Ci co mnie znają już wiedzą... Tym co dopiero po raz pierwszy dwa słowa dla lepszej orientacji.
Mam na imię Ania. Mam jednego męża, dwójkę dzieci w wieku szkolno -przedszkolnym, i trzy świnki morskie.
Na początku maja zeszłego roku stałam się szczęśliwą posiadaczką działki w ROD. Nawet nie podejrzewałam jak wiele frajdy i satysfakcji mi ona przyniesie. Jak łatwo się domyślić jestem osobą początkującą w ogrodnictwie. Do tej pory musiałam zadowalać się jedynie strojeniem balkonu. Teraz mogę poszaleć.
 Zdarzają się wpadki, popełnione błędy ale jak wiadomo każdy ogrodnik na początku drogi je popełnia. Poznałam tu wiele fantastycznych osób, równie zielono zakręconych, dzięki którym ciągle się uczę. Dziękuję Wam kochani, że ze mną jesteście!
  Zdarzają się wpadki, popełnione błędy ale jak wiadomo każdy ogrodnik na początku drogi je popełnia. Poznałam tu wiele fantastycznych osób, równie zielono zakręconych, dzięki którym ciągle się uczę. Dziękuję Wam kochani, że ze mną jesteście!   I zapraszam do dalszej wspólnej podróży...
  I zapraszam do dalszej wspólnej podróży...Czas na pamiątkowe zdjęcie... tak było chwilę po zakupie naszej działki, czyli maj 2013:

Wzięliśmy się do pracy i tak oto przez ten czas powstały:
Altanka projektu mojego Małża (a w tym sezonie plan na kostkę pod nią):

Kupiliśmy huśtawkę z myślą, by umilała nam czas a w szczególności dzieciom:

Domek "na drzewie" autorstwa również mojego zdolnego Ema:

Stół biesiadny też Małż potrafi zrobić. W efekcie końcowym ma kolor ciemnego brązu:

Powstało kilka rabat. Oto jedna z nich, największa. Teraz ciągnie się ona do samego końca działki, pod sam płot a i tak nie udźwignęła mojego shoppingowego szału:

Skalniak tworzony z pocie czoła:

Nowy płot od strony frontowej i wejściowa pergola:

Kto u mnie bywał już wie, że największą moją ogrodniczą miłością są powojniki. Specjalnie dla nich powstało kilka miejscówek:

A tu, na zakończenie pierwszego postu, Innocent Blush, jeden z moich faworytów:

To tak pokrótce. Powiedziane z grubsza, by nakreślić rys...
Zapraszam serdecznie na ogrodnicze pogaduchy i fotorelacje.

nowy wąteczek!
  nowy wąteczek! 

jestem i Ja
  jestem i Ja  

U mnie z pogodą nie najlepiej ale trzymam kciuki za Twoje powojniki
 U mnie z pogodą nie najlepiej ale trzymam kciuki za Twoje powojniki