Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Danusiu, dziękuję, ;:196 że zechciałaś nam pokazać swoje włości, cudo jakich mało. ;:oj Oj, zachciało się róż po wizycie u Ciebie. ;:306 Poproszę zdjęcie tej niziutkiej ślicznotki, bo nie wiem czego szukać, :uszy
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dakot na posterunku wie gdzie dobrze, przytulanko, drapanko, mizianko ;:196

Twoje powojniki są dorodne u Dr, Ruppel też już się otwiera jestem z niego zadowolona, ale marzy mi się ściana powojnikowa :heja pomarzyć dobra rzecz!

Danuśka oj kolejne zakupy, kusisz, kusisz ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Od: 11 lip 2012, o 22:07
Kontakt:

Post »

Przyszłam z rewizytą :) ale pięknie u Ciebie a Othello ;:167
Pozdrawiam
Aśka
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, kiedy opowiedziałam o Twoim ogrodzie Teściowej, nie mogła uwierzyć, że można mieć na takiej trudniej powierzchni tyle róż i nie tylko. I jeszcze z pasją o nich opowiadać. Jestem pod wrażeniem pomysłowości, włożonej pracy i urody tego ogrodu. Oczywiście po piwonię się wproszę.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daniusiu Twój Multi blue powalił mnie na kolana ;:180 jest cudny!! że o rózyczkach już nie wspomnę ,gratuluję Twoja miłość do roslin jest odwzajemniona ;:108
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu byłam u Ciebie i widziałam Dr Ruppel, a Eyes For You koniecznie kup będziesz się nią zachwycać jest naprawdę urocza. Jej kwiaty trochę przypominają mi piwonie krzaczastą.

Małgosiu clematisy sadzę bezpośrednio do gruntu. Moja ziemia nie jest rewelacyjna, zasilam je parę razy od kwietnia do lipca raz na dwa tygodnie nawozem do clematisów, to wszystko. Jednak żeby powojniki rosły w danym ogrodzie trzeba dobierać go do wystawy na której będzie rosła czyli najlepiej kupować gdy pisze wystawa, lub strona każda. Jeśli kupujesz takie co rosnąć powinny na płd.w.z. to na płn. ten clematis nie będzie rósł, albo będzie marny.

Jadziu to miejsce przed tarasem ale może to ujęcie wyszło tak jak wyszło. Ja Multi Blue mam od zeszłej wiosny. Kwitł bardzo długo, ale w ty roku jest bardzo piękny.

Iguś myślę że chodziło Ci o Eyes for You, więc wkleiłam ją u Ciebie, bo u mnie jest na poprzedniej stronie.Zazwyczaj tak się zaczyna od jednej ;:306 . Może jednak znajdziesz kilka takich które się u Ciebie zadomowią i będzie też się nimi cieszyć. ;:196 tego bardzo Ci życzę ;:167

[/b]Aniu[/b] Dakot zawsze mi towarzyszy jak siedzę przy laptopie. Masz rację muszę go od czasu do czasu pogłaskać bo jak za długo do niego się nie odzywam zaraz łapka mnie zaczepia. Ja myślałam że ty już obsadziłaś tą ścianę już dawno o tym pisałaś.

[/b]iwiska[/b] Asiu dziękuję za odwiedziny.

aki62 Aniu bardzo mnie cieszy że takie wrażenie wywarł na Ciebie mój ogród. Mam nadzieję że jeszcze zdrowie pozwoli mi nacieszyć się nim. To moje drugie dziecko.

Tolinka wszyscy kochamy tu kwiaty i rośliny, bo inaczej to forum nie miało by sensu. Jednak jest też tu niebezpiecznie bo prędko człowiek nabawia się coraz to nowej choroby, z której ciężko się wychodzi. ;:223 :;230

clematis Beata i Marie Boisselot
Obrazek Obrazek

Eyes for You i Queen of Sweden
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Eyes For You tej jesieni na pewno ją zamówię,masz rację,przypomina piwonię ;:oj Rośnie u Ciebie na słoneczku? Długo ją masz?
No zakochałam się w niej ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu koniecznie ją sobie zakup-zdrowa i piękna i powtarza kwitnienie dość bujnie.

Danusiu
wspaniałe kwiaty.Powojniki zawsze miałaś wystrzałowe.Pąki rozwijają się z szybkością światła-wczoraj jeszcze malutkie a dzisiaj już spektakl.Nawet nigdzie się nie ruszam bo szkoda mi każdej chwili.(wariatka czy co?)
Przytulanko dla Dakota a ciebie również ściskam.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Danusiu kupiłam 2 surfinie,ale już nie są takie pełne jak w tamtym roku kupiłam,ale ładnie rośnie różowa,którą kupiłam wcześniej.Taka samą fioletową jak Twoja kupiłam niedawno,ale czerwona śliczna,jednak u nas nie ma innych niż te,które kupiłam.Sanwitalia rośnie.Może gdybym dostała u nas Marthę to i bym kupiła ;:224 .
Jednak miałam w tym sezonie kupić tylko 1 lub 2,a kupiłam 6 ;:202 i jakoś zmieściłam ;:oj ,ale 2 na razie musiały wylądować w donicach , jedna kupiona,jedna wykopana ;:224
U Ciebie już jest tak kolorowo ;:108 .Powojniki niebieskie te,które kupiłam takie sobie,myślę,że z czasem wypięknieją,albo się do nich przyzwyczaję :wink: Twoje to marzenie ;:215
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Eyes for You rośnie u mnie osłonięta od pełnego słońca, mam ją od jesieni 2012 czyli drugi sezon, lecz odbijała na wiosnę od szczepienia bo była okryta zbyt dużą ilością kory a miała bardzo delikatne patyczki i zgniły jej. Tej zimy była delikatne okryta ale i zima byłą łaskawa. Więc w sumie jest bardzo ładny krzaczek. Jesienią 2013 roku kupiłam drugą, ma już 3 odnogi i 3 kwiaty lada dzień zakwitnie. Ta rośnie w bardziej nasłonecznionym miejscu. Wcale się nie dziwię że się zakochałaś w niej, każdy kto ją zobaczy , a szczególnie w realu, zakochuje się w niej. ;:108 Jak widzisz i An-ka Ci ją poleca.

