Jadziu mnie się podobają wszystkie róże a jeszcze jak pachną ale oczęta i żółtek
Niestety u mnie jeszcze cisza wśród róż, 'Tuscany' zabiera się za kwitnienie i to na razie będzie wszystko a jeszcze dwie babcine ale nie wiem co to za jedne Jacku ja też czasami coś muszę sprawdzić bo nie widziałam kamasję już muszę rozdzielić bo miała małe kłoski Maryniu 'Espresso' ma pokrój łąkowego ale to jakaś inna odmiana
Masz wiele bardzo ciekawych bodziszków.
Kamasja leichtlinii 'Alba' tworzy taką wielką kępę, moja kupiona jesienią ma tylko jeden pęd kwiatowy, ale i tak się z niej cieszę.
Do jakiej rośliny należą kolorowe liście za białą kamasją?
Mój żółty orlik w tym roku strajkuje.
Iwonko tak to biała kamasja leichtlini Lidziu to buk 'tricolor' pendula prezent od Kubcia i Moni na okrągłe urodziny
kamasja rozrosła się jak dostała inne miejsce, wcześniej kwitła co dwa lata orlik ma aż 1 kwiatek Wiolu inkarwille zimują jak na razie a co będzie dalej nie wiadomo, teraz nabylam inkarwillę maire'a i ślimaki zeżarły kwiatek cieszę się razem z tobą z kwiatu kamasji
Lidziu też ją lubię jesienią kwitnie po raz drugi Marysiu tylko taka Iwonko pięknie wyglądają tylko przeciskać się między nimi po deszczu to tak jakby prysznic wziąć
Teraz pada deszcz więc pora na spacer poranny
skalnica zagłębiona
tą skalnicę ledwie widać
pozostałe skalnice NN
Tuscany
NN
Mary Rose
goździkowe pole
widok z sypialni
od dwóch lat powstaje skalniak
CDN