaczyna, ale to odmiana różowa.
Chyba Ci kiedyś wysyłałam, ale sadzonki były za małe.
Na razie nie widzę nowych siewek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”