Aniu ja podpatrzyłam ją u Ciebie w realu i dlatego się na nią skusiłam, bo wiesz że nie przepadam za pustaczkami, chociaż kilka mam. Ja też podziwiam moje róże,ale aż tak na mnie nie działają ;:306 bym się nigdzie nie ruszyła, zresztą ja muszę pójść ich zobaczyć, Ciebie wystarczy zejść z tarasu i masz wszystkie jak na dłoni. :D Dakot poprzytulany od Ciebie, a za uściski dla mnie, dziękuję ;:196

Halinko w tym roku różowej u nas nie widziałam, ale może jeszcze w sobotę pójdę na targ i może mi się trafi. Moje Sanwitalie pięknie rosną, zresztą jak co roku, bo od wielu lat goszczą u mnie. Może kiedyś natkniesz się na Marthę, i zamieszka u Ciebie. Ja co sezon mówię że nie kupuję róż, ale jakoś to nie wychodzi. Mam jeszcze kilka róż niezrealizowanych a jedna mi padła z wiosennego zakupu, więc jeszcze jesienią coś zamówię. Powojniki zawsze były moją słabością, bo róże dopiero od 6 lat.

Dzisiaj poszłam do ogrodniczego po nawóz do pelargonii i surfinii i oczywiście nie mogłam się oprzeć, kupiłam 2 kwiatki jednoroczne, Onętkę o bardzo dużych kwiatach i Phlox Drummondii Nana Compacta, niebieski. Urzekł mnie.

Obrazek Obrazek

i kilka dzisiejszych zdjęć

moja cudna Myriam jak do tej pory od 3 lat jest królową w moim ogrodzie, żadna róża jej nie pokonała do tej pory., następna Tradescant prawie mi padła, ale udało mi się ją wskrzesić i zakwitłą pierwszym kwiatem, jej zapach jest mocny.

Obrazek Obrazek

New Imagine, zdjęcie jest trochę zruszane zaczęło padać, w reale jest bardzo ładna kolorystycznie. Mam ją drugi sezon ale w zeszłym roku nie pokazała ani jednego kwiatka i róża Grand Hotel, dostałam ja jako gratis. Ten kolor czerwieni jest niesamowity chyba żaden aparat nie odda tego koloru

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Danusiu teraz już jej nie pominę,no muszę ją mieć,a najlepiej kupię dwie ;:333 Ja też nie przepadam za pustaczkami jednak ta wyjątkowa róża łamie tę barierę,jest cudna ;:167 Możesz wstawiać jej fotki codziennie :wink:
A co to za piękność Myriam? Następna w kolejce do kupienia ;:333 Gdzie kupiłaś to cudo z wielkim kwiatem? :D
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Jestem pod wrażeniem,Twoich pięknych róż ;:167 ;:167 ;:167
Clematis bardzo barwny,mój chyba w tym roku się pogniewał ;:131 nie ma jeszcze pączków ;:124
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja też kupiłam drugą i obie rosną wokół tarasu ale nie razem, bo chodziło mi żeby były w dwóch miejscach. Nie była na działce bo ostatnio ciągle pada. Ostatnio był nawet bardzo mocny deszcz pędzony silnym wiatrem więc prawdopodobnie pąki rozwinięte będą zniszczone. Myriam to moja ulubienica, co roku drżę czy przeżyje kolejną zimę. To róża wielkokwiatowa, a te często przemarzają. Mam wiele róż wielkokwiatowych ale tej było by mi bardzo żal gdyby padła. Spróbuję w tym roku ją ukorzenić i będę hodowała ją w donicy albo kupię jeszcze jedną do donicy. Kupiła mi ją Gosia gdzieś w poznańskiej szkółce nie pamiętam dokładnie.

Rh Hachmans Charmant i róża Eyes for You

Obrazek Obrazek

Maju dziękuję za odwiedziny, byłam u Ciebie i zachwyciły mnie twoje fuksje, masz do nich rękę i serce ;:167

Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale kolorowo, kwitnąco ;:oj
Queen of Sweden jaka ładna ;:oj , a moja licha od tej pamiętnej mroźnej zimy.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Danusiu, nie dziwię się, że urzekł Cię Phlox Drummondii Nana Compacta, też bym nie przeszła obok niego obojętnie :D Urzekający jest. Pięknie i coraz gęściej kwitną Twoje róże ;:oj Możesz napisać coś więcej o Myriam? Co to za panna? Ciekawa jestem dlaczego przoduje w Twoim ogrodzie? Jakoś nie jest zbyt często spotykaną różą, a Ty bardzo ją chwalisz. Może trudno ją kupić?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”