W sobotę byłam przygotowana na grilla długo wyczekiwanego przez cały rok,ale pogoda zadecydowała,że odpuściliśmy.
Za to w niedzielę sobie odbiliśmy i rodzinką pojechaliśmy na działeczkę...a tam LO zakwitła bukietem kwiatów
Coraz więcej róż otwiera pąki,mszyce gdzieniegdzie się pojawiły,ale jak mała ilość to zgniatam,a jak większa to pryskam preparatem...
Jadziu ja też kocham ten czas,na który tyle czekamy...i jest nadeszła chwila,kiedy chłonę każdą minutę na działce jak gąbka
Grażynko u mnie ostatnio niezłe burze przeszły to i zmyły te wstrętne robale...
Milenko jestem ciekawa Twojej róży co to za pięknisia

Wiesz,że ja nie wąchałam nigdy irysów? Muszę to koniecznie zrobić i wtedy zdam relację:)
AlanaCharles u mnie zdrowy i mogę to napisać,że w tym roku absolutnie dorodny,bez chorób,może dlatego,że rośnie sobie w truskawkach i ma niezły przeciąg? Z tego co wiem to róże nie lubią być ściśnięte,musi być przewiew,aby liście mogły się osuszyć po deszczu...
Ewciu Ty obejrzysz sobie u mnie,a potem ja będę wzdychała oglądając Twoje różyczki

Nie martw się,Tereska da radę...w końcu to Teresia nasza

Chopin czemu ma takie złe notowania u Ciebie?
Robercie wszystko kwitnie na potęgę,po dwóch dniach są widoczne różnice w kwitnieniu:)
Drewutnia Ivan wciąż kwitnie,jest naprawdę bogaty w kwiaty...
Anabuko pąki mają kolorek,ale się cieszę,a niektóre z nich pokazały kwiaty...
Jolu Rhapsody ma piękny kolorek,u mnie wciąż rośnie taka sama,ani mniejsza,ani większa:)
Zaraz wstawię parę fotek aktualnych...
Madziu Chippendale to bardzo ciekawa odmiana,róża rabatowa,zaraz pokażę jak otworzyła pierwszy kwiat
Rh powinny się zadomowić,daj im czas,podlej Magiczną Siłą Substrala,będzie dobrze:)
Róże szaleją,dostały wody i słońca to jest recepta:)
Felicite Permantier powoli zaczyna
The Weedgwood Rose i pierwszy kwiat tej wiosny
Louise Odier czaruje przy oczku...
Comte de Chambord
Princesse Aleksandta of Kent
Rose de Rescht
Bougle de Neige w tym roku przeszła samą siebie...
Czekam również na Veichenblau...
Doctorek Jamain w pąkach w ramionach przywrotnika...
Stefa w pąkach...
Chippendale i piękny kwiat
Artemis ...
Gabcia odpoczywa w cieniu
Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)